کرج – ایرنا - مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان البرز گفت: طرح کنترل بیولوژیک آفات در سطح ۱۳۶ هکتار از مزارع، باغات و گلخانه های استان اجرا شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا بدری روز یکشنبه در حاشیه بازدید از گلخانه های مجری طرح کنترل بیولوژیک آفات گلخانه ای، در خصوص اقدامات شاخصی که در زمینه کنترل بیولوژیک و غیر شیمیایی عوامل خسارت زا  در محصولات کشاورزی استان صورت گرفته است؛ افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۱۰ هکتار گوجه فرنگی ،۱۰هکتار پنبه و ۱۱هکتار سیب درختی و پنج هکتارگلخانه توت فرنگی در سطح استان تحت برنامه کنترل بیولوژیک آفات قرارگرفته است.

مدیر حفظ نباتات استان البرز گفت: پیش بینی می شود در سال آینده با اختصاص اعتبار بیشتر از سازمان حفظ نباتات با افزایش سطح همراه باشد که این روش باعث افزایش تولید محصول سالم و در نهایت بر سلامت بهره برداران و مصرف کنندگان این محصولات، اثرگذار خواهد بود.

بدری در جریان این بازدید با بیان اینکه استفاده از عوامل بیولوژیک یکی از روش های موثر برای تولید محصولات سالم و کنترل آفات گلخانه ای و کاهش مصرف آفت کش های شیمیایی پر خطر می باشد، حفظ تنوع زیستی دشمنان طبیعی و وارد کردن یک گونه بیولوژیک به اکوسیستم را از جمله مزایای این روش دانست و افزود: ترویج و اشاعه ی این فناوری ها بین گلخانه‌داران و کشاورزان منطقه از مهمترین رسالت کارشناسان این طرح است.

مدیر حفظ نباتات استان البرز افزود: در زمان حاضر چهار واحد تولید کننده عوامل بیولوژیک ( دشمنان طبیعی آفات مانند کنه شکارگرسوریسکی، سن شکارگر اوریوس، سن شکارگر ماکرولوفوس، زنبور تریکوگراما و براکون ) در استان البرز وجود دارد که با توجه به ظرفیت انسکتاریوم های موجود در استان، توان تولید و رهاسازی این عوامل در سطح کل محصولات زراعی، باغی وگلخانه ای و همچنین امکان تحت پوشش قراردادن سطوح زراعی و باغی به سایر استان ها نیز وجود دارد.