قشم - ایرنا - استاندار هرمزگان با بیان اینکه ترکیب و برقراری ارتباط متوازن بین پیشرفت و مردم جزو اصلی‌ترین اهداف دولت سیزدهم است، گفت: این اقداماتی که در حال حاضر در جزیره قشم سازمان منطقه آزاد که تا قبل از این دولت تقریبا با گفتمان عدالت بیگانه بود، انجام می دهد نشان از تحول‌ آفرینی از سوی دولت مردمی دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، این مطلب را مهدی دوستی عصر پنجشنبه در چهارمین مرحله کلنگ زنی مسکن جوانان جزیره قشم که در روستای مسن این جزیره انجام شد، عنوان و با بیان اینکه هر دولتی برای خود دارای گفتمانی بوده است، گفت: گفتمان دولت سیزدهم، گفتمان مقام معظم رهبری است و اقداماتی که امروز در کشور در حال انجام است در راستای تحقق اهداف همین گفتمان رهبری معزز انقلاب اسلامی است.

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی مسئله‌ ای تحت عنوان پیشرفت توام با عدالت را مطرح می‌کنند یعنی پیشرفتی که توسعه در آن همراه با حل مشکلات مردم باشد بدین معنا که نمی‌شود از یک سو کارخانه، پالایشگاه و اسکله ساخت و مردم از آن بی‌نصیب باشند بر همین مبنا دولت سیزدهم به دنبال پیشرفت توام با عدالت است.

استاندار هرمزگان توضیح داد: نمی‌شود مردم کنار صنعت و کنار دریای پرخیر و برکت خلیج‌فارس باشند اما خانه و زمین نداشته باشند و در همین راستا دولت سیزدهم تحت عنوان دولت مردمی ایران قوی کار خود را آغاز کرد و زمانی هم تلاش‌های او معنا پیدا خواهد کرد که هم پیشرفت در کشور دنبال شود و هم مسایل مردم حل شود.

دوستی اضافه کرد: در گذشته بعضی از سازمان ها عادت کرده بودند که از مردم فاصله بگیرند و به شکل دیگری به مردم نگاه کنند اما امروز شاهد هستید که در تغییر دولت، یکی از سازمان‌هایی که نمود عینی تحول را به نمایش گذاشته سازمان منطقه آزاد قشم است.  

پس از برگزاری شورای اداری در شهرستان مرزی قشم با حضور استاندار هرمزگان چند طرح عمرانی و ورزشی در جزیره قشم نگین خلیج فارس از جمله چهارمین مرحله کلنگ زنی مسکن جوانان جزیره قشم در روستای مسن، عملیات احداث آبشیرین‌کن روستای تورگان قشم و زمین چمن شهر سوزای این جزیره افتتاح و کلنگ‌زنی شد.

در آیین چهارمین مرحله کلنگ زنی مسکن جوانان که علاوه بر استاندار هرمزگان، احمد مرادی و محمد آشوری نمایندگان مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی، افشار فتح الهی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم و ائمه جمعه شیعه و سنی شهرستان مرزی قشم حضور داشتند، کلنگ مسکن جوانان در ۱۱ روستای، شیب دراز، تنبان، جیجیان، کنارسیاه، نقاشه، برکه خلف، نخل‌گل، کوشه، رمچاه، مسن و دهخدا به زمین زده شد.

این مرحله از طرح مسکن جوانان جزیره در زیربنایی با ۳۹۷ هزار متر مربع، و ۸۵۷ واحد مسکونی امروز به صورت رسمی از روستای مسن به نمایندگی از سایر روستاها آغاز شد.

در ادامه برنامه های حضور استاندار هرمزگان و هیات همراه در جزیره قشم عملیات احداث آبشیرین‌کن روستای تورگان قشم آغاز شد و زمین چمن شهر سوزای این جزیره به بهره برداری رسید.

سایت آبشیرین‌کن روستای تورگان قشم با سرمایه‌گذاری شرکت تانا انرژی با اعتباری بالغ‌ بر ۹۷۰ میلیارد ریال در زمینی به وسعت چهار هزار متر مربع، قادر است روزانه چهار هزار و ۵۰۰ متر مکعب آب شرب تولید کند که محصول تولیدی آن به خطوط انتقال دفاری - طولا تزریق خواهد شد.

مدت زمان ساخت این پروژه ۹ ماه و مدت بهره‌برداری ۱۵ سال تخمین زده شده که در مجموع ۲۳ هزار و ۸۰۰ تن را تحت پوشش خدمات خود قرار خواهد داد.

این آب شیرین کن در مرحله نخست بهره برداری، تامین کننده آب ۶ روستای جنوب شرق و در مرحله دوم چهار شهرک را تغذیه خواهد کرد.

طرح یادشده در مرحله ساخت برای ۴۲ نیرو و در زمان بهره برداری برای ۱۱ نیرو اشتغال به همراه دارد.

بهره برداری و افتتاح زمین چمن ورزشگاه سردار شهید سلیمانی شهر سوزا از دیگر برنامه های سفر استاندار هرمزگان به جزیره قشم بود که با حضور بنیامین شکوه فر معاون امور حقوقی، مجلس و استان‌های وزارت ورزش و جوانان انجام شد.

زمین چمن شهر سوزا با سرمایه گذاری هفت میلیارد ریالی با حضور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، نمایندگان مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی و تنی چند از مسوولان استان و شهرستان قشم به بهره برداری رسید.

این زمین ورزشی در پروژه ای مشارکتی از سوی سازمان منطقه آزاد قشم، اداره کل ورزش و جوانان استان هرمزگان، اعضای شورای شهر و خیرین شهر سوزا ساخت شده است.

زمین چمن مصنوعی مجتمع ورزشی شهر سوزا به متراژ ۱۰ هزار مترمربع فرصتی برای پرورش سرمایه های انسانی جزیره است که می تواند به معرفی بیشتر قشم در حوزه ورزش های حرفه ای کمک کند.

طرح مسکن جوانان جزیره قشم برای ۸۵۰۰ ثبت نامی تا پایان سال به اتمام می رسد

افشار فتح الهی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم نیز در این مراسم با اشاره به شعار دولت مردمی درخصوص مسکن ملی، اظهار داشت: در این مدت ما توانستیم در روستاهای جزیره قشم که تا به حال هیچ پروژه مسکن سازی در آن ها اجرایی نشده بود، طرح مسکن جوانان را در چهار مرحله از غرب جزیره عملیاتی کنیم و سعی داریم تا پایان سال هشت هزار و ۵۰۰ متقاضی را صاحب مسکن کنیم.

وی توضیح داد: باتوجه به محدود بودن زمین در جزیره قشم و اهمیت حفظ این میراث برای آیندگان، متراژهای اختصاص یافته در طرح مسکن جوانان محدود خواهد بود.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم به جوانان جامانده از مراحل ثبت نام در طرح مسکن جوانان جزیره اشاره کرد و گفت: به محض اتمام مراحل واگذاری زمین ها به متقاضیان ثبت نام شده در مرحله اول، سامانه ثبت نام برای متقاضیان جدید باز خواهد شد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم آغازگر حرکت انقلابی دولت مردمی در حوزه مسکن

احمد مرادی نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی نیز ضمن تقدیر از همه مسوولان که در زمینه اجرایی شدن طرح مسکن جوانان جزیره تلاش کردند و نگاه ویژه استاندار هرمزگان به مردم، گفت: دکتر فتح الهی آغازگر این حرکت انقلابی دولت مردمی در جزیره قشم است.

محمد آشوری دیگر نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: یکی از ضروریات اساسی شرایط حال حاضر کشور، بازسازی سرمایه های اجتماعی است و بهترین راه برای محقق سازی این خواسته، خدمتگزاری صادقانه به مردم است.

حجت الاسلام غلامرضا حاجبی امام جمعه شهرستان قشم نیز خواستار افزایش وسعت زمین های واگذار شده به مردم جزیره شد.

شیخ عبدالرحیم خطیبی امام جمعه اهل سنت قشم از تلاش های مدیر عامل سازمان منطقه آزاد قشم برای توسعه زیرساخت های جاده ای و مسکن جوانان تقدیر کرد.

مهدی دوستی استاندار هرمزگان صبح امروز (پنجشنبه بیست و هشتم مهر ۱۴۰۱) در صدر هیاتی از مدیران کل دستگاه‌های اجرایی استان با استقبال رسمی محمد محمدحسینی فرماندار، حجت‌الاسلام غلامرضا حاجبی امام جمعه و افشار فتح الهی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم وارد جزیره قشم شد.

وی در نخستین برنامه خود در بدو ورود به این شهرستان مرزی، با حضور در آستان مقدس امامزاده سید مظفر علیه السلام به مقام شامخ شهدای والا مقام آرمیده در گلزار شهدای شهرستان ادای احترام کرد و با عطر افشانی و اهدای گل با آرمان‌های امام و شهدا تجدید بیعت کرد.  

برگزاری جلسه فوق‌العاده شورای اداری شهرستان قشم، بهره‌ برداری و آغاز عملیات اجرایی چندین طرح و دیدار با خانواده‌های معزز شهید مدافع امنیت مجتبی امیری و جانباز سرافراز عباس فینی از دیگر برنامه‌های استاندار هرمزگان در سفر به قشم بود.

جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.

این جزیره که بزرگ‌ترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فراساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی‌های بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیک‌ترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخت‌رسانی به کشتی‌های عبوری از آبراهه بین‌المللی و پارک‌های انرژی و زیست - فناوری آن شهرتی جهانی دارد.

از سوی دیگر، ویژگی‌های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود. منطقه آزاد تجاری - صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل می‌شود.

این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطه‌ای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال - جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بین‌المللی شرق - غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.

اهداف و محورهای اصلی فعالیت‌های این منطقه آزاد تجاری - صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژی‌بر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارک‌های انرژی است.

شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.