بندرعباس - ایرنا - مدیرکل اموال تملیکی هرمزگان گفت: بزرگترین انهدام کالاهای مضر سلامت انسان و جامعه به مدت هفت شبانه‌روز در این استان انجام شد.

مهدی فتحی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این کالاهای مضر از سال‌های قبل در بندر شهید رجایی بلاتکلیف مانده بود که با حمایت مجموعه قضایی هرمزگان، گمرک و بندر شهید رجایی منهدم شدند.

وی ادامه داد: با انهدام این سه هزار و ۲۰۰ تن کالا شامل لوازم آرایشی ،بهداشتی، نوشیدنی و غذایی غیر استاندارد در شهریور، فضای مناسبی از بندر شهیدرجایی برای ورود کالا های جدید آزادسازی شد.

یک هزار و ۴۰۹ پرونده قاچاق تعیین تکلیف شد

مدیرکل اموال تملیکی هرمزگان همچنین ابراز داشت: یک هزار و ۵۷۷ پرونده قاچاق در ۶ ماه اول سال جاری به این اداره کل تحویل شد که حدود یک هزار و ۴۰۹ فقره از این پرونده ها تعیین تکلیف شده است و کالاهای تحویلی شامل همه گروه های کالایی از لوازم خانگی به صورت تک عددی تا سیگار و کالاهای بادوام، آرایشی و بهداشتی، نوشیدنی و پوشاک را شامل می‌شده است.

فتحی خاطرنشان کرد: در حوزه کالاهای متروکه در بندر شهید رجایی نیز نزدیک به یکهزار و ۵۸۰ اظهارنامه در مدت یاد شده به اداره کل اموال تملیکی هرمزگان اعلام شد که نسبت به مدت مشابه پارسال رشد پنج برابری در ارسال اظهارنامه را از طرف گمرک شاهد بودیم.

رسوب این کالاها هیچ ارتباطی با انبارداری گمرک و بندر شهید رجایی ندارد و علت اصلی بیش از ۹۰درصد این رسوب ها به خاطر نداشتن کد رهگیری یا کد تخصیص ارز از بانک مرکزی و مشکلات ثبت سفارش استوی تصریح کرد: این تعداد اظهارنامه شامل چهار هزار و ۹۰۰ کانتینر می‌شد که با تلاش شبانه روزی همکاران افزون بر ۲ هزار و ۱۰۰ کانتینر تعیین تکلیف شد.

مدیرکل اموال تملیکی هرمزگان گفت: رسوب این کالاها هیچگونه ارتباطی با انبارداری گمرک و بندر شهید رجایی ندارد و علت اصلی بیش از ۹۰ درصد حادث شدن این رسوب ها به خاطر نداشتن کد رهگیری یا کد تخصیص ارز از بانک مرکزی و مشکلات ثبت سفارش است.

فتحی افزود: صاحب کالا تاجر یا وارد کننده تا زمانی که کالا به فروش نرسیده باشد حق دارد پس از حل کردن مشکلات ارزی یا ثبت سفارش، کالای خود را از اموال تملیکی به گمرک بازگردانده و ترخیص کند.

افزون‌بر ۸۰ درصد کالاهای تعیین تکلیف شده توسط صاحبان‌شان ترخیص شد

وی ادامه داد: افزون‌بر ۸۰ درصد کالاهای تعیین تکلیف شده در ۶ ماهه امسال توسط صاحبان آن‌ها به گمرک بازگردانده و از طریق گمرک شهید رجایی ترخیص شد، اغلب این کالاها شامل تجهیزات، ماشین آلات و مواد اولیه و کالاهای مربوط به تولید بود که بانک مرکزی مشکلات این‌ها را حل کرد.

وی در بخش دیگری اشاره کرد: اموال تملیکی هرمزگان در بحث درآمد و فروش رتبه اول کشور را در ۶ ماه گذشته کسب کرد و همچنین در تعداد پرونده های متروکه، قاچاق و پرونده های انهدام شده کشور رتبه اول را دارد.

مدیرکل اموال تملیکی هرمزگان گفت: این اداره کل به عبارتی هم در حوزه درآمدی و هم در تعیین تکلیف پرنده‌ها رتبه برتر را در ۶ ماهه دارد و امید می‌رود با تامین نیروی انسانی، رفع مشکلات زیرساختی و ساختاری در نیمه دوم سال هم بتواند ضمن حفظ رکورد ۶ ماهه جهشی در تعیین تکلیف کالاها هم داشته باشد.