به گزارش ایرنا، علی رسولیان روز شنبه در حاشیه بازدید از ناحیه صنعتی "دهنه" شهرستان کلاله با بیان اینکه اعتبار سرمایه در گردش ویژه صنایع خیلی کوچک از محل تبصره ۱۸ تامین میشود، گفت که هنوز اعتبارات امسال این تبصره ابلاغ نشده است.
وی، تامین زیرساختهای مورد نیاز شهرکها و نواحی صنعتی برای سرمایهگذاری و حمایت از صنایع کوچک را ۲ رسالت اصلی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور دانست و افزود: برای ایجاد زیرساختها همراهی دیگر وزارتخانهها از جمله "نیرو، نفت و راه و شهرسازی ضروری است.
رسولیان اضافه کرد: روند تقاضا برای سرمایهگذاری صنعتی طی یکسال اخیر افزایشی بوده و برای اینکه بتوانیم زیرساختها را در شهرکها و نواحی صنعتی فراهم کنیم نیاز به اراضی جدید داریم.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی یادآور شد: در یک سال گذشته ۶ هزار هکتار زمین برای شهرکها و نواحی صنعتی در کشور بویژه مناطق کمترتوسعه یافته صنعتی از جمله گلستان تامین شد.
وی، تامین ۱۸ هکتار زمین برای ناحیه صنعتی دهنه کلاله را بخشی از این اراضی ذکر کرد و گفت: تلاش میکنیم با استفاده از منابع ملی و استانی، زیرساختهای ناحیه صنعتی این شهرستان فراهم شود.
رسولیان اضافه کرد: برای رفع مشکل آب ناحیه صنعتی دهنه کلاله و درصورت اخذ مجوز حفر یک حلقه چاه، شرکت شهرکهای صنعتی منابع مالی آنرا تامین خواهد کرد.
نماینده مردم مینودشت، گالیکش، کلاله و مراوهتپه در مجلس شورای اسلامی هم در حاشیه این بازدید به خبرنگاران گفت که وضعیت شهرکها و نواحی صنعتی چهار شهرستان منطقه شرق گلستان از حیث زیرساختها مناسب نیست.
رضا آریانپور افزود: سفر مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی کشور به این منطقه در راستای سفر چندی پیش وزیر صنعت، معدن و تجارت به گلستان انجام شد که امیدواریم با تصمیمات مناسب به رفع کمبودهای زیرساختی در شهرکها و نواحی صنعتی شرق گلستان کمک شود.
وی بابیان اینکه زیرساختهای شهرک صنعتی مینودشت فرسوده شده و نیاز به بهسازی دارد، اضافه کرد: شهرک صنعتی کالیگش زمین برای توسعه ندارد و شهرک صنعتی مراوهتپه نیاز به ایجاد زیرساخت دارد ضمن اینکه کلاله شهرک صنعتی ندارد و ظرفیت ناحیه صنعتی آن هم تکمیل است.
آریانپور ادامه داد: طی چند سال اخیر حداقل ۲۰۰ سرمایهگذار علاقمند به سرمایهگذاری در کلاله به سبب نداشتن شهرک صنعتی در این شهرستان به سایر شهرهای استان گلستان فرستاده شدند.
به گزارش ایرنا، علی رسولیان معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در سفر ۲ روزه به گلستان قرار است از برخی واحدهای مستقر در شهرکهای صنعتی بازدید کند.
بازدید از شهرکهای صنعتی رامیان و آزادشهر، طرح توسعه شهرک صنعتی گنبدکاووس، طرح توسعه ناحیه صنعتی دهنه، ناحیه صنعتی گلستان، شهرک صنعتی علیآبادکتول و شهرک صنعتی گرگان یک از مهمترین برنامههای روز نخست سفر رسولیان به این استان است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت فردا یکشنبه در دومین روز سفر خود به این استان از شهرک صنعتی آققلا بازدید کرده و مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب این شهرک صنعتی را افتتاح میکند.
آغاز ساخت ناحیه صنعتی مبلمان عطاآباد و بازدید از شهرکهای صنعتی بندرترکمن و کردکوی و دیدار با استاندار گلستان از دیگر برنامههای معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در گلستان است.مطابق گزارش شرکت شهرک های صنعتی گلستان، بیش از ۹ هزار نفر در شهرک ها و نواحی صنعتی استان مشغول به کار هستند .
گلستان ۸۲۰ واحد صنعتی دارای پروانه بهره برداری در شهرک ها و نواحی صنعتی دارد که ۱۹۶ واحد آن به دلایل مختلف از جمله نداشتن سرمایه در گردش، بازار فروش و فرسودگی ماشینآلات تعطیل هستند.
این استان ۲۳ شهرک و ناحیه صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی اترک با وسعت بیش از ۲ هزار و ۴۱ هکتار دارد.
هم مرز بودن گلستان با ترکمنستان و فراهم بودن زمینه ارتباط با کشورهای آسیای میانه از طریق زمینی و ریلی، افزون بر ۱۰۰ کیلومتر ساحل خزر و خلیج گرگان و نزدیک بودن به بنادر امیرآباد بهشهر و نوشهر مازندران، فعالیت گمرک مرزی اینچهبرون و فعالیت فرودگاه بین المللی گرگان و کلاله از جمله ظرفیت های زیرساختی این استان است.
گلستان ۲ میلیون نفر جمعیت دارد که اقتصاد اصلی ساکنان آن بر پایه کشاورزی است و به همین دلیل در بخش صنایع تبدیلی مزیت بالایی دارد.