به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدرضا پورابراهیمی عصر شنبه در نشست شورای هماهنگی بانک های استان کرمان افزود: خسارات مربوط به جبران بیمه محصولات کشاورزی که حق قانونی کشاورزان بوده پرداخت نشده ضمن اینکه توزیع کشاورزکارت ۵۰ میلیون تومانی نیز انجام نشده است.
وی با بیان اینکه از طرف دیگر فشار بانک ها را به کشاورزان داریم که به دنبال وصول مطالباتشان هستند اظهار داشت: کشاورزی که ۲ سال محصول خود را از دست داده اکنون باید قسط وام ها را بپردازد لذا ادامه این وضعیت در استان کرمان به عنوان قطب کشاورزی کشور جایز نیست.
وی با بیان اینکه خسارت به محصول پسته در سیل فروردین ماه سال جاری ۱۴ هزار میلیارد تومان برآورد شده است افزود: ۶ هزار میلیارد تومان نیز مطالبه کشاورزان از بیمه کشاورزی است.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عدم رقابت موجب بروز فساد خواهد شد عنوان کرد: آماده ایم ضمن همکاری برای افزایش سرمایه در طرح های دولت و ظرفیت سازی در بخش های دیگر در کنار دولت باشیم.
استاندار کرمان نیز با اشاره به اهمیت بحث استمهال وام های کشاورزی گفت: سال گذشته همه وام گرفتند که امسال در شهریور و مهر پسته برداشتند کنند اکنون در اول آبان همه گرفتار این وامها می شوند لذا خواهشمند است در راستای رفع این مشکل کمک شود.
محمدمهدی فداکار افزود: در زمینه وام های کشاورزی واقعا گرفتاریم امسال در یکی از شهرهای استان کرمان ۴۰ هزار تن پسته کمتر از قبل تولید شده که این میزان عدد بسیار بزرگی است و زندگی مردم تعطیل شده است.
وی خاطر نشان کرد: بانک کشاورزی در بحث ارز ترجیحی که حذف شده واقعا کمک زیادی در شمال و جنوب استان کرده است که صمیمانه از آنها سپاسگزاریم.
استاندار کرمان با اشاره به مشکل خودرو سازان شرق کرمان گفت: در گمرک منطقه ویژه بم دارای گرفتاری هستیم، مصوبه شورای تامین هم برای رفع این گرفتاری داشتیم، اما گمرک هم خیلی کمک نکرده است عملاً دچار چالش شدیم، خواهش من این است در جهت حل این موضوع کمک شود.
بیشترین بیکاری و بیشترین مهاجرت در شهرستان های بافت، رابر ارزوییه
نماینده مردم بافت، رابر و ارزوییه در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: شهرستان بافت، رابر و ارزوییه بالاترین نرخ بیکاری و بیشترین مهاجرت را دارند و برای برداشتن گام عملیاتی در رفع مشکل، این شهرستان ها سه ماه است که به صورت رسمی به عنوان پایلوت طرح اشتغال شهید سلیمانی کشور انتخاب شدند.
صمدالله محمدی افزود: این طرح در صورتی که توسط مدیران تا یک سال آینده حمایت شود می تواند در کشور جاری شود و می تواند نسخه خوبی به کشور بدهد و اگر توجهی به آن نشود نیز زحمات و هزینه ها بر باد می رود و نتیجه خوبی برای کشور نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه یک شهرِ آباد بهتر از ۱۰۰ شهر است عنوان کرد: دولت علاوه بر اعتبارات تبصره ۱۶ و ۱۸ سه هزار میلیارد تومان به این حوزه تخصیص دهد که ۶۰ درصد از آن به بنگاه های اقتصادی و ۴۰ درصد اشتغال خرد را پوشش دهد.
محمدی افزود: وام های کشاورزی باید استمهال شوند، کشاورزان ما در مضیقه هستند و شرایط سختی دارند اما تعاون روستایی نمی تواند به تعهد خود در کشت قراردادی عمل کند، فعالیت های تعاون روستایی راندمان تولید را از ۱.۵ تن پنبه در هکتار به چهار تن رسانده و اگر مطالبات را پرداخت نکند تمام زحمات فصل کشت از بین می رود، ضمن آنکه تخصیص اعتبارات سیل می تواند نجات بخش شود.
عفت شریعتی نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با اشاره به ضرورت حمایت از محصول پسته با پرداخت وام بانکی گفت: شعبات بانک ها از کوهبنان جمع آوری و به جای آن باجه تشکیل شده است که از مسئولان می خواهیم امنیت خاطر را به مردم کوهبنان با بازگشت شعبات بانک ها بازگردانند.
حجت الاسلام غضنفرآبادی نماینده مردم شرق استان کرمان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: خسارت های سرما و گرمازدگی به محصول خرما جبران شود و کشاورزان در این زمینه نیازمند حمایت هستند.