برقراری رابطه میان جنبش اسلامی فلسطین (حماس) و دولت دمشق نه تنها می تواند برای دو طرف که در یک جبهه واحد ضدصهیونیستی قرار دارند مفید باشد، بلکه برای مردم فلسطین و مردم سوریه و دیگر کشورهای منطقه نیز مفید خواهد بود.
تقویت گروه های مقاومت فلسطین در داخل سرزمین های اشغالی برگ برنده ای در دستان دمشق خواهد بود که با هم و با دیگر اعضای جبهه مقاومت اسلامی ضدصهیونیستی در مقابل رژیم اشغالگر قدس با وحدت صف آرایی کنند و آتشی که در چند ماه گذشته در کرانه باختری به دامن ناپاک صهیونیست ها افتاده را شعله ورتر و رژیم صهیونیستی را به زودی به انتهای کار خود برسانند.
پیش از این، کارشناسان مسایل منطقه دلیل نیاز حماس برای همگرایی با سوریه را آغاز مبارزه مسلحانه در ماه های اخیر در کرانه باختری معرفی کرده بودند، چرا که کرانه باختری در نزدیکی های بلندی های جولان قرار دارد و از این مسیر می توان کمک های خوبی به مبارزان فلسطینی در کرانه باختری رساند و به انتفاضه مردم این منطقه کمک کرد.
برقراری رابطه میان حماس و دمشق پس از یک دهه همانطور که با استقبال گرم تمامی کشورها و گروه های مقاومت منطقه روبرو شد، واکنش خوب مقام عالی مسیحی فلسطین را نیز به همراه داشت.
"عطاالله حنا" سراسقف کلیسای روم ارتدوکس در بیت المقدس با اشاره به دیدار روز چهارشنبه نمایندگان گروههای فلسطینی از جمله حماس در سوریه با رئیس جمهور سوریه گفت که این دیدار میتواند مقاومت فلسطین را یکپارچه و ساماندهی کند.
وی با تأکید بر لزوم اتحاد میان فلسطینیان در شرایط کنونی تصریح کرد که «فلسطینیان باید در زمان کنونی یکپارچه شوند، زیرا تفرقه در شرایط حاضر قابل قبول نیست».
عطاالله حنا با رد هرگونه رابطه میان کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی تاکید کرد که «باید اعلام کنیم که ملت فلسطین هیچگاه با اشغالگران سازش نخواهد کرد».
وی با اشاره به پابرجا بودن مقاومت و فلسطین تصریح کرد که «نه مزدوران و نه جاسوسان رژیم صهیونیستی قادر به از بین بردن موضوع فلسطین نخواهند بود».
گام های استوار حماس برای تقویت روابط با دمشق
همانگونه که بشار اسد رییس جمهور سوریه در دیدار چهارشنبه گذشته گروه های فلسطینی با وی تاکید که سوریه هرگز مواضع خود را در قبال مقاومت تغییر نداده و نخواهد داد و همچنان حامی مقاومت خواهد ماند، مقامات حماس از جمله سخنگوی این جنبش نیز با اعلام رضایت از این دیدار تاکید کرد که «در مرحله بعدی، شاهد تقویت بیشتر روابط با سوریه خواهیم بود و روابط حماس با دمشق در مرحله آینده عمیقتر خواهد شد».
"حازم قاسم" با تأکید بر این که دیدار گروههای فلسطینی از جمله حماس با رئیس جمهور سوریه در دمشق، در راستای تقویت روابط با این کشور صورت گرفته گفت که «ما در مرحله آینده شاهد تقویت بیشتر روابط بین دو طرف با هدف کمک به مبارزات فلسطینیان به ویژه با توجه به افزایش تحرکات جنایتآمیز رژیم صهیونیستی خواهیم بود».
وی تأکید کرد که حماس مصمم است که در راستای جلب هرچه بیشتر مواضع سیاسی برای حمایت از طرح آزادسازی فلسطین، روابط عمیق با کشورهای اطراف فلسطین اشغالی به ویژه سوریه داشته باشد.
"اسامه حمدان" یکی از رهبران ارشد حماس نیز با تاکید بر این که روابط حماس و دمشق در آینده در همه ابعاد گسترش می یابد، تصریح کرد که اگر به دنبال مقاومت دشمن هستیم، باید ظرفیت و توان امت اسلامی را یکپارچه و متحد کنیم.
وی با تاکید بر این که «ما به ائتلاف در منطقه برای مقابله با پروژه رژیم صهیونیستی توجه داریم»، گفت که «دیدار گروه های فلسطینی با بشار اسد، گرم و مهم بود و وی نیز در این بر تمام مسائل اصولی تأکید داشت».
جنبش حماس پس از حدود ۱۱ سال قطع رابطه با دولت سوریه، ۲۴ شهریورماه سال جاری با اعلام قدردانی از حمایتهای دولت دمشق از مردم فلسطین و آرمان های آن، به تلاش برای ازسرگیری روابط این جنبش با سوریه خبر داده بود.