ساری - ایرنا - طبق گفت‌و گوی سرپرست اداره‌کل آموزش و پرورش با ایرنا، مازندران مِهر تحصیلی را با کمترین دغدغه پشت سرگذاشته است و مدارس و همچنین دانش آموزان سراسر استان به طور کامل سرفصل های درسی خود را آغاز کردند.

به گزارش ایرنا، مهرماه هر سال برای مجموعه آموزشی استان یکی از چالش برانگیزترین فصول محسوب می شود. استان مازندران نیز از این قاعده مستثنی نبوده و هر ساله با چالش هایی همچون هدایت تحصیلی ، توزیع متوازن نیروی انسانی و آموزشی ، ثبت نام، توزیع کتاب و مواردی از این دست مواجه است. 

حسین کمالی سرپرست اداره کل آموزش و پرورش مازندران شنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا درباره عبور از مشکلات گفت: خوشبختانه با وجود چالش های جدی در حوزه های مختلف که برخی از آنها سابقه ای چندین دهه ای دارند، توانستیم مِهر آرامی را برای دانش آموزان استان فراهم سازیم. 

هیچ کلاسی بدون معلم نیست

کمالی ابتدا به بزرگترین چالش حوزه آموزشی برای مهرماه اشاره کرد و افزود: مسئله کمبود معلم موضوعی جدی است که به دلایلی طی یک دهه اخیر همواره گریبانگیر آموزش و پرورش برای آغاز سال تحصیلی بوده است. 

به گفته او، خوشبختانه با وجود محدودیت های متعدد توانستیم از طریق بهره مندی از ظرفیت ها و قوانین نظام آموزشی کمبودهای نیروی انسانی استان در بخش آموزشی را برطرف کنیم. 

سرپرست اداره کل آموزش و پرورش مازندران با بیان اینکه طبق سابقه کاری امسال باید حدود پنج هزار معلم از چرخه آموزشی استان بازنشسته می شدند، گفت: از طریق قانون استمرار نیروهای بازنشسته توانستیم حدود ۵۰ درصد این تعداد را در چرخه فعالیت نگهداریم.

کمالی همچنین به استفاده از ظرفیت حق التدریس و خرید خدمت اشاره کرد و افزود: در مجموع برای سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ موفق شدیم ۲۲ هزار معلم را ساماندهی کنیم که از لحاظ سرانه در شرایط استاندارد قرار گرفتیم. 

او ادامه داد: طبق این آمار سرانه معلم به ازای هر دانش آموزان استان یک به ۲۳ است که حتی از میانگین کشوری نیز جلو هستیم. البته ممکن است در موضوع توازن چالش هایی داشته باشیم، اما با نظارت های مستمر نخواهیم گذاشت مشکلی در فضای آموزشی ایجاد کند و خوشبختانه تا به این لحظه نیز ایرادی رخ نداده است. 

البته سرپرست اداره کل آموزش و پرورش مازندران به کمبود نیروی انسانی در حوزه اداری و پشتیبانی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بیشترین مشکل ما نیروهای اداری هستند که با وجود ۱۲ هزار نفر باز هم نیازمند نیروی انسانی هستیم.

پیشتازی مازندران در هدایت تحصیلی

کمالی مسئله هدایت تحصیلی را نیز از دیگر دغدغه های نظام آموزشی استان و کشور دانست و افزود: در این زمینه نیز مازندران پیشتاز بوده است. میانگین کشوری هدایت تحصیلی به رشته های فنی و حرفه ای و کار و دانش در حال حاضر ۳۵ درصد است و این آمار برای مازندران ۴۱ درصد میباشد که نشان از استقبال بیشتر دانش آموزان و پیشتازی ۶ درصدی دارد. 

وی به رشد یک درصدی هدایت تحصیلی به سمت رشته های فنی و حرفه ای و کار و دانش در مازندران اشاره کرد و گفت: با این حال این آمار قانع کننده نیست و طبق تکلیف سند تحول بنیادین باید به ۵۰ درصد برسد. 

بسته شدن پرونده ثبت نام 

سرپرست اداره کل آموزش و پرورش مازندران همچنین به موضوع ثبت نام دانش آموزان اشاره کرد و یادآور شد: تا به امروز بیش از ۵۲۲ هزار دانش آموز شامل سه مقطع ابتدایی، متوسطه اول، متوسطه دوم به علاوه پیش دبستانی در مدارس استان ثبت نام کردند که تقریباً پرونده ثبت نام بسته شده است. 

کمالی افزود: حدود یکهزار اتباع خارجی در مدارس استان ثبت نام شدند. با این حال ما آمادگی داریم تمامی دانش اموزان اتباع خارجی را در مدارس استان تحت نظام علمی و آموزشی اسلامی قرار دهیم، اما قوانین مربوط به ممنوعیت آموزش اتباع خارجی در استان مازندران مانع این مهم می شود. 

به گفته او آموزش اتباع خارجی میتواند بهترین فرصت برای انتقال مفاهیم اعتقادی و علمی اسلامی به کشورها و فرهنگ های دیگر است که البته برای استانهای شمالی ما محدودیت هایی وجود دارد. 

سرپرست اداره کل آموزش و پرورش مازندران همچنین به توزیع کامل کتب درسی اشاره کرد و گفت: مازندران در این بخش رتبه نخست را در میان استان های کشور دارد و هیچ دانش‌آموزی امروز فاقد کتاب درسی نیست. 

طبق اظهارات کمالی، در سال تحصیلی جاری دانش آموزان در نخستین ماه بزرگترین چالش ها را پشت سرگذاشته و اکنون فقط باید بر روی مسائل علمی و آموزشی و تربیتی تمرکز داشته باشند.