یزد - ایرنا - معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی یزد گفت: برای برنامه های تحولی استان و تحقق رشد اقتصادی ۸.۳ درصدی، ۳۳۴ هزار میلیارد تومان نیاز است و مدت اجرای این برنامه چهارساله پیش بینی شده است.

به گزارش روز شنبه روابط عمومی این سازمان، جعفر رحمانی شمسی در نشست آموزشی برنامه تحولی یزد نوین افزود: هرچند با تسهیلات بانکی و غیره  این اعتبار تامین می‌شود اما با توجه به اینکه حجم بسیاری از سرمایه‌ها به واسطه طرح های نیمه تمام در استان معطل مانده‎ و وارد چرخه ارزش افزوده نشدند که این نشان از عدم بهره‌وری است.

وی با اشاره به اینکه برنامه رشد اقتصادی سال ۱۴۰۱ به استان ابلاغ شده است اظهار کرد: برای استان رشد ۸.۳ درصدی مدنظر بوده و بر همین اساس برنامه رشد اقتصادی استان تدوین و به تمام دستگاه‌های اجرایی ارسال شده است.

رحمانی شمسی با تاکید بر نقش کلیدی بهره‌وری در تحقق رشد اقتصادی استان، خطاب به مدیران دستگاه‌های اجرایی گفت: امروز باید مسیر مدیریت کشور به سمت بهره‌وری تغییر کند.

وی به نقش موثر دستگاه‌های اجرایی و ادارات استان در حوزه بهره‌وری اشاره کرد و خواستار اقدامات جدی آنان در این زمینه شد و اظهار کرد: دستگاه‌هایی که در حوزه بهره‌وری برنامه تدوین نکرده‌اند باید نسبت تدوین برنامه ارتقای بهره‌وری دستگاه خود با فرمت مشخص شده اقدام کرده و در کارگروه ارتقای بهره‌وری استان برنامه را ارائه و از آن دفاع کنند.

سهم ۴۰ درصدی بهره‌وری در رشد اقتصادی 

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان با اشاره به سهم ۴۰ درصدی بهره‌وری در رشد اقتصادی گفت: هر طرح نیمه تمام باعث می‌شود به رشد اقتصادی مورد نظر دست پیدا نکنیم.

 رحمانی شمسی با بیان اینکه برای تحقق رشد اقتصادی ۲ مسیر سرمایه‌گذاری و تغییر روش در دستور کار قرار دارد تصریح کرد: با کمترین سرمایه‌گذاری می‌توان به رشد اقتصادی مطلوب رسید و این در حالی است که در سال‌های گذشته رشد اقتصادی با سرمایه‌گذاری جدید رقم خورده است. 

وی با توجه به اینکه تاکنون بهره‌وری جایگاهی در این حوزه نداشته و حتی در برابر آمار بهره‌وری منفی گزارش شده است گفت: به نظر می رسد بهترین راه حل برای افزایش سرمایه، بهره‌وری است تا به رشد هشت درصد برسیم.

 لزوم ارتقای بهره وری ادارات به عنوان شاه کلید رشد اقتصادی

رحمانی شمسی با تاکید بر لزوم جذب سرمایه‌گذار با شتاب بیشتر برای رسیدن به رشد  هشت درصد گفت: تغییر نظام جذب سرمایه‌گذار و روش‌های سرمایه‌گذاری به سمت رویکردهای خلاقانه باید در دستور کار مدیران استان باشد و نهایتا توسعه بازار و صادرات هم به عنوان یک شاخص مهم در رشد اقتصادی باید مورد توجه قرار گیرد. 

وی با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاری‌ها در سال‌های گذشته دارای ارزش افزوده مناسب نبوده است افزود: با روش‌های قبلی امکان رسیدن به رشد ۸ درصد وجود ندارد به همین دلیل واژه تحول مطرح بوده و برنامه تحولی یزد نوین بر این اساس تدوین شده است.

یزد نوین جامع‌ترین طرح در ارتقای بهره‌وری استان 

وی  به طرح یزد نوین به عنوان بهترین و جامع‌ترین طرح در جهت ارتقای بهره‌وری و رشد اقتصادی استان اشاره کرد و گفت: این طرح با ۱۵ محور و ۱۸۷ پروژه تحولی در ۲ فاز مبتنی بر سند آمایش استان تا چشم انداز ۱۴۰۴ با جلسات هفتگی در حال اجرا است و حتی در ۶ ماه گذشته پیشرفت‌های خوبی داشته است.

 رحمانی شمسی از فعال شدن فاز سوم طرح یاد شده  با پنج محور در استان خبر داد و افزود: ۴۴۳ پروژه عمرانی برای این طرح تعریف شده و بودجه آن  ۱۵ هزار میلیارد تومان برای سال ۱۴۰۱ پیش‌بینی شده است.

وی با اشاره به کمبود بودجه در کشور اظهار کرد: تمام دستگاه‌ها و بخش‌های اقتصادی استان باید برنامه ارتقای بهره‌وری داشته باشند.

وی با بیان اینکه در بودجه ۱۴۰۲ برنامه‌های ارتقای بهره‌وری دستگاه‌ها مورد توجه بوده و تخصیص بودجه بر این اساس انجام خواهد شد، تاکید کرد: برنامه ارتقای بهره‌وری بر اساس مزیت‌های استان تعریف شده و برخی دستگاه‌ها برنامه‌های خود را در این خصوص ارائه کرده‌اند.

به گفته وی، بهره‌وری باید در بخش‌های مختلف ادارات محقق شود و این تنها راه رشد اقتصادی در استان است لذا در این زمینه ظرفیت های خالی باید شناسایی و به چرخه ارزش افزوده وارد شوند به طور مثال واحدهای راکد یا واحدهایی که با ظرفیت کامل فعالیت ندارند باید به چرخه تولید بازگردند که بخشی از آن انجام شده است.

لزوم مشارکت تمامی دستگاه‌های اجرایی در ارتقای بهره‌وری 

معاون سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد با تاکید بر اینکه تمامی دستگاه‌های اجرایی باید در تحقق این مهم مشارکت کنند گفت: برای اینکه مشخص شود هر دستگاهی در حوزه بهره‌وری چه اقداماتی انجام داده فرم مربوطه برای ادارات طراحی شده است و مطابق دستورالعمل تعیین شده ادارات باید در قالب جلسات بارش فکری این طرح‌ها را تدوین و ارائه کنند تا با هزینه کمتر درآمد بیشتری حاصل شود.

 رحمانی شمسی  در خصوص پروژه‌های پیشران استان برای رسیدن به شاخص رشد اقتصادی اظهار داشت: کارخانه نوآوری و طرح توسعه پارک علم و فناوری، پردیس علم و فناوری دانشگاه یزد به عنوان پروژه‌های پیشران توسعه در سفرهای اخیر مسئولان به استان علاوه بر اختصاص بودجه‌های استانی، اعتبار نیز دریافت کرده‌اند.

به گفته وی، در حوزه بهداشت و درمان نیز ساخت چهار بیمارستان در دستور کار استان است و همچنین زیرساخت‌های کشاورزی مانند ایجاد شهرک‌های گلخانه‌ای، در پروژه‌های اقتصادی یکهزار و ۷۸۰  طرح با اولویت‌های شهرستانی مشخص شده و برای هر شهرستان ۳۰ تا ۳۵ پروژه زیرساختی، عمرانی، اقتصادی و رفاهی پیش‌بینی شده است که فرمانداران باید آنها را برای رسیدن به بهره‌برداری پیگیری کنند.

رحمانی شمسی اظهار کرد: ستاد نوآوری و فناوری استان راه‌اندازی شده علاوه بر آن در حوزه کسب و کار ۱۱۵ مجوز بر اساس مزیت‌ها و سند آمایش استان صادر شده است که آماده پذیرش سرمایه‌گذار بوده و از این تعداد قرارداد ۱۶ مجوز تاکنون با سرمایه‌گذار بسته شده است.

وی به مدیران ادارات استان یادآور شد: در بخشنامه بودجه که به تازگی ابلاغ شده است سرفصل‌هایی مانند مانع‌زدایی از تولید، توسعه صادرات، ارتقای بهره‌وری، توسعه فضای کسب‌ و کار، کنترل تورم، فعال شدن بخش غیر دولتی به عنوان سرفصل‌های دارای اولویت تحولی در کشور مشخص شدند.

رحمانی با بیان اینکه در حوزه توسعه بازار سه پایگاه صادراتی در حال سرمایه‌گذاری بوده و نیازمند واقعی شدن آمار صادرات برای شفاف شدن رشد اقتصادی استان هستیم گفت: باید برنامه محور شویم چرا که با حجم بالای سرمایه‌گذاری و هزینه‌هایی که در کشور انجام می‌شود شاهد رشد اقتصادی پایین و بهره وری منفی خواهیم بود و این یعنی منابع در حال هدر رفت است

وی افزود: از این رو در بخشنامه جدید بودجه به صراحت تاکید شده بر اساس برنامه‌ای که منجر به رشد شود و تأثیر مثبت آن در زندگی مردم و جامعه مشخص باشد، به استان‌ها و دستگاه‌ها بودجه اختصاص داده خواهد شد.