بازدید خبرنگار ایرنا از چند بیمارستان بزرگ دولتی و خصوصی در شهر یزد حاکی از مراجعات مکرر افراد به این مراکز هست که شماری از آنها بستری و اغلب آنها با ویزیت و تجویز دارو توسط پزشک، مرخص می شوند.
آن طور که مسوولان حوزه بهداشت و درمان و متخصصان این بخش در استان میگویند مراجعه افراد به مراکز درمانی، نسبت به چند هفته قبل، ۲ تا سه برابر شده که ۵۰ درصد آنها را کودکان زیر ۱۵ سال تشکیل می دهند.
تماس ما با برخی روسای بیمارستانهایی که پذیرای بیشترین مراجعه کنندگان و بویژه کودکان هستند بی نتیجه ماند و هیچیک پاسخگو نبودند اما در گفت و گو با برخی پرسنل، پرستاران، پزشکان و مسوولان این حوزه، آنها از افزایش حضور مراجعه کنندگان سرپایی خبر می دهند.
مبتلایان در سه حوزه کرونا، آنفلوآنزا و سرماخوردگی با علائم تب، اسهال، استفراغ، آبریزش و... مراجعه می کنند.
مراجعه روزانه یکهزار نفر به مراکز درمانی یزد/ ۵۰ درصد مراجعه کنندگان زیر ۱۵ سال دارند
مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد به ایرنا گفت: اکنون ۷۰ مبتلای به کرونا در مراکز درمانی استان یزد بستری هستند و بقیه مراجعه کنندگان هم مبتلایان به آنفلوآنزا و سرماخوردگی با علائم تب، اسهال و استفراغ هستند.
دکتر محمد حسین زارع افزود: افزایش مراجعه کنندگان سرپایی و بستری از ۲ هفته قبل آغاز شده و اکنون روزانه یکهزار نفر مبتلا به آنفلوآنزا، سرماخوردگی و کرونا به مراکز درمانی در سطح استان مراجعه می کنند.
وی با توصیه افراد به حفظ فاصله اجتماعی و زدن ماسک از خانواده ها خواست اگر فرزند آنها دارای علائم بیماری هست از حضور آنها در مدرسه جلوگیری تا دیگر دانش آموزان مبتلا نشوند.
وی با بیان اینکه مبتلای بدحال به آنفلوآنزا نداریم و این بیماری باید دوره خود را طی کند و تمام شود گفت: ۵۰ درصد مراجعه کنندگان این روزهای مراکز درمانی افراد زیر ۱۵ سال هستند اما علامت کاهش اکسیژن در هیچ کودکی مشاهده نشده و فقط برخی ها تب و اسهال و استفراغ دارند و تب آنها هم سه تا پنج روز طول می کشد.
دکتر زارع با بیان اینکه این افراد نیازی به آنتی بیوتیک ندارند گفت: پاشویه، و رعایت فاصله و استفاده از ماسک بهترین راه حل است.
وی از مراکز درمانی که بعلت مراجعه زیاد با کمبود تحت روبرو میشوند خواست بخش های عادی خود را برای پذیرش و بستری احتمالی این افراد خالی کنند.
وی ادامه داد: فعلا وضعیت، نگران کننده نیست اما اگر بحرانی شود قطعا بخش های عادی مراکز درمانی در سطح استان در اختیار کودکان بیمار قرار می گیرد.
مدیر درمان دانشگاه پزشکی یزد از خانواده ها خواست حتما نسبت به پاشویه کردن افراد تب دار و بخصوص کودکان اقدام و تمام تلاش خود را برای پایین آوردن تب آنها در منزل بکار گیرند تا دچار تشنج نشوند؛ همچنین افراد نسبت به تزریق واکسن آنفلوآنزا اقدام و دز سوم واکسن کرونا را هم فراموش نکنند.
ویروسها تا آخر پاییز مهمان ما هستند/ افزایش دو تا سه برابری مراجعات
یک فوق تخصص اطفال و متخصص بیماری های کودکان هم گفت: مراجعه افراد به مطب ها و مراکز درمانی در ۲ هفته گذشته ۲ تا سه برابر شده است.
دکتر محمود نوری شادکام به ایرنا گفت: مراجعه کنندگان با ویروس های کرونا، سرما خوردگی و آنفلوآنزا مراجعه می کنند، ویروس های که بخصوص در اطفال در حال چرخش هست.
به گفته وی آنهایی که آنفلوآنزا دارند با علائم تب و دردهای عضلانی و سر درد و سرفه مراجعه می کنند، آنهایی که با سرما خوردگی می ایند با علائم آبریزش بینی و سرفه های خفیف تر هستند و کسانی که با ابتلای به کرونا مراجعه می کنند علائمی بین سرما خوردگی و آنفلوآنزا دارند و برخی هم گرفتار اسهال و استفراغ هستند.
وی توصیه کرد: شستشوی دستها، رعایت فاصله، و استفاده از ماسک همچنان در برنامه کاری شهروندان باشد زیرا این ویروس ها تا آخر ماه پاییز و حتی اوایل زمستان وجود دارند و لذا لازم است کودکان مبتلا از رفتن به مدرسه خودداری کنند.
حضور بیش از ۳۰۰ کودک طی یک روز در یک مرکز درمانی
مسوول یک بخش در یکی از بیمارستانهای یزد هم از حضور بیش از ۳۰۰ کودک ۲ تا ۱۵ ساله به بخش کلینیک کودکان این مرکز درمانی در روز جمعه /امروز/ خبر داد و گفت: اغلب آنها دانش آموزان دوره ابتدایی هستند.
وی که خواست نامش ذکر نشود افزود: مراجعات به حدی است که ۸۰ نفر در پشت نوبت پذیرش معطل ماندند و علامت همه آنها هم سرفه و تب هست.
وی از مسولان اجرایی و درمانی استان خواست برای جلوگیری از ابتلای دیگر کودکان به بیماری های این فصل، چاره ای اساسی اندیشه کنند.