به گزارش خبرنگار ایرنا ، دکتر «محمد مهدی مجذوبی» روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران بیان کرد: با وجود کمبود محدود برخی داروها اما مبتلایان به آنفلوآنزا مشکلی در تامین داروی مورد نیاز ندارند چراکه برای هشت هزار نفر این دارو ذخیره شده است.
وی ادامه داد: داروی مورد نیاز مبتلایان به آنفلوآنزا "بیمارستانی" است یعنی تنها در بیمارستان ها عرضه شده و در دسترس افراد نیست هر چند نیازی به تجویز این دارو برای همه افراد نیست.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: این دارو برای بیماران مبتلا به آنفلوآنزا که دارای بیماری زمینه ای، نقص در سیستم ایمنی و مادران باردار تجویز می شود.
مجذوبی خاطرنشان کرد: به دنبال اجرای طرح "دارویار" و افزایش نسبی قیمت دارو، نه تنها بسیاری از کمبودهای دارویی رفع شد بلکه سهم پرداختی از جیب بیمار افزایش نیافت.
وی افزود: با وجود گذشت حدود سه ماه از اجرای طرح دارویار، این طرح به هدف کامل خود نرسید و هم اینک شاهد کاهش یکسری دارو روانپزشکی، شربت آنتی بیوتیکی کودکان و سرم هستیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اضافه کرد : نوع بیماری، اپیدمی مصرف، اصرار بر پزشکان برای تجویز دارو از سوی بیمار و مصرف های خودسرانه بدون تجویز پزشک موجب بالا رفتن مصرف دارو و یکسری کمبود ها شد.
مجذوبی ادامه داد: به تازگی ۶ هزار بطری شربت های آنتی بیوتیکی در استان توزیع شده با این وجود دنبال وارد کردن این دارو و افزایش سهم استان هستیم.
وی درباره مصرف خودسرانه شربت آنتی بیوتیک گفت: برخی بیماران اصرار به تجویز آنتی بیوتیک و پنی سیلین دارند همچنین به دنبال بروز یک سرما خوردگی و بدن درد بلافاصله برای بیماران مراجعه کننده به کلینیک های خصوصی "سرم" تجویز می شود که باید با این رویه غلط مبارزه کرد.
این متخصص بیماری های عفونی تاکید کرد: مصرف "دگزامتازون" به طور کامل برای آنفلوآنزا مضر است، بنابراین باید از اصرار برای تجویز این دارو پرهیز کرده و تجویز دارو را بر عهده پزشک گذاشت.
رشد صعودی آنفلوآنزا
مجذوبی گفت: ۲ هفته اخیر میزان موارد عفونت های تنفسی و مراجعان سرپایی به ویژه گروه سنی کودکان به اورژانس بیمارستان ها شیب تند و افزایشی داشته است.
وی یادآوری کرد: ابتدا بر این باور بودیم که با موج جدید شیوع ویروس کرونا مواجه ایم اما بررسی های اولیه نشان داد با همه گیری آنفلوآنزا مواجه هستیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان افزود: سیر همه گیری آنفلوآنزا اینگونه است که اول کودکان را درگیر سپس افراد بالغ را مبتلا کرده و در گام نخست میزان مراجعان سرپایی سپس بستری ها افزایش می یابد.
مجذوبی اضافه کرد: یکماه پیش میزان مراجعه سرپایی به اورژانس ها بیمارستان ها با علائم مشکوک تنفسی ۴۷۴ نفر در طول ۲۴ ساعت بود که با حدود ۲.۵ برابر افزایش به یک هزار و ۲۷۰ نفر رسیده است.
وی تاکید کرد: نحوه پیشگیری از ابتلا و شیوع آنفلوآنزا و کرونا یکسان است و باید مواردی نظیر شستشوی مرتب دست ها، استفاده از ماسک به خصوص در فضای بسته، حضور نیافتن در اماکن های شلوغ و تزریق واکسن جدی گرفته شود.
متخصص بیماری های عفونی اظهار داشت: کسانی که علایم تنفسی مشکوک به کرونا دارند باید پس از گذشت ۲ هفته از بروز بیماری و بهبودی کامل نسبت به تزریق واکسن آنفلوآنزا اقدام کنند.
مجذوبی با بیان اینکه تزریق واکسن آنفلوآنزا به همه گروه جمعیتی توصیه نمی شود گفت: اولویت تزریق این واکسن با کارکنان بیمارستان و اورژانس سپس افراد دارای بیماری های خاص، نقص سیستم ایمنی، مبتلایان به اچ آی وی ایدز، بیماران پیوندی، افراد چاق و افراد بالای ۶۵ سال است.
وی اضافه کرد: تزریق واکسن آنفلوآنزا برای بانوان باردار در هر ماه از بارداری نه تنها عوارضی ندارد بلکه بر ضرورت تزریق این واکسن تاکید شده است.
وی گفت: این ویروس آنفلوآنزا بیشتر از نوع H۳N۲ و به صورت محدود H۱N۱ است و احتمال می رود تا یکماه آینده به سیر افزایشی و پیک آنفلوآنزا، سپس پایداری ویروس و در نهایت روند نزولی برسیم.
وی بیان کرد: ۱۶ کودک اواخر شهریور امسال به علت ابتلا به آنفلوآنزا در بیمارستان بستری بودند که هم این با رشدی چشمگیری به ۵۴ نفر رسیده است.
آب تالوار سالم است
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: بررسی وضعیت کیفی و سلامت آب آشامیدنی از وظایف ذاتی علوم پزشکی است و در جریان قطعی آب اخیر همدان نیز نسبت به بررسی کیفیت آب همه تانکرهای حامل آب تا رسیدن به مقصد، کیفیت آب در مبدا از نظر کدورت، وضعیت میکروبی و کلر سنجی اقدام لازم صورت گرفت.
مجذوبی خاطر نشان کرد: ۱۵ مرداد تا ۲۵ مهر امسال ۶ هزار و ۲۴ مورد کلر سنجی شبکه آب، ۶۵۰ نمونه گیری میکروبی، پنج هزار و ۴۰۰ مورد کلر سنجی تانکر های آبرسانی سیار، ۲۶۱ نمونه میکروبی از چشمه و قنوات مورد استفاده صورت گرفت.
وی گفت: آرسنیک موجود در آب تالوار مقداری بیش از استاندارد بود که با انجام کارها و اقدامات لازم هم اینک منطبق بر استانداردهای ملی و سازمان جهانی بهداشت جهانی یعنی ۱۰bbp شده است.
وی افزود: آزمایشات دانشگاه علوم پزشکی از خروجی تصفیه خانه نشان می دهد که فلز سنگین موجود در آب تالوار پایین تر از حد استاندارد بوده و آب توزیع شده در شبکه آب همدان منطبق بر استاندارد ملی و استاندارد سازمان بهداشت جهانی دارد.
آرسنیک یک ماده شیمیایی شبه فلزی طبیعی است که ممکن است در آب های زیرزمینی موجود باشد، مصرف آن منجر به مشکلات سلامتی شود.
سد تالوار با گنجایش ۵۰۰ میلیون متر مکعب در بخش چنگالماس شهرستان بیجار استان کردستان و در مجاورت مرز استانهای همدان و زنجان با هدف افزایش سطوح زیر کشت و تولید کشاورزی، توسعه صنایع وابسته به کشاورزی، اشتغالزایی و پیشگیری از مهاجرت بیرویه روستاییان، افزایش متوسط درآمد کشاورزان، ایجاد شرایط توسعه و رشد بخشهای مختلف اقتصادی و جلوگیری از سیل و مهار طغیان رود خانه تالوار ساخته شده است.
حق آبه استان همدان از این سد در ابتدا ۶۵ میلیون متر مکعب بوده که اکنون به ۱۶ میلیون متر مکعب رسیده است و آب مورد نیاز هفت هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی دشت خورخوره در شهرستان بیجار استان کردستان را هم تامین می کند.
سد تالوار از نوع خاکی با هسته رسی است و دارای ارتفاع از پی ۸۸ متر، طول تاج ۵۲۹ متر و عرض تاج ۱۲ متر بوده و با حجم کل۵۰۰ میلیون متر مکعب، سالانه ۲۲۶ میلیون متر مکعب آب را تنظیم میکند.
حوضه آبریز سد تالوار ۶ هزار و ۴۴۱ کیلومتر مربع است و میزان آورد متوسط رودخانه ۲۸۳ میلیون متر مکعب در سال و سیستم سرریز آن اوجی شکل آزاد است.