تهران - ایرنا - نماینده خبرگزاری رسمی جمهوری آذربایجان (آذرتاج) در حاشیه هجدهمین مجمع عمومی سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) با تایید استاندارد دوگانه غرب علیه ایران تاکیدکرد که استاندارد دوگانه و تبلیغات سیاسی غرب مساله تازه ای نیست و این رویه قرن‌ها قدمت دارد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، «ووگار سیداف»(Vugar Seyidov)درگفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در رابطه با چالش‌های خبری امروز رسانه‌ها و راهکارهای مقابله با آنها گفت:چالش‌ها بخشی از زندگی روزمره هستند و حوزه رسانه نیز از این امر مستثنی نیست اما برای این چالش‌ها راهکار مناسب وجود دارد و امری غیرممکن نیست.

وی با اشاره به روابط دیرینه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان، از برگزاری هجدهمین مجمع عمومی سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه(اوآنا) در ایران ابراز خشنودی کرد و افزود: آذرتاج و اکثر رسانه‌های عضو اوآنا از ریاست ایرنا برای سه سال آینده حمایت کرده‌اند.

خبرنگار ویژه آذرتاج در آلمان با اشاره به تبلیغات سیاسی و دیپلماسی دوگانه غرب، رسالت رسانه‌های خبری را انتشار حقایق دانست و تصریح کرد: ما با پروپاگاندای غرب آشنا هستیم و برای سال‌های متمادی استانداردهای دوگانه آن‌ها را تجربه کرده‌ایم. این استانداردهای دوگانه از نخستین روزی که اولین اروپایی به قاره آمریکا قدم گذاشت، وجود داشته است.

وی ادامه داد: با برخی از این تبلیغات و اخبار جعلی باید به شدت برخورد شود اما برخی مواقع نیز باید به سادگی از آن‌ها عبور کرد. سیاست‌های ما نیز در سال‌های اخیر بی‌توجهی به پروپاگاندای غرب بوده است.

سیداف با بیان اینکه بخشی از مردم زودباور هستند و آنچه را که رسانه‌های غربی به آنان نمایش می‌دهند، باور می‌کنند، افزود: مردم به حقایق بی توجه هستند و دنیای مجازی و غیرواقعی را ترجیح می‌دهند.

به اعتقاد خبرنگار ویژه آذرتاج در آلمان، در غرب مردم هر چه را که در رسانه‌ها منتشر می شود، باور کرده و متاسفانه رسانه‌های غربی اغلب از این اعتماد سوء استفاده می‌کنند.

هجدهمین اجلاس مجمع عمومی سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) صبح دوشنبه (۲ آبان ۱۴۰۱) طی مراسمی با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و علی نادری مدیر عامل خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در تهران آغاز به کار کرد.

در مدت برگزاری این اجلاس پنل های تخصصی نیز در ارتباط با دستور کار آن از جمله "تغییرات ناشی از همه‌گیری در چشم‌انداز رسانه" به گفت و گو و تبادل نظر می پردازند.

در حال حاضر ۴۳ خبرگزاری از ۳۵ کشور قاره آسیا و اقیانوسیه در این سازمان عضویت دارند و جمهوری اسلامی ایران تنها کشوری است که سه خبرگزاری آن شامل ایرنا، فارس و مهر در اوآنا عضو هستند.

« اوآنا » ( OANA ) نام اختصاری و مخفف سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه  (The Organization of Asia-Pacific News Agencies) است در ۲۲ دسامبر سال ۱۹۶۱ (۱ دی ۱۳۴۰) با هدف تسهیل اطلاع رسانی میان کشورهای این منطقه با حمایت سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) تاسیس شد.