تهران- ایرنا- جشنواره فیلم کوتاه تهران به دلیل تراز بالای حرفه‌ای خود و جایگاهی که در میان هنرمندان دارد، به رویداد بزرگی تبدیل شده است که علاوه بر رقابت‌آفرینی میان فعالان این حوزه، دروازه ورود نسل بعدی فیلمساز به سینمای ایران قلمداد می‌شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، بسیاری از فعالان و دوستداران هنر هفتم بر این اعتقاد هستند که شالوده سینما یعنی فیلم کوتاه و یک کارگردان و حتی سناریست، باید از دروازه فیلم کوتاه عبور کند تا بتواند به دنیای فیلم بلند سینمایی ورود کند.

در ایران، اقدامات بسیار خوبی در حوزه سینمای کوتاه صورت پذیرفته است. از راه‌اندازی و تقویت انجمن سینمای جوان تا برپایی جشنواره فیلم کوتاه تهران. این دو مکمل، زمینه‌ساز ورود چندین نسل از فیلمسازان متبحر به سینمای کشورمان شدند که ازجمله این چهره‌ها می‌توانیم به اصغر فرهادی، مجید برزگر، شهرام مکری، مهدی نادری، مهدی جعفری، رضا میرکریمی، تورج اصلانی، هومن بهمنش، نیما جاویدی، برادران ارک، مهرداد اسکویی، سعید روستایی، محسن امیریوسفی، پدرام پورامیری، ارسلان امیری، عادل تبریزی، حسین نمازی، آیدا پناهنده، کاظم دانشی و آرین وزیردفتری اشاره کنیم.

این اسامی، تنها نمونه‌ای از کارگردانانی هستند که از مسیر انجمن سینمای جوان و جشنواره فیلم کوتاه تهران توانستند خود را به سینمای ملی الصاق کرده و هم‌اکنون به چهره‌های تاثیرگذار و شناخته‌شده این سینما تبدیل شوند.

این روزها، سی‌ونهمین دوره جشنواره فیلم کوتاه تهران، در حال برگزاری است. جشنواره‌ای که حالا به یک قوام ساختاری بسیار خوب رسیده است و توانسته جای خود را در میان فعالان سینما به عنوان تریبونی استاندارد باز کند؛ علی‌الخصوص اینکه فیلم منتخب این جشنواره، مستقیما به رقابت اسکار راه پیدا می‌کند که این عامل، نشان‌دهنده اعتبار این جشنواره نزد آکادمی‌های سینمایی معبتر جهان است.

جشنواره فیلم کوتاه تهران، در ادامه همان مسیر پویایی و نشاط جامعه سینمایی کشور تفسیر می‌شود که توانسته به درستی جریان‌سازی کند و صدر اخبار سینمایی هفته‌های اخیر را به خود اختصاص دهد

در حال حاضر، جشنواره فیلم کوتاه تهران، یگانه مرجعی است که فیلمسازان این حوزه می‌توانند طی آن، رقابت سالمی با یکدیگر داشته باشند. علی‌الخصوص طی این دوره که جشنواره، پذیرای فیلم‌های مختلفی در ژانرهای گوناگون، از سیاسی تا کمدی و درام‌های اجتماعی است و این خود می‌تواند علاوه بر ثابت کردن پویایی انجمن سینمای جوان، نشان‌دهنده مسیر درستی باشد که یک جشنواره، پس از ۳۸ دوره، در آن گام برداشته و حالا با پذیرش آثار گونه‌های مختلف، یک رقابت صحیح سینمایی را در حضور هیات داورانی سرشناس و مورد وثوق جامعه سینمایی کشور برگزار می‌کند.

ضمن اینکه جشنواره فیلم کوتاه تهران، در ادامه همان مسیر پویایی و نشاط جامعه سینمایی کشور تفسیر می‌شود که توانسته به درستی جریان‌سازی کند و صدر اخبار سینمایی هفته‌های اخیر را به خود اختصاص دهد.

اینکه جشنواره فیلم کوتاه تهران به مانند جشنواره فیلم فجر، آماج حملات قرار می‌گیرد، خود گویای این حقیقت است که این رویداد تا چه اندازه توانسته جایگاه خود را به عنوان یک رویداد تراز اول ملی و بین‌المللی به ثبت برساند.

جشنواره فیلم کوتاه تهران، از روز چهارشنبه ۲۷ مهرماه در پردیس سینمایی ملت آغاز شده است. جشنواره‌ای که به دلیل حضور جوانانی از دایره فکری مختلف، افق آینده سینمای ملی را ترسیم می‌کند. بنابراین کاملا ضرورت دارد که این تولیدات، در محکی کیفی با یکدیگر، زمینه‌ساز پختگی و بلوغ بیشتر آینده‌سازان سینمای ایران شوند تا سینمای ایران در آستانه یک دگردیسی بزرگ، پذیرای نسل جدیدی از جامعه فیلمساز کشور باشد.