تهران - ایرنا - اعضای شورای اسلامی شهر تهران گزارش عملکرد مالی ۳ ماهه تابستانه حساب های درآمد و هزینه شهرداری تهران را بررسی و بر توفیق شهرداری در جذب درآمد از محل ارزش افزوده تاکید کردند.

به گزارش ایرنا اعضای شورای اسلامی شهر تهران، روز یکشنبه در جریان نود و نهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران گزارشی از عملکرد مالی ۳ ماهه تابستانه حساب های درآمد و هزینه شهرداری تهران را بررسی کردند.

این گزارش که قرار بود توسط حبیب کاشانی قرائت شود، توسط ناصر امانی دیگر عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران قرائت شد.

وی با قرائت این گزارش اظهار داشت: از مبلغ ۳۸ هزار و ۳۴۶ میلیارد تومان بودجه مصوب شده در ۶ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۱ که ۷۶ درصد ترکیب بودجه است، هشت هزار و ۸۳ میلیارد تومان به میزان ۱۶ درصد را مبالغ حاصل از تملک دارایی سرمایه ای و سه هزار و ۹۴۰ میلیارد تومان به میزان هشت درصد از منابع مالی شهرداری تهران را منابع حاصل از تملک مالی سرمایه ای تشکیل می دهد.

امانی گفت: ۱۵ هزار و ۲۶۳ میلیارد تومان توسط شهرداری به میزان ۳۹ درصد از درآمدهای مصوب وصول شده است.

عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: شهرداری تهران در بخش منابع حاصل از واگذاری املاک ۲۳۷ میلیارد تومان به میزان سه درصد از اعتبارات سال را وصول کرده و در این زمینه توفیق چندانی حاصل نشده است.

وی گفت: شهرداری اقدام بزرگی انجام داده و سه هزار و ۲۴۳ میلیارد تومان را در ۶ ماه ابتدایی سال در بخش تملک سرمایه ای مالی از محل اوراق مشارکت وصول کرده که ۸۲ درصد از رقم کل سال است.

به گفته وی، در مجموع از ۵۰ هزار و ۳۷۰ میلیارد تومان، شهرداری تهران با ۱۸ هزار و ۷۴۵ میلیارد تومان معادل ۳۷ درصد از بودجه را وصول کرده است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد که در ۶ ماه ابتدایی سال، کسری بودجه شهرداری تهران در سه فصل درآمدی ۶ هزار و ۴۳۴ میلیارد تومان است.

وی افزود: ۲ هزار و ۸۳ میلیارد تومان در فروردین و اردیبهشت ماه وصول شده، در خرداد ماه به سه هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان رسیده و در مردادماه به پنج هزار و ۷۷۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده که علت آن خرید اوراق مشارکت بوده است.

عضو شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: شهرداری در بخش مالیات بر ارزش افزوده چهار هزار و ۴۵۰ میلیارد تومان را وصول کرده که بیش از آنچه پیش بینی شده بود، حاصل شده است.

امانی با بیان اینکه شهرداری از محل عوارض قطع اشجار باید ۱۵۰ میلیارد تومان درآمد کسب می کرد که بیش از این حاصل شده است،  تاکید کرد که اگر این رقم در نیمه دوم سال نیز افزایشی باشد برای شهرداری یک هشدار به شمار می رود و باید فکری به حال قطع درختان شود.

وی ادامه داد: سه هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان نیز از محل عدم تأمین پارکینگ حاصل شده که بیش از رقم مصوب بوده و یک هشدار محسوب می شود و همچنین ۴۴ هزار و ۱۵۲ میلیارد تومان نیز در بخش هزینه ای ابلاغ شد و از سرجمع بودجه ۱۰ درصد بلوکه شده که تذکر لازم داده شده است.

امانی خاطر نشان کرد: تخصیص اعتبار ۱۹ هزار و ۳۸۹ میلیارد تومان بوده که عملکرد هزینه ای شهرداری از این میزان پنج هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان معادل ۲۹ درصد اعتبار است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه چرخ درآمد غیر نقد شهرداری تهران از گِل خارج نشده است، تأکید کرد: در مجموع ۴۸ هزار میلیارد تومان در بخش هزینه نقدی و غیر نقدی ابلاغ و ۲۳ هزار میلیارد تومان تخصیص داده شده که میزان تحقق نسبت به تخصیص ۲۶ درصد است.

به گفته وی، عملکرد شهرداری در کسب درآمد پایدار، ۶ هزار و ۵۲۵ میلیارد تومان معادل ۲۹ درصد پیش بینی شده را به ۳۴ درصد رسانده است.

همچنین لطف الله فروزنده، معاون مالی و اقتصادی شهرداری تهران نیز در این جلسه و در دفاع از شهرداری تهران اظهار داشت: کسب درآمد غیر نقد دارای ضوابط مخصوص به خود است و اولین مذاکرات با بانک شهر برای تسویه حساب با منابع غیر نقد انجام و حدود ۱۰ هزار ملک غیر نقد از مناطق جمع آوری شده است.

فروزنده با بیان اینکه هرچه ملک خوب بوده، رفته است و ملک خوب دیگر باقی نمانده است، گفت: هر که به سراغ شهرداری می‌آید از ما طلبکار است اما تلاش می‌کنیم در حوزه غیر نقد به نتیجه برسیم.

معاون شهردار تهران، یکی از دلایل تغییر شهرداران را بحث درآمدی عنوان کرد و گفت: باید بدانیم که در ۶ ماهه اول همیشه ۳۰ درصد محقق می‌شود.

وی با بیان اینکه توانستیم با توجه به حمله سایبری و اغتشاشات باز هم به ۳۷ درصد تحقق برسیم، افزود: به دنبال این هستیم تا به هر شکل قانونی و پاکی بتوانیم به کسب درآمد بپردازیم.

وی با اشاره به بدهی ۸ هزار میلیارد تومان مناطق شهرداری به پیمانکاران، گفت: ۴۸پروژه مشارکتی در دستور کار قرار دارد و گروه حقوقی در معاونت تشکیل‌شده  است تا در رابطه با این پروژه‌ها برنامه ریزی شود.

در نهایت اعضای شورای اسلامی شهر تهران گزارش درآمدی ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۱ شهرداری تهران را تصویب کردند.

تعیین قیمت بازدید از باغ پرندگان تهران

 اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه این جلسه، لایحه تعیین بهای خدمات بازدید از مجموعه باغ پرندگان در سال ۱۴۰۱ را در دستور کار قرار دادند.

محمد آخوندی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در این خصوص توضیح داد و گفت: قرار بر این شد تا نرخ بلیت بازدید کنندگان داخلی مبلغ ۶۰ هزار تومان، بلیت بازدیدکنندگان خارجی ۱۵ دلار برای ورود به پارکینگ تا سه ساعت اول مبلغ ۶ هزار تومان و بهای پارکینگ به ازا هر نیم ساعت تا ۱۲ ساعت مبلغ هزار تومان باشد.

اما مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست وخدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با قیمت های اعلام شده مخالفت کرد و گفت: قیمت بهای مجموعه باغ پرندگان سال گذشته ۲۸ هزار تومان بوده است و اگر بخواهیم آن را به مبلغ ۶۰ هزار تومان برسانیم بسیار زیاد است.

وی‌ با بیان اینکه اعداد پیشنهادی کمیسیون برنامه و بودجه در فرمانداری تایید نمی شود، گفت: کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری، مبلغ ۵۰ هزار تومان را پیشنهاد داده است.

وی تاکید کرد: در شرایط اقتصادی کنونی، نمی‌توانیم با این افزایش قیمت موافقت کنیم چرا که اگر خانواده ۶ نفره بخواهند از باغ پرندگان بازدید کنند مبلغ زیادی باید پرداخت کنند.

مهدی اقراریان رئیس کمیسیون نظارت شورای اسلامی شهر تهران نیز عنوان کرد: باید از این مجموعه بازدید به عمل آید همان‌قدر که مردم باید عوارض بدهند باید خدمات هم بگیرند.

وی تاکید کرد که شرایط اقتصادی کنونی افزایش این هزینه به هیچ وجه قابل قبول نیست، افزایش هزینه و بهای باغ پرندگان مشکلات را حل نمی‌کند.

مهدی عباسی رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه وضع باغ پرندگان مناسب نیست و پیمانکار به بهانه واکسیناسیون پرندگان در حال سو استفاده در این مجموعه است و مردم علاقه ندارند که به این باغ بروند، گفت: این محل ارزش این مقدار هزینه را ندارد.

وی ادامه داد: هزینه بلیت خانوادگی و بلیت انفرادی را باید با یکدیگر مجزا ببینیم این مقدار برای یک خانواده ۴ نفره بسیار زیاد است.

حبیب کاشانی دیگر عضو شورای شهر تهران گفت: وزارت کشور سال گذشته در بخشنامه‌ای از افزایش ۲۰ تا ۲۵ درصدی خدمات صحبت کرد و بر این اساس باید هزینه بهای باغ پرندگان به ۴۰ هزار تومان برسد.

در نهایت اعضای شورای اسلامی شهر تهران به پیشنهاد کاشانی مبنی بر تعیین مبلغ ۴۰ هزار تومان رای دادند.

همچنین اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه این جلسه، اساسنامه سازمان فناوری‌های نوین و نوآور شهر را بررسی و تصویب کردند.