کرمانشاه - ایرنا- فرماندار و رئیس انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان اسلام آبادغرب با بیان اینکه برای توسعه فرهنگی در جامعه مساله مهمتری از کتابخوانی و مطالعه نداریم تاکید کرد که ترویج و گسترش فرهنگ مطالعه باید در اولویت برنامه‌های فرهنگی ادارات باشد.

به گزارش ایرنا؛ «حمیدرضا کرمی» روز پنجشنبه در چهارمین جلسه انجمن کتابخانه‌های شهرستان اسلام آباد غرب، افزود: ما باید گروه مشاوره و اتاق فکر تشکیل دهیم تا عدم مطالعه افراد شهرستان مورد مطالعه قرار بگیرد و این مساله مهم فرهنگی حل و فصل شود، زیرا نه تنها در شهرستان اسلام آباد غرب بلکه در هر شهرستان که آمار مطلوب نیست باید راهکاری برای آن اندیشیده شود.

وی ضمن قدردانی از فعالیت های اداره کتابخانه های عمومی این شهرستان در ترویج فرهنگ مطالعه، گفت: اداره کتابخانه های عمومی در راستای اهداف عالیه فرهنگی تمام تلاش خود را بکار گرفته و باید والدین با حمایت و همراهی، دانش آموزان را بیشتر به سمت مطالعه عمومی سوق دهند و تشویق کنند.

رئیس انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان اسلام آباد غرب در خصوص هزینه های جاری کتابخانه های عمومی نیز گفت: بخشی از مشکلات ترویج کتابخوانی شاید از کمبود منابع مالی است لذا شهرداری اسلام آباد غرب باید در پرداخت سهم نیم درصد به کتابخانه های عمومی تسریع داشته باشد.

کرمی در ادامه با اشاره به جمعیت ۱۵۰ هزار نفری شهرستان اسلام آباد غرب، گفت: از این تعداد ۱/۲ دهم جمعیت عضو کتابخانه های عمومی هستند که این آمار با توجه به اینکه اسلام آباد غرب شهر شهدای مرصاد، صاحب جوانان و نخبه های خوبی می باشد، قابل قبول نیست.

فرماندار اسلام آباد غرب با بیان اینکه این شهرستان پتانسیل خاصی از لحاظ نخبه پروری در کشور دارد، افزود: این شهرستان باید از تمام لحاظ برتر باشد و وضعیت اعضای کتابخانه های عمومی زیبنده این شهرستان نیست و به نظر من باید مردم و سایر مسئولان همت مضاعف داشته باشند.

فعالیت ۱۰ کتابخانه عمومی در اسلام آباد غرب

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه نیز در ادامه این جلسه گفت: در شهرستان اسلام آباد غرب ۱۰ باب کتابخانه عمومی وجود دارد که از این تعداد هفت باب نهادی و سه باب مشارکتی است.

«معصومه حسنی‌خونسار» تعداد منابع در ۱۰ باب کتابخانه را ۱۳۰ هزار نسخه کتاب اعلام کرد و افزود: تمام فعالیت های جنبی و کتابخوانی در ایام کرونا از طریق فضای مجازی نشر داده می شد و مخاطبان از طریق فضای مجازی فعالیت ها را پیگیری می کردند و در برگزاری برنامه های مناسبتی و جنبی مشارکت می کردند.

وی بیان کرد: ما برای گسترش و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی از تمام شرایطی که وجود دارد نهایت استفاده را کردیم، در همین راستا بخش هایی در کتابخانه ایجاد شده که مانند بخش کودک، بخش نابینایان، بخش ناشنوایان، بخش های ویژه برای محققین، همچنین کتابخانه های عمومی دیگر از حالت سنتی خارج شده‌اند و در راستای توسعه و ترویج فرهنگ مطالعه برنامه های جانبی مناسبی برگزار می کند.

حسنی‌خونسار خاطرنشان کرد: از این برنامه های ترویجی و فرهنگی می توان به برگزاری لیگ های کتابخوانی، جشنواره کتابخوانی رضوی، جشنواره دوسالانه قصه گویی برای کودکان و دیگر برنامه های فرهنگی مانند نشست کتابدانان، محافل ادبی برای شاعران و نویسندگان اشاره کرد.

رئیس اداره کتابخانه های شهرستان اسلام آباد غرب نیز، گزارشی از برنامه ها و فعالیت های فرهنگی کتابخانه ها از سال ۱۴۰۰ تا کنون ارائه داد و گفت: پنج هزار و ۳۰۰ متر فضای مطالعه برای مردم شهرستان اسلام آباد غرب داریم.

«مسعود پرنا» افزود: تعداد هشت هزار و ۳۰۰ نفر از جمعیت شهرستان اسلام آباد غرب عضو فعال کتابخانه های عمومی شهرستان هستند که امیدواریم با همت مردم و مسئولین این آمار افزایش یابد.

در پایان جلسه هر یک از اعضای حقیقی و حقوقی در راستای گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی نکته نظرات خود را مطرح کردند.

اسلام آباد غرب با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت در ۱۰۰ کیلومتری غرب کرمانشاه واقع شده است.