تهران-ایرنا- بوداپست حمایت اتحادیه اروپا از طولانی تر شدن جنگ اوکراین و روسیه را مورد انتقاد قرار داد و گفت ادعای بروکسل مبنی بر این که جنگ اوکراین تنها می تواند به شکست روسیه منجر شود، «خطرناک و غیرقابل قبول» است

به گزارش روز شنبه ایرنا، تارنمای راشاتودی نوشت: وزارت خارجه مجارستان با درخواست های اتحادیه اروپا برای شکست روسیه از اوکراین مخالفت کرده و می گوید این اتحادیه به صلح نیاز دارد نه طولانی تر شدن درگیری ها.

«ایلوا یوهانسون» (Ylva Johansson) کمیسر امور داخلی اتحادیه اروپا اظهارت خصومت آمیز چندی را در هفته اخیر مطرح کرده  وتاکید دارد که اتحادیه اروپا «مصمم به حمایت از اوکراین تا هر زمان که طول بکشد» است.

وی همچنین مدعی شده «برای این که این بحران خاتمه یابد، پوتین باید شکست بخورد».

«تاماس منچزر» (Tamas Menczer)، وزیرمشاور امور خارجه مجارستان روز جمعه یوهانسون را به «اظهاراتی بسیار خطرناک» متهم کرد و گفت «او پایان بحران را با یک رویداد نظامی مرتبط می داند» که ما نمی دانیم که آیا اصلا اتفاق خواهد افتاد و زمان به وقوع پیوستن آن چه موقع خواهد بود.

این مقام مجار خاطرنشان کرد موضع حمایت جویانه بروکسل از این درگیری آن را طولانی تر و درد و رنج این جنگ را افزایش می دهد و این بشدت خطرناک و غیرقابل قبول است.

منچزر همچنین موضع دولت مجارستان را تکرار کرد مبنی بر این که «به جای طولانی تر شدن جنگ، به صلح فوری نیاز داریم. صلح به گفتگو و آتش بس فوری نیاز دارد».

راشاتودی نوشت: مجارستان موضعی نسبتا بی طرفانه را از آغاز درگیری ها در اوکراین از اوایل ماه فوریه اتخاذ کرده است. این کشور از ارسال سلاح به کی یف برخلاف اعضای دیگر اتحادیه اروپا خودداری کرده و همچنین پیوسته تحریم های اعمال شده از سوی بروکسل علیه مسکو را مورد انتقاد قرار داده است.

بوداپست به شدت به سوخت روسیه وابسته است و توانسته درباره معافیت خود از ممنوعیت واردات سوخت از روسیه در اتحادیه اروپا مذاکره کند.

مسکو بارها از کی یف دعوت کرده است تا پای میز مذاکره بیاید. این کشور طرف اوکراینی را به تضعیف هرگونه ظرفیتی برای حل و فصل مسالمت آمیز مناقشه اخیر متهم کرده است.

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین اوایل ماه جاری، بیانیه‌ای را امضا کرد که انجام هرگونه مذاکره با ولادیمیر پوتین همتای روس خود را رسما غیرممکن می‌کرد. این اقدام به دنبال الحاق مناطق خرسون و زاپوروژیه و جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک به روسیه در نتیجه همه‌پرسی در این مناطق صورت گرفت.

 کی یف و حامیان غربی آن همه پرسی ماه سپتامبر را «ساختگی» خوانده اند و همچنان این مناطق را بخشی از اوکراین می دانند.