تهران-ایرنا-‌سی و نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران با نمایش ۱۳ فیلم تجربی در پردیس سینمایی ملت در حال برگزاری است.

به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، سی‌ونهمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران امسال در حالی کار خود را آغاز کرده است که از میان هزار و ۹۹۶ اثر رسیده به این جشنواره، ۵۹۴ اثر، بخش تجربی این جشنواره را تشکیل می‌دهد. مسعود مددی، سعید نجاتی و تی‌یام یابنده، اعضای هیأت انتخاب و داوری آثار تجربی در این دوره ، ۱۳ اثر را برای حضور در این بخش برگزیدند که در جشنواره سی‌ونهم فیلم کوتاه تهران نمایش داده می‌شود. در این گزارش به معرفی آثار این بخش و صاحبان آثار می‌پردازیم:

در جستجوی جاودانگی

گیلگمش از فیلم‌های حاضر در جشنواره سی‌ونهم است که برگرفته از قدیمی‌ترین اثر حماسی و ادبی جهان در سال ۱۴۰۰ تولید شده است. این فیلم ۱۰ دقیقه ای که حسین مرادی‌زاده، فیلمنامه آن را نوشته و کارگردانی اش کرده،‌ داستان پهلوان نامدار اوروک، شهری از سرزمین سومر در میان‌رودان است که شخصیتی نیمه‌ایزدی- نیمه‌انسانی دارد و عمری در جستجوی جاودانگی و خداگونه شدن می‌کوشد و بارها شکست می‌خورد اما سرانجام به گیاهی دست می‌یابد که او را جاودانه خواهد کرد ولی یک مار آن گیاه را می‌رباید و حاصل عمر او از دست می‌رود. (مار در اساطیر نماد جاودانگی است).

این فیلم در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تهیه شده است.

حسین مرادی زاده متولد ۱۳۴۸ در آبادان است و کارشناسی پویانمایی دارد. 

پرواز در دنیای ستارگان

اتاق آقای ون عنوان فیلمی تجربی به نویسندگی، تهیه‌کنندگی و کارگردانی احسان میرزایی است که در سال جاری تولید شده و در خلاصه داستان این فیلم ۶ دقیقه‌ای آمده است: می ­توان امیدوار بود اما این امید در آسمان و دنیای ستارگان پرواز می ­کند.

همچنین در ساخت این فیلم هنرمندان زیر مشارکت داشته‌اند: فیلمبردار: عباس کشاورز، انیماتور، تدوینگر و صداگذار: احسان میرزایی، موسیقی: جان میلتون کیج  و سید برت. احسان میرزایی متولد سال ۱۳۷۱ در قزوین و کارشناس رشته روانشناسی است.

تنها یکی حواسش به طلوع خورشید بود

«۲۱۳۲ نفر می‌بینند» فیلمی از بخش تجربی سی‌ونهمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران است که در سال جاری و در مدت زمان ۴ دقیقه تولید شده است. کمیل سهیلی نویسنده و کارگردان این اثر در ساخت آن با این گروه از هنرمندان همکاری کرده است: فیلمبردار: رضا عزیزفرخانی، کمیل سهیلی، مدیسون اینویه، تدوینگر و صداگذار: کمیل سهیلی، تهیه کننده: امیراطهر سهیلی، مسعود سهیلی، صداپیشه و مشاور فیلمنامه: جان دی مایکلز. همچنین در خلاصه داستان این فیلم آمده است: « از میان ۲۱۳۲ نفر تنها یکی حواسش به طلوع خورشید بود.»

کمیل سهیلی متولد ۱۳۶۴ در مشهد و کارشناس ارشد مطالعات فرهنگ و رسانه است.

آخرین «صبحانه»

«صبحانه» فیلم کوتاه تجربی راه یافته به سی‌ونهمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران است که در دو دقیقه و سال ۱۴۰۱ تولید شده است. نویسندگی و کارگردانی این فیلم را مرتضی فرهادنیا با اقتباس از شعر «صبحانه» ژاک پره ور برعهده داشته است. همچنین تدوین، تهیه و صداگذاری این فیلم را نیز خود او عهده‌دار بوده و سروش اکبری به عنوان فیلمبردار با وی همکاری کرده است. «صبحانه» داستان مردی است که آخرین صبحانه‌اش را کنار معشوقه­اش می­نوشد.

مرتضی فرهادنیا متولد ۱۳۵۷ در تهران و دارای مدرک دکترای پژوهش هنر از دانشگاه تهران است.

لابیرنت

لابیرنت از آثار کوتاه حاضر در بخش تجربی دوره سی‌ونهم جشنواره تهران است و زنانی را نمایش می­ دهد که به واسطه موضوع واحدی در لابیرنت (هزار تو) ذهن خود درگیر هستند. این فیلم ۹ دقیقه‌ای در سال ۱۴۰۱ ساخته شده است. حسن وحدانی نویسنده، تهیه‌کننده، فیلمبردار، تدوینگر، صداگذار و طراح جلوه‌های ویژه بصری این فیلم است.

وحدانی متولد ۱۳۵۱ در تبریز و دارای مدرک کارشناس‌ارشد ارتباطات است.

پشیمانی بعد از جنگ

وقتی ال.آر گریست، دعوت‌نامه ­ای سمعی‌بصری به دنیایی ذهنی با برداشت ­های شخصی از عامل (عوامل) اصلی شکل­ گیری جنگ­ های جهان و از آن مهم‌تر تبعاتی که این عامل (عوامل) را به شدت پشیمان می ­سازند! این گزاره‌ها گزیده‌ای از داستان فیلم کوتاه تجربی وقتی ال.آر گریست، است. احمد خوش­ نیت فیلمنامه‌نویس، تهیه‌کننده، کارگردان، انیماتور، تدوینگر و صداگذار این فیلم متولد ۱۳۶۴ در تهران و کارشناس ارشد کارگردانی پوینمایی (انیمیشن) و دانشجوی مقطع دکتری رشته هنرهای بصری و نمایشی دانشگاه UTD آمریکاست.

پرواز، انگیزه سقوط

پرواز به کارگردانی و تهیه‌کنندگی سمیرا قمبریان از فیلم‌های تجربی سی‌ونهمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران است که در ۶ دقیقه و سال جاری تولید شده است. سمیرا قمبریان و عادل رحمتی فیلمنامه‌نویسان این فیلم هستند.

قمبریان کارگردان فیلم پرواز متولد ۱۳۷۳ درتربت حیدریه و دارای مدرک کارشناسی سینما است.

زندانی عوامل پوچ دنیا

از خنده مغزم پوکید به نویسندگی، تهیه‌کنندگی و کارگردانی علی آسترکی در سال ۱۴۰۰ ساخته شده است. این فیلم که در بخش تجربی جشنواره فیلم کوتاه تهران حضور دارد، یک مفهوم کلی را دربرمی‌گیرد که هر انسانی خود را زندانی عوامل پوچ دنیا و فرد دیگری را زندانی خواسته‌های مادی اش کرده و این اتفاق‌ها همچنان در تاریخ تکرار می‌شوند. 

علی آسترکی متولد ۱۳۷۱ در بندرماهشهر و دانشجوی کارشناسی ارشد انیمیشن است.

یک دل و یک روی

نشو و نما فیلم کوتاه تجربی به نویسندگی، کارگردانی، فیلمبرداری، تدوین، صداگذاری پویان رنجبر است که خود طراحی موسیقی آن را نیز برعهده داشته است. حمیدرضا بداغی، رها سلیمانی، نگین چنگیزی، محسن محبی و احسان عثمانی در این فیلم هشت دقیقه‌ای به ایفای نقش پرداخته‌اند. در خلاصه داستان این فیلم که تهیه‌کنندگی آن را مارال اشگواری برعهده داشته، آمده است: یک دل و یک روی، در نشو و نما بودیم ما.

رنجبر متولد ۱۳۶۹ در شیراز و دارای مدرک کارشناسی نرم­افزار است.

دوباره می‌خواهم بدوم

نوستوس آلگیا یک فیلم هشت دقیقه ای است به نویسندگی، تدوین و کارگردانی محمدرضا شیروان که در سال ۱۴۰۰ ساخته شده است. میلاد میش‌مست و مصطفی کنعانی فیلمبرداری این اثر کوتاه تجربی را برعهده داشته‌اند. در خلاصه داستان این اثر به تهیه‌کنندگی زدآرته آمده است: دوباره می‌خواهم بدوم، با تمام توان. با نهایت سرعت. نوستوس آلگیا؛ بازگشت به خانه.

شیروان کارگردان نوستوس آلگیا متولد ۱۳۷۷ در شهر مشهد و دانشجوی کارشناسی ادبیات نمایشی است.

یک موجود زنده کامل

بِکرزایی عنوان فیلم کوتاه تجربی حاضر در سی‌ونهمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران است. آریوبرزن مومن نویسنده و کارگردان این فیلم و رضا سرپرست سادات تهیه‌کننده آن بوده اند. بِکرزایی در سال ۱۴۰۱ و در ۱۵ دقیقه تولید شده است. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: بکرزایی نوعی تولید مثل است که در آن از تخمک لقاح نیافته (بدون نیاز به هردو جنس نرو ماده- تنها نر یا ماده، بسته به ویژگی آن موجود)، یک موجود زنده کامل به وجود می‌آید.  

مومن متولد ۱۳۷۴ در مشهد و دانشجوی دکتری فلسفه هنر است.

تغییر شکل خاطرات

زمستان خاطرات فیلمی از علی آریافرد است که خود او فیلمنامه‌اش را نوشته و فیلمبرداری، تدوین، صدابرداری و صداگذاری و بازی در این اثر را نیز برعهده داشته است. این اثر از شهر شیراز در بخش تجربی سی‌ونهمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران حضور دارد و در مدت زمان هفت دقیقه و سال ۱۴۰۱ ساخته شده است.

در خلاصه داستان آمده است: خاطرات که در حالتی معلق در رویای شخص به وجود می‌آیند، دائم تغییر شکل می ­دهند، مدور تکرار می‌شوند و هیچ­گاه پایان نمی­ یابند.

آریافرد متولد ۱۳۷۷ در شیراز و دانشجوی کارشناسی کارگردانی نمایش است.

خاطرات فراموش شده

دال و مدلول از تولیدات تجربی فیلم کوتاه در سال ۱۴۰۱ و اثر راه‌یافته به این بخش از جشنواره سی‌ونهم است. این فیلم ۱۳ دقیقه دارد و مهدی عزیزی با اقتباس از نظریه فردینان دو سو سور آن را نوشته و امین بزرگ‌زاد و محمد پوستین‌دوز آن را کارگردانی کرده‌اند. دال و مدلول ماجرای مردی را روایت می‌کند که خاطرات خود را فراموش کرده است و به دنبال خاطره­ عکسی ا­ست که در دست دارد. 

بزرگ‌زاد متولد ۱۳۶۱ در اصفهان و کارشناس ارشد مدیریت است. پوستین دوز نیز متولد ۱۳۶۶ در اصفهان و دارای مدرک دیپلم کامپیوتر است.

سی‌ونهمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران به دبیری مهدی آذرپندار تا ۲ آبان ۱۴۰۱ در حال برگزاری است.