سینا کلهر مجموعه اقدامات فرهنگی انجام شده در خصوص جام جهانی ۲۰۲۲ قطر در وزارت ورزش را به چهار حوزه تقسیم کرد و در گفتوگوی اختصاصی با ایرنا گفت: اقدامات فرهنگی مرتبط با جام جهانی قطر در ۴ حوزه در وزارت ورزش درحال پیگیری است. در حوزه هواداران و سرمشوقها به دنبال سازماندهی کارها هستیم تا تعدادی از لیدرهای ورزشی بتوانند به جام جهانی اعزام شوند و به ساماندهی سکوها کمک کنند. ضمن این که قرار است برای این افراد یک دوره آموزشی هم برگزار شود.
وی افزود: حوزه دوم، به ساماندهی خبرنگاران برمیگردد که گاهی هم به بنده لطف دارند (میخندد). طی سه الی چهار روز اخیر بخش زیادی از دوندگیهای من در این خلاصه شد تا ۷۰ نفر خبرنگار و عکاسی که قرار است به جام جهانی اعزام شوند، با بهترین کیفیت راهی محل برگزاری مسابقات شوند و کمترین مشکل را داشته باشند.
از دغدغه کادرخبری اعزامی به قطر مطلع هستم
کلهر در تشریح اقداماتی که قرار است برای خبرنگاران اعزامی از سوی وزارت ورزش انجام شود، گفت: از تامین محل استقرار خبرنگاران گرفته تا موقعیتی که در قطر دارند و حتی کمکهای مالی، اسکان و غیره که قرار است به کادر خبری ارائه شود را پیگیری کردهایم. از دغدغه خبرنگاران برای اعزام به قطر مطلع و به دنبال رایزنی هستم تا بتوانم کمکهای مالی بیشتری برای کادر خبری جذب کنم. هزینه ایابوذهاب و اسکان در قطر بسیار بالاست. ما برای عموم مردم طرح سفر یکروزه به قطر را طراحی کردیم تا از این آپشن برخوردار باشند که صبح به قطر بروند و بعد از تماشای مسابقه مورد نظرشان، به ایران برگردند. اما خبرنگاران نمیتوانند این کار را انجام دهند و باید در محل برگزاری مسابقات اسکان داشته باشند. در تلاش برای تامین اسکان با کیفیت مناسب برای خبرنگاران اعزامی به قطر هستیم و علاوه بر آن باید هزینه روزانه و بلیتهای مورد نیازشان را هم فراهم کنیم. بخشی از هزینههای اعزام کادرخبری را فدراسیون فوتبال تامین کرده است. قرار است بخشی هم توسط وزارت ارشاد و وزارت ورزش تامین شود.
حمایت از کادرخبری تا زمان حضور تیم ملی در قطر
وی افزود: برنامه ما برای حمایت از خبرنگاران و عکاسان اعزامی برای ۱۵ روز نخست مسابقات و تا جایی است که تیم ملی در جام جهانی حضور دارد. ما فرض را بر صعود تیم ملی از مرحله گروهی گذاشتهایم و با امیدواری راهی قطر میشویم. اما بعد از برگشت تیم ملی از قطر، ماندن خبرنگاران و عکاسان دیگر به رسانههای تابعهشان برمیگردد.
۱۰۰ هزار پرچم در جام جهانی نیاز داریم
معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی گفت: سومین حوزهای که در ارتباط با جام جهانی قطر به آن میپردازیم، تامین لباس هواداران، پرچم و سربند و ... است. نزدیک به ۱۰۰ هزار پرچم نیاز داریم و به خاطر چالشهای (مدیریتی) که فدراسیون فوتبال با آن روبهرو بود، بسیاری از کارها را انجام نداده و هنوز هم ساختار اداریاش مشخص نشده تا بتواند آن را انجام بدهد. به همین خاطر در این حوزه به کمک فدراسیون آمدهایم.
موسیقی جام جهانی در مرحله تولید
کلهر با اشاره به حوزه چهارم اقدامات وزارت ورزش عنوان کرد: بخش چهارم اقدامات ما به فعالیتها در حوزه فرهنگ عمومی از جمله صنایع دستی، گروههای موسیقی و غیره است تا فرهنگ اصیل ایرانی بتواند در قطر فعالیت داشته باشد و از اصالت تاریخی و فرهنگی ایران نمایندگی کند. در این حوزه کمک حال وزارت فرهنگ و ارشاد هستیم. بعد از انتخاب شعار، قرار است موسیقی برای تیم ملی فوتبال ایران تولید شود. هماهنگیهای لازم در این زمینه انجام و دو آهنگ هم ساخته شده است. کار ساخت چند آهنگ دیگر هم در حال انجام است.