در حالی که بر اساس آمارهای سالهای گذشته، قابل پیش بینی بود که با شروع فصل پاییز و با کاهش رعایت شیوه نامههای بهداشتی و آغاز فعالیت مدراس و دانشگاهها شاهد همه گیری بیماریهای آنفولانزا و سرماخوردگی در سطح وسیعی باشیم اما اکنون کمبود سرم و آنتی بیوتیک به مشکل بسیاری از بیماران تبدیل شده است تا جایی که نمایندگان مجلس نیز در این باره به خصوص در مورد وظایف وزارت بهداشت اظهار نظرهایی کردند.
تداوم کمبود سرم و دارو در ۳۰ استان کشور
حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت مجلس روز گذشته در گفت و گویی با انتقاد از نبود عزم و اراده جدی برای رفع مشکل کمبود دارو، تأکید کرد: در حال حاضر کودکان و افراد مسن در معرض آنفلوآنزا و سرماخوردگی قرار دارند و این بیماریها در حال افزایش است اما با کمبود سرم و آنتیبیوتیک به ویژه برای کودکان در ۳۰ استان کشور روبرو هستیم.
شهریاری، با انتقاد از اینکه کمبودهای دارویی همچنان ادامه دارد و رفع نشده است، گفت: بارها در جلسات ستاد مبارزه با کرونا این موضوع را مطرح و یادآوری کردم اما علیرغم تمامی پیگیری ها و برگزاری جلسات توسط کمیسیون بهداشت و اینجانب، در اغلب استانها با کمبود جدی دارو مواجه هستیم.
در حال حاضر کودکان و افراد مسن در معرض آنفلوآنزا و سرماخوردگی قرار دارند و این بیماریها در حال افزایش است اما با کمبود آنتیبیوتیک به ویژه برای کودکان در ۳۰ استان کشور روبرو هستیم.
نماینده مردم زاهدان در مجلس یازدهم با انتقاد از تداوم کمبود سرم در کشور، اظهار داشت: قوانین بانکی و گمرکی، شرکتهای بیمهای، کمبود مواد اولیه، مطالبات شرکتهای تولید دارو، افزایش هزینه حمل و نقل و تعرفه های بازرگانی از جمله دلایل مؤثر کمبودهای دارویی و سرم است.
شهریاری با بیان اینکه ۶۰ تا ۷۰ درصد تولید داروی کشور در اختیار شرکتها و بنگاههای شبه دولتی است، تصریح کرد: نمایندگان مجلس تحت فشارهای شدید قرار دارند و مردم برای کمبودهای دارویی به ما مراجعه می کنند و وظیفه ما هم پیگیری و تذکر و اعلام خطر است زیرا مجلس به تنهایی تصمیم گیرنده نیست.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی یادآور شد: رئیسجمهور بارها خطاب به مسئولان مربوطه تأکید کردند که قیمت دارو نباید افزایش یابد و کمبودهای دارویی و سرم باید رفع شود اما متأسفانه تاکنون در این رابطه اقدامی انجام نشده است و حالا که مردم با کمبود دارو مواجه هستند، چه کسی باید پاسخگوی آنها باشد.
سازمان غذا دارو دیر درخواست واردات سرم و آنتی بیوتیک داد
مدیر یکی از شرکتها بازرگانی واردات دارو در پاسخ به ایرنا درباره این که چرا به موقع اقدام به واردات سرم به کشور نداشتهاند، گفت: ما میتوانیم پس از سیاستگذاری وزارت بهداشت، اقدام به واردات دارو کنیم؛ زیرا ما راسا دارو وارد نمی کنیم.
وی افزود: سازمان غذا دارو حدود 2 ماه پیش فراخوان واردات سرم را به شرکتها وارد کننده دارو داد اما واردات سرم به دلیل حجیم بودن فرایندی زمان بر دارد که قطعا واردات به موقع مشکل را رفع می کرد.
وی افزود: در موضوع کمبود داروی آنتی بیوتیک نیز همین اتفاق افتاد و با وجود پیش بینیها و نیاز کشور به آنتی بیوتیک در ماهها قبل، حدود چند روز است که سازمان غذا دارو درخواست واردات این دارو را به شرکت ها واردکننده دارو داده است که قطعا روند این واردات نیز زمان بر است.
سوء مدیریت دلیل کمبود کمبودهای کنونی دارو در کشور است؛ این اتفاق سبب میشود در شرایطی که کشور دچار کمبود است احتمال ورود دارو تقلبی و یا گران نیز افزوده شود؛ در حالی که اگر مسئولان وزارت بهداشت به موقع تدبیر می کردند و امکانات واردات دارو را مهیا میکردند با این مشکلات مواجه نمی شدیم.