به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی محمدی روز سهشنبه در گفتگو با خبرنگاران در مشهد افزود: برخی از موسسات فرهنگی و هنری از سال ۱۳۷۹ مجوز و پروانه فعالیت خود را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گرفته و از آن زمان تاکنون نه مراجعهای به وزارتخانه داشته، نه گزارش عملکردی داده و نه تمدید پروانهای داشته اند.
وی بیان کرد: از دیدگاه ما موسسه فرهنگی و هنری مزبور غیر فعال بوده و پس از سه مرتبه اطلاعرسانی به آن از طریق جراید کثیرالانتشار مبنی بر مراجعه به سامانه صدور مجوزها و تمدید پروانه، در صورت عدم مراجعه لغو مجوز خواهد شد.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوالی در خصوص درگاه ملی صدور مجوزها گفت: این مهم مساله جدیدی نیست زیرا وزارتخانه از سال ۱۳۹۶ سامانه صدور مجوزها را در اختیار داشت و زمانی که درگاه ملی صدور مجوزها راهاندازی شد، فقط لینک ارتباطی داد تا متقاضیان جدید برای دریافت مجوز موسسات چندمنظوره فرهنگی و هنری به این درگاه مراجعه کنند و از این طریق به وزارتخانه متصل شوند.
محمدی در پاسخ به سوالی مبنی بر تبدیل انجمنهای هنری به موسسات فرهنگی و هنری بیان کرد: صدور مجوز فعالیت برای انجمنها، خانهها و تشکلهای فرهنگی و هنری با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و هیات رسیدگی به امور مراکز فرهنگی و هنری است.
وی ادامه داد: به طور معمول انجمنهای هنری در قالب سه نفر عضو هیات موسس، تاسیس می شوند و بعد از برگزاری انتخابات و تشکیل مجمع عمومی، اعضای هیات مدیره توسط مجمع عمومی انتخاب می گردد، سپس اعضای هیات موسس آن منحل خواهد شد و اعضای منتخب مجمع عمومی به عنوان هیات مدیره امور انجمن را در دست می گیرند.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوالی در خصوص امکان بروز تداخل در صدور مجوزهای آموزشهای هنری از سوی این وزارتخانه و سازمان فنی و حرفه ای گفت: سازمان فنی و حرفه ای معتقد هستند که می توانند برای هر فن و هر حرفه ای که منجر به درآمدزایی شود، مجوز صادر کند.
وی افزود: طبق ضوابط و مقررات در حوزه فرهنگی و هنری اعم از آموزش و فعالیتهای فرهنگی و هنری فقط وزارت ارشاد طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی می تواند مجوز بدهد اما راجع به مجوزهای در حوزه آموزش و پژوهش باید وزارت علوم و در حوزه ورزشی – فرهنگی باید وزارت ورزش و جوانان مجوزها را صادر کند.
وی اظهار داشت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را دارد و بعید می دانم که سازمان فنی و حرفه ای از مصوبه این شورا برای مجوزهای دوره های آموزشی خود برخوردار باشد، ضمن اینکه به عنوان مثال سازمان سینمایی خود مجوز دوره های آموزش بلندمدت و کوتاه مدت سینمایی را ارایه می دهد و اصلا نیازی ندارد که بخواهد از سازمان فنی و حرفه ای مجوز بگیرد.
محمدی شمار موسسات فرهنگی و هنری چندمنظوره در سراسر کشور را هشت هزار و ۶۰۰ مورد ذکر و بیان کرد: آمار مربوط به موسسات فرهنگی و هنری تک منظوره در اختیار استانهاست زیرا مجوز آنها را هر استان به صورت مستقل صادر می کند.
به گزارش ایرنا، کارگاه دو روزه آموزشی و توجیهی کارشناسان حوزه موسسات فرهنگی و هنری ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها در مشهد با هدف تشریح نحوه اتصال به درگاه ملی صدور مجوزها طی روزهای ۲۶ و ۲۷ مهرماه در مشهد در حال برگزاری است.