اراک - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی گفت: کمبود نیروی انسانی ماهر در شهرستان‌های ساوه، زرندیه، دلیجان و محلات باید با بهره‌گیری از ظرفیت مراکز مهارتی جبران شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، « مهدی زندیه وکیلی» روز دوشنبه در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان مرکزی، افزود: باید جهت‌گیری‌ها در برنامه هفتم از نظر فضا، نوع آموزش و مربی برای تربیت نیروی انسانی ماهر و کارآمد مورد توجه قرار گیرد.

وی اظهار داشت: ارائه آموزش‌ها باید کاربردی و متناسب با صنایع مورد نظر باشد و به جای تامین نیروی انسانی اتباع بیگانه از ظرفیت نیروهای انسانی استان‌های همجوار استفاده شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی با اشاره به صنعت ساختمان نیز اظهار داشت: این استان در صنعت ساختمان نیز نیروی ماهر و آموزش دیده به غیر از کارگر ساده ساختمانی ندارد و باید از ظرفیت آموزشی استان بهره گرفت تا سطح ایمنی و کیفیت ساختمان‌ها نیز افزایش یابد.

زندیه وکیلی اظهار داشت: در خصوص فروش اموال مازاد دستگاه‌های اجرایی علاوه بر مولدسازی، آغاز عملیات اجرایی و تکمیل طرح‌های عمرانی نیز باید مدنظر باشد.

وی بیان کرد: در شناسایی املاک و اموال مازاد آموزش و پرورش باید دقت نظر شود و در خصوص تقویت سرانه آموزشی شهرها و روستاهای استان نیز با نظارت کارشناسی حوزه شهرسازی مورد توجه قرار گیرد.

فروش املاک مازاد و مولدسازی دارایی‌ها

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استانداری مرکزی نیز گفت: کوتاهترین راه برای تامین منابع مالی دستگاه‌های اجرایی، فروش املاک مازاد و مولدسازی دارایی‌ها است.

«حسن میرزاخانی» افزود: در قانون بودجه طبق شرایطی که وجود دارد دستگاه‌های اجرایی منابع مالی خود را علاوه بر آنچه که در تخصیص بودجه اعلام شده، از منابع پیش بینی شده فروش املاک مازاد و مولدسازی دارایی تامین کنند.

وی اظهار داشت: اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی، مدارس و فضاهای آموزشی بسیاری در اختیار دارد که در نقاط خوب شهرهای استان واقع شده و یا مدارسی در روستاهای استان دارد که جمعیت دانش‌آموزی آنها کاهش یافته که با فروش این فضاها می‌تواند بخشی از نیاز مالی خود را برطرف کند.

تراکم دانش‌آموزی در برخی شهرهای استان مرکزی

مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: این اداره کل بیشترین تراکم دانش‌آموزی را در شهرهای اراک، ساوه و دلیجان دارد.

«احمدرضا نوازنی» افزود: اکنون ۶۰ مدرسه در شهرستان ساوه در دو نوبت کاری فعالیت آموزشی دارند.

وی اظهار داشت: اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی در شرایطی اقدام به فروش مدارس خواهد کرد که در آینده با مشکل کمبود فضای آموزشی مواجه نشود.

نوازنی گفت: در برخی روستاها به خاطر کمبود جمعیت ممکن است امکان فروش املاک آموزش و پرورش وجود داشته باشد.

رشد ۵۳ درصدی ارایه آموزش‌های مهارت فنی و حرفه‌ای در استان مرکزی

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان مرکزی گفت: آموزش‌های مهارتی در نیمه اول امسال ۵۳ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است.

«حمیدرضا رستمی» افزود: ۱۵هزار کارآموز در نیمه اول امسال از دوره‌های مهارتی فنی و حرفه‌ای استان در رشته‌های تخصصی بهره‌مند شدند.

وی تاکید کرد: ۱۱هزار نفر از این تعداد در مراکز فنی و حرفه‌ای دولتی و چهار هزار نفر نیز در مراکز فنی و حرفه‌ای خصوصی دوره‌های مهارتی را فراگرفتند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان مرکزی گفت: ۲میلیون و ۴۰۰ هزار نفر ساعت امسال توسط فنی و حرفه ای آموزش ارایه شده است.  

وی اظهار داشت: این اداره کل امسال ۲۷ میلیارد ریال درآمد داشته که نسبت به سال گذشته ۱۳۲درصد رشد نشان می دهد که علت آن، تسهیل در صدور مجوز کسب و کار بوده است.  

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان مرکزی گفت: ۹۱۰ هزار نفر ساعت آموزش مهارتی به سربازان وظیفه استان در طول برنامه ششم در قالب تفاهم‌نامه با نهادهای متولی ارایه شده است.  

رستمی افزود: ۳۵۵ هزار نفر ساعت آموزش نیز به دانشجویان و ۸۵۵ هزار نفر ساعت آموزش مهارتی نیز به دانش آموزان استان در طول برنامه ششم در استان ارائه شده است.