ساری - ایرنا - مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران، تعدد قوانین و وجود تنقاض در برخی مقررات را از جمله مشکلات جامعه ایثارگری عنوان کرد و گفت که بازنگری در برخی قوانین مرتبط با حوزه ایثارگری از ضروریات است.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی بنیاد شهید مازندران سعید کهنسال در جمع روسای ادارات حقوقی دستگاه‌های اجرایی استان ،افزود: در حوزه ایثارگری یکهزار و ۸۸۲ قانون وجود دارد که این قوانین نه تنها مشکلی را رفع نمی‌کند ،بلکه در بسیاری از مواقع نیز خود عامل بروز بسیاری از نارسایی‌ها است.

وی با بیان اینکه ۴۰ درصد سهمیه دانشگاه‌ها، به جامعه ایثارگری اختصاص دارد، اظهار داشت: این در حالی است که در بالاترین امتیاز تاکنون اعضای این جامعه تنها ۳.۴ درصد توانستند از این سهمیه استفاده کنند و این بدان معناست که ۷۰ تا ۸۰ درصد نمره علمی باید توسط فرزندان جامعه ایثارگری کسب شود و در برخی مواقع هم سهمیه مازادی در نظر گرفته می‌شود که سهمیه ما در دانشگاه‌های دولتی ۲۱ سهمیه است.
وی با اشاره به دلاور مردی‌های شهدا، جانبازان و آزادگان در دوران دفاع مقدس با بیان اینکه امروز همه ما به جامعه ایثارگری بدهکاریم، گفت که با وجود پیگیری‌های فراوان در جلسه شورای عالی ترویج و ابلاغ چهار نامه با امضای شخص استاندار مازندران به دستگاه‌های اجرایی استان، هنوز نتوانستیم در ارتباط با بند "ل" تبصره ۹ مبنی بر  جذب یک درصد از اعتبارات تخصیص یافته دستگاه‌های اجرایی به بنیاد شهید موفق عمل کنیم.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران بر لزوم استفاده از ظرفیت‌های عمیق موجود در دستگاه‌های اجرایی برای جامعه ایثارگری تاکید کرد و افزود: سطح پاسخگویی باید از بنیاد شهید خارج و دیگر دستگاه‌های اجرایی نیز باید نسبت به جامعه ایثارگری پاسخگو باشند.

کهنسال با بیان اینکه وجود قوانین معطل مانده امروز علیه جامعه ایثارگری استفاده می شود و برای رفع این مشکل نیازمند برنامه‌ریزی منسجم و اصولی هستیم، تصریح کرد: خلا کادر سازی در بنیاد شهید و امور ایثارگران احساس می‌شود و بر همین اساس نیز در نظر است از ظرفیت تمام کسانی که در دستگاه‌های اجرایی مسئولیت حقوقی دارند، استفاده شود.

وی با بیان اینکه نیازمند پایگاه سازی برای اجرای قوانین و مقررات هستیم، گفت: طبق قانون، ۲۵ درصد سهم اشتغال کشور مربوط به جامعه ایثارگری است که نوع رشته و مهارت باید به دستگاه‌های اجرایی معرفی شوند ،اما در عمل این مهم محقق نمی شود. 

وی با اشاره به اطاله دادرسی در دیوان محاسبات در برخی موارد، بر لزوم همکاری و ارتباط معنادار بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران با روسای بخش حقوقی دستگاههای اجرایی استان  تاکید کرد و گفت: قوانین حقوقی پیچیدگی‌های خاصی دارد که نیازمند تفسیر است و در این راستا استفاده از ظرفیت روسای بخش حقوقی دستگاه‌های اجرایی، زمینه ساز رفع مشکلات جامعه ایثارگری خواهد بود.

مازندران در هشت سال دفاع مقدس، ۳۴ هزار جانباز، ۲ هزار و ۳۶۰ آزاده و ۱۰ هزار و ۴۰۰ شهید را در راه پاسداری از کیان نظام اسلامی تقدیم انقلاب کرد.