به گزارش خبرنگار ایرنا، سید هدایت الله موسوی روز چهارشنبه در نهمین جلسه شورای عشایری خوزستان در سالن جلسات استانداری خوزستان، با بیان اینکه این استان میزبان عشایر ۱۰ استان کشور است گفت: خوزستان با دارا بودن جمعیت عشایری بالغ بر ۴۰ هزار خانوار و ۱۷۰ هزار نفر بزرگترین استان عشایری کشور است.
سید هدایت الله موسوی ادامه داد: به زودی کوچ عشایر به خوزستان آغاز می شود به همین دلیل با توجه به مشکلات عشایر، ضرورت دارد همه دستگاه های اجرایی نسبت به حل مشکلات عشایر همکاری لازم داشته باشند.
وی با تاکید بر ضرورت همکاری همه دستگاه های دولتی برای اجرای قانون خدمات جامع عشایری افزود: نیازمندی های مناطق عشایری خوزستان استخراج و به دستگاه های اجرایی برای بهبود خدمت رسانی به عشایر ارایه شده که ضروری است دستگاه هایی که در این زمینه کم کاری دارند به تعهدات خود عمل کنند.
مدیرکل امور عشایر خوزستان گفت: جمعیت عشایر ورودی به خوزستان بالغ بر ۱۷۰ هزار نفر در قالب ۳۹ هزار و ۵۶۰ خانوار شامل ۱۱ ایل و طایفه مستقل است که این جامعه ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار راس، ۶۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۹ هزار هکتار باغ و نخلستان در اختیار دارند.
موسوی توجه به کار فرهنگی در مناطق عشایری را ضروری دانست و افزود: به دلیل اینکه این قشر از جامعه هیچ متولی فرهنگی ندارد کم کاری های فرهنگی در مناطق عشایری استان وجود دارد که ورود دستگاه های مختلف فرهنگی در این زمینه ضروری است.
وی با بیان اینکه عشایر ورودی به خوزستان در یک هزار و ۵۵ استقرارگاه در ۲۵ شهرستان این استان مستقر می شوند افزود: ۳۳ صندوق خرد زنان عشایر جهت توانمندسازی بانوان برای راه اندازی طرح های تولیدی و اشتغالی ایجاد شده که تا کنون بیش از ۱۰۰ اشتغال پایدار برای زنان فعال این صندوق ایجاد شده است.
موسوی با بیان اینکه عشایر چهار درصد جمعیت خوزستان را شامل می شود ولی سهم ناچیزی در اعتبارات ملی و استانی دارد گفت: اعتبارات مصوب امور عشایر خوزستان در سال گذشته بالغ بر یک هزار و ۲۰ میلیارد ریال بود که تنها ۶۴۰ میلیارد ریال آن معادل ۶۵ درصد تخصیص داده شد به همین دلیل بسیاری از طرح های مناطق عشایری استان نیمه تمام باقی مانده است.
مدیرکل امور عشایر خوزستان گفت: نگهداری ۲۳۵ کیلومتر راه، احداث ۴۲ کیلومتر و تکمیل ۱۷۴ کیلومتر راه عشایری، آبرسانی سیار به میزان ۱۵۷ هزار مترمکعب از جمله اقدام های انجام شده در مناطق عشایری استان در سال گذشته بوده است.
موسوی ادامه داد: بیمه ۹ هزار و ۵۰۰ خانوار عشایری، برگزاری دوره های آموزشی توانمندسازی و همچنین اجرای ۲ هکتار کشت گیاهان دارویی توسط زنان عشایر شاغل در صندوق های خرد از دیگر اقدام های انجام شده در مناطق عشایر یخوزستان بوده است.