حسن عابدینی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایرنا با اشاره به برگزاری هجدهمین اجلاس اتحادیه خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) در تهران گفت: برگزاری هرگونه اجلاسی که جنبه بینالمللی داشته باشد، میتواند تاثیر زیادی در یک کشور داشته باشد که مهمترین آن تبیین جایگاه کشورمان برای اعضا و شرکت کنندگان است.
کارشناس مسائل بینالملل افزود: میزبانی ایران از اجلاس اوآنا نشان دهنده نقش و جایگاه رسانه ای خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در میان خبرگزاریهای منطقه و حتی فرامنطقهای است.
عابدینی حضور نمایندگان رسانه ای خبرگزاری های مختلف در تهران و مشاهده واقعیت های ایران از نزدیک را دیگر دستاورد این اجلاس عنوان کرد و گفت: خبرنگاران و نمایندگان رسانه ها با شم خبری خود متوجه می شوند آنچه که رسانههای وابسته به امپراطوری نظام سلطه درباره ایران ترسیم می کند، با واقعیت های جامعه ایران بسیار متفاوت است.
وی تصریح کرد: اینکه شما شاهد این موضوع هستید که شمار زیادی از خبرنگاران با چشم خود حقایق را درباره ایران می بیینند در حالی که پیشتر در قاب رسانههایی میدیدند که به طور عموم تحت تاثیر سیاستگذاریهای خبرگزاریهای بزرگ و ویترین دنیا بودهاند، دستاورد مهمی است و در ترسیم چهره واقعی از ایران بسیار موثر است.
کارشناس امور رمسائل بینالملل آشنایی رسانه های عضو اوآنا با پیشرفتهای ایران در حوزههای مختلف را از دیگر دستاوردهای برگزاری این اجلاس در تهران دانست و افزود: بازدید چنین هیات های رسانه ای از نمایشگاهها و دستاوردهای ایران در حوزه نانو، صنعت و پزشکی در واقعیتر کردن تصویر ایران نزد این افراد که وابسته به خبرگزاریهای مختلف هستند، تاثیرگذار است.
عابدینی با یادآوری اینکه رسانه های غربی همواره و بخصوص در یک ماه گذشته تلاش داشتند تا ایران را ناامن و منزوی نشان دهند، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران طی ۴۳ سال گذشته زیر شدیدترین، پیچیدهترین و حرفهایترین عملیات روانی و رسانه ای غرب قرار داشته است؛ این رویکرد ارتباطی با امسال، سال گذشته و یا دو سال قبل ندارد بلکه از بدو پیروزی انقلاب اسلامی استکبار و امپراتوری رسانهای تلاش کرده تا تصویری غیرواقعی نزد افکار عمومی بینالمللی و حتی سیاستمداران و سیاستگزاران ارائه دهد.
وی ادامه داد: با این رویکرد حضور روسای خبرگزاری های عضو اوآنا در تهران به عنوان یک نهاد قدیمی که نقش تعیینکنندهای در گردش اطلاعرسانی داشته است، هم میتواند تصویر ایران را در اذهان عمومی تصحیح کند و هم بسیاری از دروغهایی که رسانههای بزرگ وابسته به نظام سلطه در دهه های گذشته انجام داده اند، نقش بر آب کرده و تصویر روشنی از جمهوری اسلامی نزد مخاطبان قرار دهد.
این کارشناس مسائل بینالملل ادامه داد: نفس حضور روسای خبرگزاری های بزرگ از کشورهای بزرگی چون ژاپن، چین، روسیه و ... در تهران و یافتن این حقیقت که تصویرسازی رسانه های غربی از ایران نادرست است، یک پیروزی برای دست اندرکاران برگزاری این اجلاس است.
هجدهمین اجلاس مجمع عمومی اتحادیه خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) از امروز - ۲ آبان - با حضور مدیران، روسای خبرگزاریها و فعالان رسانهای کشورهای عضو در تهران به میزبانی خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) آغاز به کار کرد. این اتحادیه در سال ۱۹۶۱ تأسیس و امروزه ۴۳ خبرگزاری از ۳۵ کشور عضو آن میباشند. ایرنا در این اجلاسیه به مدت ۳ سال ریاست این اتحادیه را برعهده خواهد گرفت.
«اوآنا» (OANA) نام اختصاری و مخفف The Organization of Asia-Pacific News Agencies است در ۲۲ دسامبر سال ۱۹۶۱ میلادی (۱ دی ۱۳۴۰) با هدف تسهیل اطلاع رسانی میان کشورهای این منطقه با حمایت سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد(یونسکو) تاسیس شد.
دکتر سیدضیا هاشمی مدیرعامل سابق ایرنا درخواست نامزدی ایرنا برای ریاست دورهای اوآنا در دوره ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۵ را همزمان با چهل و سومین نشست هیأت اجرایی این سازمان، شهریور ۹۷ در تهران، ارائه داد که با استقبال حاضران در نشست تهران مواجه شد.
اعضای سازمان خبرگزاریهای آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) در نشست هفدهمین مجمع عمومی این اتحادیه در سئول پایتخت کرهجنوبی با رای مثبت خود نامزدی خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) را برای ریاست دوره آتی این سازمان به تصویب رساندند.