حسین فردی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: سطح عرصه های طبیعی خراسان شمالی ۲ میلیون و ۴۳۰ هزار هکتار است که طرح های آبخیزداری تاکنون در سطح ۲۵۰ هزار هکتار آن اجرا شده است.
وی تصریح کرد: یک میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار از عرصه های طبیعی استان نیاز به اجرای طرح آبخیزداری و آبخوانداری دارد که امسال این طرح ها در ۷۵۰ هزار هکتار در دست اجرا است.
معاون اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسانشمالی ادامه داد: مطالعه طرح های آبخیزداری در سطح یک میلیون هکتار معادل نیمی از عرصه های طبیعی استان انجام شده است و به نوبت اجرا می شود.
وی عنوان کرد: بر اساس مطالعات انجام شده؛ ۸۰ درصد از مساحت عرصه طبیعی استان فرسایش پذیر و ۷۵ درصد آن سیلخیز است و برخی از این عرصه ها همپوشانی سیل و فرسایش را با هم دارد.
فردی یادآور شد: ورود گل و لای به سدها یکی از نگرانی ها در زمینه فرسایش خاک استان است که این امر موجب کاهش عمر مفید این سازه ها می شود.
بالادست سد شیرین دره در اولویت اجرای آبخیزداری
فردی در ادامه عنوان کرد: اجرای طرح های آبخیزداری و کاهش میزان فرسایش خاک تنها راهکار مقابله با رسوب گل و لای در سد ها است و سد شیرین دره در اولویت اجرای این طرح ها قرار دارد.
وی بیان کرد: اجرای طرح آبخیزداری در بالادست سایر سدهای استان و سیل خیز شهری و در حوزه های آبریز مناطق مرزی نیز اجرا می شود.
معاون اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی خاطرنشان کرد: میزان فرسایش سالانه خاک در کشور ۱۳ تن در هکتار است و این شاخص در خراسان شمالی ۱۷.۵ تن در هکتار و بیش از میانگین کشوری است.
اکنون هشت سد با ظرفیت ذخیره سازی ۲۳۴ میلیون متر مکعب آب در خراسان شمالی در دست بهره برداری است.
گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی دو میلیون و ۴۳۰ هزار هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.