به گزارش ایرنا، حجتالاسلام امیرقلی جعفری روز شنبه در نخستین جشنواره ملی موسیر در شهرکرد افزود: هماکنون بیشتر محصولات و تولیدات گیاهان دارویی و خوراکی استان به صورت فلهای و خام از استان صادر میشود در حالی که این استان به عنوان بزرگترین تولیدکننده موسیر کشور به دلیل نداشتن صنایع تبدیلی و تکیلی محصول را به استان خراسان ارسال میکند.
وی برندسازی و تجاریسازی محصولات تولیدی استان با راهاندازی صنایع تبدیلی و تکمیلی به عنوان یک راهکار برای توسعه کشت گیاهان دارویی و خوراکی را خواستار شد.
نماینده مردم شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی با اشاره به اینکه ۸۰تا ۹۰درصد مصرف آب کشور در بخش کشاورزی است، گفت: بهرهوری آب و اجرای طرح تغییر الگوی کشت، تنها راه نجات بخش کشاورزی و جلوگیری از مصرف آب در بخش کشاورزی است.
جعفری با تاکید بر اینکه کشاورزی باید به تناسب ظرفیت، پتانسیل و قابلیت کشاورزی توسعه در هر منطقه ورود پیدا کند، افزود: استان هماکنون با توجه به وضعیت آب، قابلیت توسعه کشاورزی ندارد در حالی که در سند آمایش کشور و بُرش استانی بر ظرفیت دامپروری و کشاورزی تاکید شده است.
نماینده مردم شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی گفت: هماکنون استان وضعیت مطلوبی در در بخش کشاورزی ندارد، که این مساله به دلیل سیاستگذاری غلط گذشته بوده است که سبب بروز این وضعیت در بخش کشاورزی شده است.
وی اظهار داشت: در صورتی که کشاورزی در کشور و مصرف آب در حوزه کشاورزی با این حجم ادامه داشته باشد و مصرف آب به سمت بهرهوری حرکت نکند، بحران در این بخش رخ خواهد داد و هماکنون بیشتر دشتهای چهارمحال و بختیاری ممنوعه و ممنوعه بحرانی شده است.
جعفری افزود: بیشترین غنا و رویشگاه موسیر در چهارمحال و بختیاری است، که باید برای توسعه این گیاه در استان در حوزه تحقیقات و ترویج فعالیت بیشتری انجام داد و در راستای تجاریسازی و برندسازی این محصولات گام برداشت.
وی بر فعال شدن اعضای هیات علمی مراکز تحقیقات کشاورزی استان و کشور برای تجاریسازی گیاهان دارویی و خوراکی و کم آببَر به خصوص موسیر تاکید کرد و گفت:ارائه طرحهای تحقیقاتی، استفاده از ظرفیت دانشگاهی و پایان نامهها و ارائه آموزش به تولیدکنندگان یک راهکار برای توسعه کشت این گیاهان است.
جعفری با اشاره به افزایش تولید محصولات پر آببَر گفت:هماکنون صادرات محصولات پر آببَر از کشور بالاست، که این مساله باعث شده است آب مجازی از کشور صادر شود و برای جلوگیری از این معضل، ضرورت دارد تا کشت محصولات کشاورزی بر اساس سند آمایش انجام شود.
به گزارش ایرنا، نخستین جشنواره ملی موسیر در شهرکرد برگزار شد و در حاشیه برگزاری نخستین جشنواره ملی موسیر از تولیدکنندگان و فعالان برتر در بخش کشت موسیر تجلیل شد.