اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: شهرداران این استان که وظایف حوزه جمعیتی خود را انجام نمی دهند، مسئولیت را تحویل دهند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «فرزاد مخلص الائمه» عصر چهارشنبه در نشست ستاد حمایت از خانواده و جمعیت استانداری مرکزی در اراک افزود: عملکرد شهرداری های استان مرکزی در بخش جمعیت مانند بسیاری دیگر از بخش ها رضایت بخش نیست.

وی بیان کرد: شهرداری ها باید تکالیف خود را گزارش دهند و به وضوح دیده نمی شود که کاری انجام نمی دهند.

استاندار مرکزی ادامه داد: موارد ۲۵ و ۳۲ از قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مرتبط با شهرداری های است که عملکرد شهرداری ها در این راستا ضعیف است و به هیچ عنوان نمی خواهیم که این شرایط ادامه یابد.

مخلص الائمه عنوان کرد: این قانون جزو قوانین جدی و خط قرمز نظام و کشور است و اگر نمی خواهند به وظایف عمل کنند، برخورد قانونی به عنوان ترک فعل صورت می گیرد.

وی گفت: برای تکمیل بیمارستان ۹۶ تخت خوابی تخصصی زنان و زایمان استان ۸۰ میلیارد تومان و برای نوسازی بیمارستان آیت الله طالقانی هم پنج میلیارد تومان مصوب گرفته شده تا تغییری در شرایط بیمارستانی این حوزه ایجاد شود.

استاندار مرکزی افزود: برای بحث ناباروری، تکلیف ماده ۳۲ قانون که اختصاص یک سوم تبلیغات محیطی است باید مورد توجه جدی قرار گیرد و شهرهایی که نرخ ناباروری بحرانی تر دارند، بخشی از تبلیغات محیطی به تبلیغ ظرفیت‌های استان اختصاص یابد و صدا وسیما نیز در این راستا با جدیت تلاش کند.

رفع بحران جمعیت در استان مرکزی مورد توجه قرار گیرد

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی هم در این نشست گفت:  فتنه‌ها از ابتدای انقلاب بود و ادامه دار است، اما همیشه خنثی شده و دشمنان شکست خورده اند.

«پروین مفتح زاده» افزود: همه باید هوشیار باشند و توطئه دشمنان را شناسایی کنند.

وی بیان کرد: بحث بحران جمعیت باید مورد توجه جدی قرار گیرد و در راستای حل این معضل همه باید کمک دهند.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی ادامه داد: بهورزان در این راستا رسالت و وظیفه سنگینی برعهده دارند.

مفتح زاده بیان کرد: توجه به ازدواج، حل مشکل ناباروری، کاهش سقط جنین و مرده زایی، نوزادان نارس و کاهش حوادث از جمله مواردی است که می تواند در افزایش جمعیت نقش موثری داشته باشد.

وی اظهار داشت: اقدامات لازم درخصوص جمعیت توسط دستگاه‌های اجرایی باید ماهانه ارسال شود.

در نشست ستاد حمایت از خانواده وجمعیت استان مرکزی درخصوص مشکلات و مباحث مختلف جمعیتی استان مرکزی بحث و تبادل نظر شد و آمادگی اجرای طرح رویش امید با هدف تهیه آمار واقعی ناباروری و غربالگری استانی، ایجاد کارگروه تخصصی ناباروری با هدف بررسی نحوه رفع مشکل مالی زوجین نابارور، بهره گیری از ظرفیت تبلیغاتی و اطلاع رسانی دانشگاه‌ها و سازمان‌های دولتی و غیردولتی برای معرفی ظرفیت تخصصی موجود در استان در زمینه ناباروری، پیگیری جدی در خصوص جذب حداقل ۲ نفر فوق تخصص نازایی در استان مرکزی و صدور مجوز ارتقا مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی به مرکز جراحی محدود برای ارایه خدمات بیشتر و تخصصی تر، مصوب شد.

در ۶ ماه اول امسال، چهار هزار و ۶۵۹ مورد ازدواج و یک هزار و ۴۶۴ مورد طلاق در استان مرکزی به ثبت رسیده است و این استان جزو استان‌های پیر کشور است.