تهران- ایرنا- براساس آمار ارائه شده حجم اکثر صادرات غلات اوکراین بعد از توافق استانبول سهم کشورهای ثروتمند بوده و کشورهای کم درآمد از این توافق حجم کمتری را بدست آوردند.  

به گزارش ایرنا، یک مقام سازمان ملل در مرکز هماهنگی مشترک ابتکار غلات دریای سیاه به خبرگزاری تاس گفت: تا به امروز (شنبه) مجموع تناژ صادرات غلات و سایر محصولات غذایی از بنادر اوکراین تحت توافق استانبول ۸ میلیون و ۲۸۴ هزار و ۲۲۰ تن بوده است. 

به گفته این مقام، ۵۰ درصد از حجم صادرات غلات اوکراین در این مدت به کشورهای با درآمد بالا، ۲۴ درصد به کشورهای کم درآمد و متوسط پایین و ۲۵ درصد به کشورهای با درآمد متوسط و یک درصد از حجم صادرات نیز به صورت مخلوط به کشورها ارسال شده است.  

توافقنامه صادرات غلات از اوکراین ۳۱ تیرماه سال جاری توسط نمایندگان اوکراین، روسیه، ترکیه و سازمان ملل متحد در استانبول امضاء شد. 

بر اساس این توافقنامه، کنترل بندرهای «اودسا»، «چرنومورسک» و «یوژنی» که محل صادرات غلات خواهند بود در اختیار طرف اوکراینی است. 

علاوه براین، هیچ کشتی دیگری به جز کشتی های حامل محصولات غذایی و کود اجازه حضور در این بنادر را نخواهد داشت. 

روسیه و اوکراین تقریباً تأمین یک سوم گندم جهان را در اختیار دارند، درحالی که روسیه صادرکننده اصلی کود شیمیایی و اوکراین صادرکننده بزرگ ذرت و روغن آفتابگردان در جهان هستند. 

کشورهای غربی بارها مسکو را برای بستن بنادر اوکراین و عدم امکان ارسال غلات اوکراین سرزنش کرده اند. مسکو نیز پاسخ داده است، اگر کی‌یف بنادر خود را از مین پاک کند، عبور امن محموله های غلات را تضمین خواهد کرد. 
کشورهای غربی قصد داشتند تا با اعزام کشتی‌های نظامی به دریای سیاه، انتقال غلات از اوکراین را ضمانت کنند.