مرتضی مقدم روز جمعه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: تجهیزات پزشکی که توسط فروشندگان زیر پوشش اتحادیه عرضه می شود باید یکی از سه نشان مورد تایید وزارت بهداشت را داشته باشد، در غیر این صورت کالای قاچاق محسوب شده و با عرضه آن برخورد میشود.
وی بیان کرد: یک سری از تجهیزات پزشکی دارای کد ISIC (سیستم بینالمللی طبقه بندی استاندارد صنایع) هستند که داخلی یا وارداتی بودن تولید آن را مشخص می کند، گروه دیگری از تجهیزات پزشکی کاشتنی هستند که کد ۱۲ رقمی درج شده در آن از طریق سایت "آی.مد"یا نماینده مجاز مورد تایید تجهیزات پزشکی قابل پیگیری بوده که مغازه دار یا خریدار می تواند با مراجعه به آن از اطلاعات مربوط به شرکت تولیدکننده، قیمت و سایر موارد مربوط به دستگاه، اطلاع یابد.
وی اظهار داشت: برخی از تجهیزات پزشکی که مورد استفاده شخصی افراد قرار می گیرد باید تاییدیه وزارت بهداشت و کد و لگوی مربوط به آن روی کالا درج شده باشد، در غیر این صورت کالا قاچاق بوده و مورد تایید اتحادیه نیز قرار نمیگیرد.
رییس اتحادیه فروشندگان لوازم و تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی و دندانپزشکی مشهد در ادامه با اشاره به برپایی هفدمین نمایشگاه بین المللی تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، آزمایشگاهی، تجهیزات کلینیک، بیمارستانی و صنایع وابسته که از ۲۶ مهرماه در مشهد آغاز شد و امروز به کار خود پایان می دهد، گفت: همه واحدهای شرکت کننده در این نمایشگاه معرف اتحادیه هستند.
وی اظهار داشت: نمایشگاه مزبور با حضور ۱۷ شرکت از این استان و ۵۱ شرکت از استان های خراسان شمالی، خراسان جنوبی، تهران، یزد، اصفهان و تبریز برگزار شده است که زمینه فعالیت مشارکت کنندگان در این نمایشگاه تولیدکنندگان، تجهیزات پزشکی، شرکتهای وارد کننده و پخش تجهیزات بیمارستانی است.
مقدم با اشاره به عضویت ۵۰۰ واحد فروش تجهیزات پزشکی در اتحادیه فروشندگان تجهیزات پزشکی مشهد گفت: این کلانشهر دومین قطب تولیدکننده تجهیزات پزشکی داخلی در کشور است که مورد استفاده این تجهیزات از قبیل تجهیزات ارتوپدی، یونیت دندانپزشکی، ویلچر، سرنگ، ستهای جراحی، وسایل یکبار مصرف بیمارستانی، مواد ضدعفونی کننده بیمارستانی، انواع ماسک ها، تولیدات گازهای بیمارستانی، دستگاه ام.آر.آی، دستگاه های اتوکلاو و کیتهای آزمایشگاهی در مصارف عمومی است.
رییس اتحادیه فروشندگان لوازم و تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی و دندانپزشکی مشهد بیان کرد: از مجموع شرکتهای تولیدی تجهیزات پزشکی در مشهد ۲۵ شرکت هستند که تولید آنها به عرضه انبوه رسیده و بعضا جنبه صادراتی نیز دارند، از ۷۰ شرکت دانش بنیانی که در زمینه تجهیزات پزشکی در مشهد فعالیت دارند نیز دانش چند شرکت به مرحله تولید رسیده است.
وی با اشاره به وجود ۲۸۰ هزار قلم تجهیزات پزشکی در کشور گفت: عمده تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی در مشهد و سایر نقاط کشور مشکل کمبود نقدینگی و تامین ارز برای تهیه مواد اولیه و دستگاه های مورد نیاز برای تولید خود دارند.
مقدم خاطر نشان کرد: پیش از این ارز ترجیحی برای واردات مواد اولیه و دستگاه های مورد نیاز همه شرکتهای تولیدکننده تجهیزات پزشکی در کشور اختصاص می یافت اما اختصاص ارز ترجیحی برای این بخش محدود شده و ارز نیمایی اختصاص یافته که هزینه تمام شده محصول را افزایش می دهد.
وی بیان کرد: از سوی دیگر تحریم ها نیز تامین برخی مواد اولیه و دستگاه های مورد نیاز شرکتهای تولیدکننده تجهیزات پزشکی را دشوار کرده است، بنابراین بهتر است شرایطی ایجاد شود که تولید تجهیزات پزشکی آسانتر و با قیمت پایین تری انجام گیرد تا بتوان از ظرفیتهای بالقوه این بخش به نحو مطلوب بهره گرفت.