به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا بدری روز یکشنبه در حاشیه بازدید از گلخانه های مجری طرح کنترل بیولوژیک آفات گلخانه ای، در خصوص اقدامات شاخصی که در زمینه کنترل بیولوژیک و غیر شیمیایی عوامل خسارت زا در محصولات کشاورزی استان صورت گرفته است؛ افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۱۰ هکتار گوجه فرنگی ،۱۰هکتار پنبه و ۱۱هکتار سیب درختی و پنج هکتارگلخانه توت فرنگی در سطح استان تحت برنامه کنترل بیولوژیک آفات قرارگرفته است.
مدیر حفظ نباتات استان البرز گفت: پیش بینی می شود در سال آینده با اختصاص اعتبار بیشتر از سازمان حفظ نباتات با افزایش سطح همراه باشد که این روش باعث افزایش تولید محصول سالم و در نهایت بر سلامت بهره برداران و مصرف کنندگان این محصولات، اثرگذار خواهد بود.
بدری در جریان این بازدید با بیان اینکه استفاده از عوامل بیولوژیک یکی از روش های موثر برای تولید محصولات سالم و کنترل آفات گلخانه ای و کاهش مصرف آفت کش های شیمیایی پر خطر می باشد، حفظ تنوع زیستی دشمنان طبیعی و وارد کردن یک گونه بیولوژیک به اکوسیستم را از جمله مزایای این روش دانست و افزود: ترویج و اشاعه ی این فناوری ها بین گلخانهداران و کشاورزان منطقه از مهمترین رسالت کارشناسان این طرح است.
مدیر حفظ نباتات استان البرز افزود: در زمان حاضر چهار واحد تولید کننده عوامل بیولوژیک ( دشمنان طبیعی آفات مانند کنه شکارگرسوریسکی، سن شکارگر اوریوس، سن شکارگر ماکرولوفوس، زنبور تریکوگراما و براکون ) در استان البرز وجود دارد که با توجه به ظرفیت انسکتاریوم های موجود در استان، توان تولید و رهاسازی این عوامل در سطح کل محصولات زراعی، باغی وگلخانه ای و همچنین امکان تحت پوشش قراردادن سطوح زراعی و باغی به سایر استان ها نیز وجود دارد.