تهران-ایرنا- نخست وزیر مامور تشکیل کابینه در عراق در تماس تلفنی همتای لبنانی خود تلاش برای تقویت روابط با برادران خود در کشورهای عربی را یکی از اهداف کابینه‌اش عنوان کرد.

به گزارش ایرنا به نقل از سایت شفق نیوز، دفتر محمد شیاع السودانی نخست وزیر مامور تشکیل دولت در عراق امروز (سه‌شنبه) یک تماس تلفنی را از سوی نجیب میقاتی همتای لبنانی خود دریافت کرد.
نجیب میقاتی در جریان این تماس تلفنی مامور شدن السودانی برای تشکیل دولت را به وی تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد که دولت تحت رهبری او خواسته های ملت عراق برای شکوفایی و توسعه بیشتر در این کشور را برآورده کند.
دو طرف همچنین درباره  روابط میان دو کشور و راه‌های توسعه آن در زمینه‌های مختلف رایزنی کردند.
در این بیانیه به نقل از السودانی آمده است که دولت آینده روابط عراق را با برادرانش در کشورهای عربی تقویت خواهد کرد و سازوکارهای همکاری متقابل را در برنامه‌ها و توافقات توسعه خواهد داد.
«عبداللطیف رشید» رئیس جمهور جدید عراق که توسط مجلس این کشور به عنوان رئیس جمهور برگزیده شد، پنجشنبه گذشته «محمد شیاع السودانی» نامزد ائتلاف چارچوب هماهنگی را مامور تشکیل دولت کرد.  
محمد شیاع السودانی نیز به نوبه خود گفت که اعضای دولت را در اسرع وقت به مجلس معرفی خواهد کرد.  
محمد شیاع السودانی سوم مهرماه اولویت‌های دولت خود را اعلام کرد. به نوشته سایت المعلومه عراق، السودانی سوم مهرماه در حاشیه دیدار با تعدادی از کارشناسان، نویسندگان و روزنامه نگاران گفت: برنامه دولت آینده شامل ۲۳ محور است ولی محورهای مربوط به برق، بهداشت و درمان، خدمات شهری و مسیرها و مبارزه با فساد در اولویت قرار خواهد داشت.  
وی همچنین افزود که دولتش برای تأمین خدمات، بهبود وضعیت معیشت، ایجاد فرصت شغلی تلاش خواهد کرد و تأکید کرد که باید بخش‌های اقتصادی مانند صنعت، کشاورزی و گردشگری فعال شود.  
السودانی همچنین با بیان اینکه برنامه‌های وی شامل طرح‌های کوتاه‌ مدت، میان ‌مدت و بلند مدت خواهد بود، گفت که مسیر دولت را تصحیح و در صورت فساد وزرا آنان را مجازات خواهد کرد.  
محمد شیاع السودانی چند روز قبل از آن نیز در سالن پارلمان عراق با جمعی از نمایندگان دیدار کرده و در این جلسه غیررسمی برنامه دولت خود را برای نمایندگان حاضر تشریح کرده بود.  
انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق در دهم اکتبر ۲۰۲۱ (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) برگزار شد، اما گروه‌ها و احزاب سیاسی و فراکسیون‌های حاضر در پارلمان با وجود گذشت ۱۲ ماه از برگزاری این رویداد، به دلیل اختلاف‌های سیاسی تاکنون نتوانسته‌اند دولت جدید را تشکیل دهند.