به گزارش ایرنا، مصطفی سند به شبکه الاخباریه عراق گفت که براساس اطلاعات کنونی، بسیار دشوار است که جلسه رأی گیری برای کابینه جدید دولت روز شنبه یا اواسط هفته آینده برگزار شود.
سند افزود: مذاکرات همچنان نیازمند زمان بیشتری است و همچنان اختلافات در گروههای عراقی برای وزارتخانههای ویژه برای هر گروه وجود دارد.
این نماینده عراقی افزود: وزارتخانههای اصلی و مهم تاکنون تعیین تکلیف نشده و این امیدواری بود که رأی گیری برای ۱۴ وزارتخانه به عنوان بخش نخست رأی گیر انجام شود، انجام اختلافات در میان گروهها، تعیین تکلیف را به تأخیر انداخت و با وجود این پیش بینی میشود که رأی گیری برای تشکیل کابینه پیش از پایان ۳۰ روز و مهلت قانونی در قانون اساسی برای تشکیل دولت، انجام شود.
سند افزود: گروههای شیعه ۱۲ وزارتخانه، اهل سنت ۶ و کردها ۴ وزارتخانه را از آن خود خواهند کرد.
این نماینده عراقی افزود: اطلاعات [ما] نشان می دهد که فراکسیون شیعه نامزدهای تکنوکرات را برای وزارتخانههای خود که مورد حمایت تمام گروهها باشند، معرفی خواهد کرد.
هفته جاری بود که ائتلاف اداره دولت عراق روز (سهشنبه) از برگزاری جلسه پارلمان برای بررسی و تصویب کابینه پیشنهادی نخستوزیر مامور تشکیل دولت این کشور خبر داد.
تلاش برای تشکیل دولت جدید عراق، پس از انتخاب عبداللطیف رشید رئیس جمهوری جدید عراق رخ میدهد.
وی که توسط مجلس این کشور به عنوان رئیس جمهوری برگزیده شد، پنجشنبه گذشته «محمد شیاع السودانی» نامزد ائتلاف چارچوب هماهنگی را مامور تشکیل دولت کرد.
السودانی نیز به نوبه خود گفت که اعضای دولت را در اسرع وقت به مجلس معرفی خواهد کرد.
وی سوم مهرماه اولویتهای دولت خود را اعلام کرد.
مأمور تشکیل کابینه جدید عراق در حاشیه دیدار با تعدادی از کارشناسان، نویسندگان و روزنامه نگاران گفت: برنامه دولت آینده شامل ۲۳ محور است ولی محورهای مربوط به برق، بهداشت و درمان، خدمات شهری و مسیرها و مبارزه با فساد در اولویت قرار خواهد داشت.
وی همچنین افزود که دولتش برای تأمین خدمات، بهبود وضعیت معیشت، ایجاد فرصت شغلی تلاش خواهد کرد و تأکید کرد که باید بخشهای اقتصادی مانند صنعت، کشاورزی و گردشگری فعال شود.
السودانی همچنین با بیان اینکه برنامههای وی شامل طرحهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت خواهد بود، گفت که مسیر دولت را تصحیح و در صورت فساد وزرا آنان را مجازات خواهد کرد.
انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق در دهم اکتبر ۲۰۲۱ (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) برگزار شد، اما گروهها و احزاب سیاسی و فراکسیونهای حاضر در پارلمان با وجود گذشت ۱۲ ماه از برگزاری این رویداد، به دلیل اختلافهای سیاسی تاکنون نتوانسته بودند دولت جدید را تشکیل دهند که با انتخاب سودانی به عنوان نخست وزیر و انتخاب رشید به عنوان رئیس جمهوری این بن بست سیاسی پایان یافت.