به گزارش خبرنگار ایرنا، «شهریار مستوفی» روز سهشنبه به مناسبت روز جهانی «غذا» در سرسرای سازمان غذا و دارو استان کرمانشاه افزود: اکنون در تولید محصولات کشاورزی در کشور ما نظارت و رصد چندانی بر میزان مصرف سموم، فلزات و نیترات که کشاورزان در تولید محصولات استفاده می کنند، نداریم.
وی همچنین در خصوص اهمیت شناسنامه دار کردن محصولات کشاورزی گفت: الان نمی دانیم محصول کشاورزی که در مرحله توزیع و عرضه، ناسالم تشخیص داده می شود، کدام کشاورز در کدام استان تولید کرده که جلو آن را بگیرم اما با شناسنامه دار کردن محصولات این مشکلات حل می شود و مطمئنا در سلامت مردم بسیار تاثیر گذار خواهد بود.
مستوفی الگوی مصرف غذایی کشور و استان را از نظر سرانه مصرف قند، نمک و چربی بالاتر از میانگین جهانی دانست و بیان داشت: ۷۶ درصد بیماریهای غیر واگیردار مانند قلبی و عروقی، سرطان، دیابت و دیگر بیماری ها به دلیل تغذیه نامناسب مانند مصرف بیش از حد قند، نمک و چربی و همچنین کم مصرف کردن سبزیجات است.
وی در ادامه گفت: ۴۷ درصد مردم ایران اضافه وزن دارند و ۲۷ درصد از این تعداد داری چاقی مفرط و تغذیه نامناسب هستند.
۹۰ درصد کالاهای قاچاق فاقد اصالت است
مدیریت نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در بخش دیگری از صحبت های خود به چالش های پیش رو تامین امنیت غذایی پرداخت و بیان داشت: اگر هریک از این شاخص ها؛ غذای به میزان کافی، سالم و مغذی در رژیم غذایی نباشد، امنیت غذایی به خطر می افتد و اکنون حدود ۲ میلیارد نفر از جمعیت جهان مشکل غذا دارند که بیش از ۳۰۰ میلیون نفر آنها در حالت گرسنگی شدید آشکار هستند.
وی شعار سازمان جهانی غذا (فائو) را توسعه پایدار جهانی، دسترس همگانی به غذا کافی و مغذی عنوان کرد و بیان داشت: توسعه پایدار هیچ وقت بدون انسان سالم ممکن نیست.
مستوفی در ادامه فرسایش خاک، آب و کشاورزی سنتی، نبود تکنولوژی، تقلب در تولید و قاچاق را از موانع اصلی تامین غذا اعلام کرد و اظهار داشت: ۹۰ درصد کالاها و محصولات قاچاقی که این سازمان توقیف کرده کالاهای بدون اصالت است زیرا محصولات برند خارجی که در سرزمین خودشان چند برابر قیمت هستند چطور در اینجا با نصف قیمت کالاهای دیگر می فروشند؟
۹۵ درصد صدور پروانه در سازمان غذا و دارو الکترونیکی صادر می شود
مدیریت نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود با اعلام اینکه ۹۵ درصد مجوزهای صدور پروانه شرکت ها و کارگاه های تولید محصولات غذایی الکترونیکی در استان صادر می شود، گفت: کاهش درصدی نمک و قند و نیم درصدی ترانس چربی در محصولات تولیدی استان از جمله اهداف این سازمان در سال جاری است.
وی در ادامه بیان داشت: جلوی تولید کالاهای آسیب رسانی مانند نوشابه و روغن را نمی شود گرفت اما با برچسب روی محصولات رنگ بندی قرمز، نارنجی و سبز برای آگاهی و اطلاع شهروندان از میزان قند، نمک و چربی کالاها اقدام شده است.