بندرعباس - ایرنا - مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی‏ بَر پارسیان گفت: حدود ۱۸ طرح جدید در این منطقه شروع شده که از این تعداد ۱۳ طرح (بیش از ۷۲ درصد) در دولت سیزدهم آغاز شده و هم‌اکنون ۱۵۰ بسته پیشنهادی ویژه برای سرمایه‌گذاران آماده است.

سیدعلی اصغر علامه روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۱۳ طرحی که در دولت سیزدهم آغاز شده، زیرساختی و عمرانی هستند که روند پیشرفت مناسبی دارند و کارگاه‌های آنها فعال است.

وی بهره‌برداری از ۲ اسکله طی هفته دولت امسال و آغاز عملیات اجرایی یک واحد پتروشیمی و پنج پروژه زیرساختی جدید را مصداق پویایی و پیشرفت روز به روز منطقه ویژه پارسیان دانست.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی انرژی بر پارسیان افزایش سهم این منطقه از صادرات و واردات را یکی از اولویت های مدیریتی دانست و با اشاره به پهلوگیری کشتی‌های ۷۰ هزار تُنی برای نخستین‌بار در بندر پارسیان اضافه کرد: در این راستا بیش از ۸۰۰ هزار تُن محصول به کشورهای آفریقا، کشورهای حوزه خلیج فارس و هند صادر شده و بیش از ۱۳۰ هزار تُن آلومینا (یکی از مواد تولید سرامیک) نیز از چین وارد شده است.

علامه تصریح کرد: توسعه زیرساخت‌ها برای تسهیل فعالیت سرمایه گذاران نیز مورد توجه جدی است و مجوزهای متعددی برای فعالیت های بندری، احداث آب شیرین‌کُن و تولید انرژی نیروگاهی صادر شده است.

وی با اشاره به شروع عملیات ساخت نیروگاه هزار مگاواتی کلاس F در منطقه ویژه پارسیان اظهار داشت: این نیروگاه و آب شیرین کن مجاور آن نه تنها زیرساخت لازم برای شرکت های فعال در منطقه ویژه پارسیان را تامین می‌کند، بلکه به نیاز مردم شهرستان پارسیان و بخش‌های دیگری از غرب استان نیز پاسخ می دهد.

الزام پیمانکاران برای به کارگیری نیروی بومی

علامه ضمن تاکید بر تاثیر فعالیت‌های منطقه ویژه در رفع مشکل بیکاری تصریح کرد: یکی از شرط‌های مهم امضای قرارداد با سرمایه گذاران و پیمانکاران اولویت به کارگیری نیروهای بومی است.

به گفته این مسئول بر همین مبنا، از شهریور سال گذشته تاکنون نزدیک به ۳۰۰ نیروی بومی مشغول به کار شده اند و در آینده نزدیک این تعداد بیشتر خواهد شد.

علامه در پاسخ به پرسشی درباره تاثیر تحریم ها بر روند توسعه منطقه ویژه اقتصادی پارسیان اظهار داشت: سنگ بنای این منطقه سال ۱۳۸۶ گذاشته شده که هیچ تحریمی وجود نداشت اما دراین مدت به دلایل مختلف کار چندانی انجام نشد ولی در یک سال گذشته که اوج تحریم ها بود ، بیش از ۲ برابر تمامی سال‌های گذشته کار انجام شده که نشان دهنده غلبه اراده و برنامه ریزی بر موانع از جمله تحریم ها است.

وی تاکید کرد: روند پیشرفت طرح‌ها به صورت روزانه و با نظارت و حضور مستقیم رصد می شود و اجازه بازگشت رکود و معطل شدن طرح ها را نخواهیم داد.

۱۵۰ بسته پیشنهادی برای منطقه ویژه پارسیان

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی انرژی بر پارسیان یادآور شد: منطقه ویژه پارسیان برای جذب سرمایه گذاران در حوزه های مختلف پتروشیمی، فولاد، آلومینیوم و صنایع پایین دستی، ۱۵۰ بسته پیشنهادی آماده کرده است.

به گفته وی از این تعداد ۱۰۰ پیشنهاد در حوزه پتروشیمی و ۳۰ بسته در حوزه فولاد و آلومینیوم و آلومینا و صنایع پایین دست آن و آلومینیوم، آلومینا و صنایع پایین دست آنها و ۲۰ بسته نیز در حوزه مراکز گردشگری و اقامتی است.

علامه افق نهایی اشتغال منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان را ۳۰ هزار فرصت اشتغال مستقیم و ۲۷۰ هزار فرصت شغلی غیرمستقیم اعلام کرد.

منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان یکی از قطب های توسعه صنعتی کشور با وسعت ۹ هزار و ۸۰۰ هکتار با مزیت هایی از جمله استقرار در کنار مخازن گازی پارس جنوبی به عنوان بزرگ‌ترین مخزن گازی جهان، نزدیکی به ذخایر گازی ایران و قطر، نزدیکی به منطقه ویژه اقتصادی پارس (عسلویه)، مجاورت با خط لوله سراسری هفتم گاز طبیعی، دسترسی به آب‌های آزاد و خطوط حمل و نقل دریایی، فاصله ۲۰ کیلومتری تا فرودگاه بین المللی خلیج فارس (عسلویه) است.

فرصت های سرمایه ‌گذاری در منطقه ویژه اقتصادی پارسیان شامل تولید صنایع انرژی بر (پتروشیمی، فولاد، آلومینیوم و آلومینا)، پروژه های پشتیبان (شامل نیروگاه، پروژه ‌های بندری، آب شیرین کن) و پروژه ‌های پایین دستی (شامل شهرک صنعتی صنایع پایین دستی صنایع انرژی بر و احداث شهرک صنعتی صنایع کوچک) است.