یزد - ایرنا - مدیرعامل بنیاد فرهنگی-هنری "روایت فتح "با بیان اینکه مجموعه روایت فتح میراث ماندگار سیدشهیدان اهل قلم سیدمرتضی آوینی است، گفت: تبیین مبانی انقلاب اسلامی با زبان هنر، تبیین معارف دفاع مقدس و ترویج منطق و نظریه مقاومت از رسالتهای این بنیاد است.

به گزارش ایرنا، محمدیاشار نادری عصر چهارشنبه در جمع خبرنگاران در یزد افزود: در همین زمینه به صورت دوسالانه، سه جشنواره تئاتر مقاومت، فیلم مقاومت و جشنواره بین المللی هنر مقاومت در بخش هنرهای تجسمی برگزار می شود.

نادری با بیان اینکه در ۱۷ دوره گذشته جشنواره تئاتر مقاومت امکان برگزاری در عرصه بین الملل وجود نداشت، تصریح کرد: یکی از ویژگی‌های این دوره برگزاری آن در همین عرصه است.

وی با بیان اینکه اگر بنا است منطق و نظریه مقاومت را تبیین کنیم، باید بستر آن فراهم باشد که بتوان این پیام را بدرستی صادر کرد، گفت: خوشبختانه امسال به همت دبیرخانه جشنواره تئاتر مقاومت گروه‌های فعال و توانمند به مراسم پیاده‌روی اربعین اعزام و برنامه هایی با موضوعات آیینی را  اجرا کردند و مورد استقبال زائران حسینی قرار گرفت.

نادری تصریح کرد: یکی دیگر از ویژگی این جشنواره بین المللی تئاتر برگزاری آن در خارج از تهران است و اراده جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی تمرکز زدایی است و برخلاف رویه های گذشته که تمام رویدادهای فرهنگی در پایتخت برگزار می شد، امسال موفق شدیم این جشنواره را در استان‌هایی که استعداد فراوانی در این حوزه دارند برگزار کنیم.

وی اضافه کرد: بدین ترتیب اولین استان میزبان برگزاری این جشنواره استان یزد بود، همچنین قرار است بخشی هایی دیگر  آن را در استانهای فارس و خراسان رضوی برگزار کنیم و برنامه داریم جشنواره های  مقاومت و هنرهای تجسمی در استانهای مختلف برگزار شود.

نادری تصریح کرد: علاوه بر ویژگی‌های یاد شده این جشنواره دارای ارزش‌های دیگری است که از جمله آن می‌توان به امکان بروز و ظهور استعدادهای تئاتر از طریق رسانه‌ها، ایجاد انگیزش و برانگیختگی میان هنرمندان تئاتر از طریق روند رقابت سالم و مسابقه اشاره کرد.

جشنواره تئاتر مقاومت در کنار فعالیت های رویکردهای فرهنگی در حوزه اقتصاد هنر نیز می تواند موثر باشدوی ادامه داد: رویداد جشنواره تئاتر مقاومت در کنار فعالیت های رویکردهای فرهنگی در حوزه اقتصاد هنر نیز می تواند موثر باشد و نهادها و موسسات فرهنگی با ظهور و بروز این استعدادها امکان سفارش کار داشته باشند و ارتباط بین جامعه، هنرمندان و موسسات فرهنگی محقق شود.

وی مسئله پیشبرندگی و پیشروندگی را دیگر وجه تمایز این جشنواره ذکر کرد و گفت: این جشنواره علاوه بر اینکه باید حامی جریان تئاتر مقاومت باشد، موتور پیشرانی هم هست که در این عرصه زمینه توسعه این هنر بسیار مهم را فراهم کند.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی "روایت فتح" با بیان اینکه یتیم خانه ایران، تک تیرانداز، قلاده‌های طلا و آثار مختلف دیگر از جمله تولیداتی است که توسط این بنیاد تهیه شده است، افزود: اکنون تفاهم‌نامه برای تولید فیلم سینمایی برای هفت استان اصفهان، اردبیل، البرز، مازندران، بوشهر، خراسان رضوی و زنجان منعقد شده و در سال ۱۴۰۲ این آثار وارد مرحله تولید می‌شوند.

ارسال ۲۲۰ اثر به دبیرخانه جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت

دبیر هیجدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت هم  گفت: این جشنواره از ۱۵ شهریورماه با پیاده‌روی اربعین حسینی در قالب مرحله نخست بخش بین‌الملل آغاز و تا آذرماه ادامه داد.

سید وحید فخر موسوی اختتامیه جشنواره در هفته بسیج در مشهد مقدس برگزار می شود، اضافه کرد: به همین علت عنوان «حرم تا حرم» نیز به جشنواره داده شد، زیرا از حرم امام حسین(ع) آغاز و در حرم رضوی خاتمه می یابد.

وی از برگزاری این دوره از جشنواره در ۶ بخش خبر داد و تصریح کرد: بخش تئاتر خیابانی به همت و با استقبال مسئولان در استان یزد در حال برگزاری است که  ۱۱۰ هنرمند از ۱۰ استان کشور در این جشنواره حضور دارند.

فخر موسوی اضافه کرد: مجموعا در بخش تئاتر خیابانی جشنواره یاد شده  ۲۲۰  اثر به دبیرخانه واصل شده که ۴۹ اثر برای بازبینی انتخاب و در نهایت ۱۳ اثر از ۱۰ استان کشورمان به عنوان آثار برگزیده به بخش اجرا راه یافت.

وی گفت: از میان آثار انتخابی یک اثر از یزد و سایر آثار از خراسان شمالی، کرمان، گیلان، تهران، فارس، خوزستان، کردستان، البرز و اصفهان است.

فخرموسوی ادامه داد: هفته آینده رادیو تئاتر جشنواره به میزبانی استان فارس و شهر شیراز و همزمان بخش نمایش‌نامه‌نویسی این جشنواره در مشهد مقدس، بخش تله تئاتر با پخش از شبکه‌های صدا و سیمای جمهوری اسلامی، تئاتر بین‌الملل در۲ بخش شامل اجرا در پیاده‌روی اربعین و همچنین اجرا و نمایش آثار این جشنواره در کشورهای دیگر انجام می‌شود.

وی افزود: با توجه به پیگیری‌های صورت گرفته، علاوه بر کشور عراق که مرحله نخست جشنواره مورد اشاره در آن برگزار شد، در کشورهای افغانستان، پاکستان، سوریه، لبنان و بوسنی اجرا می شود.

همچنین مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد با اشاره به برگزاری دوره‌های آموزشی تئاتر خیابانی در این استان گفت: زیرساخت‌های تئاتر خیابانی تقویت می‌شوند.

 احسان عابدی با اشاره به برگزاری بخش خیابانی هجدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت در یزد افزود: یکی از سیاست‌های اصلی تعدد رویدادهای فرهنگی و هنری در سطح استان است تا به نحوی به ایجاد فضای نشاط اجتماعی کمک کنیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد با بیان اینکه از جمله این رویدادها جشنواره تئاتر مقاومت است، اظهار کرد: افتتاحیه این برنامه در میدان امیرچقماق و در جوار گلزار شهدای گمنام این میدان برگزاری می شود.

وی افزود: یکی از ویژگی‌های این جشنواره دوره‌های آموزشی ویژه هنرمندان است که صبح‌ها با حضور اساتید عرصه تئاتر کشور برگزار می‌شود تا بتوانیم سطح کمی و کیفی تئاتر خیابانی در یزد را بالا ببریم.

هجدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت از ۲۶ مهرماه در استان یزد آغاز و به مدت چهار روز ادامه دارد.