زنجان - ایرنا- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان گفت: اغلب مردم در زمان حاضر ویروس کرونا را همانند یک سرماخوردگی تلقی می‌کنند و همین امر باعث شده است که رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در بین آنها به شدت کاهش پیدا کند.

دکتر مشهود تقلیو روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طی سه سال گذشته از شیوع ویروس کرونا با توجه به لحاظ رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی به طور جدی توسط مردم بر اساس آمارهای اعلام شده، سرایت برخی از عفونت‌های ویروسی همچنین میزان ابتلا به انواع ویروس‌ها روند کاهشی داشت. 
وی با اشاره به روند کاهشی رعایت دستورالعمل های بهداشتی اظهار داشت: با این شرایط باید انتظار داشته باشیم تا حدودی بیماری‌های ویروسی دیگری بتوانند از این فرصت استفاده و رشد کنند و در این صورت است که احتمال ابتلا در افراد افزایش می‌یابد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان، به افزایش شیوع ویروس آنفلوانزا و راه‌های سرایت آن را از منابع مختلف اشاره کرد و گفت: این ویروس اغلب از طریق تماس با حیوانات و پرندگان به انسان سرایت می‌کند و افرادی که مبتلا به این ویروس می‌شوند هم در فرصت زمان کمتری می‌توانند آن را به دیگران انتقال دهند.
وی با بیان اینکه به طور معمول همه ساله ویروس آنفلوانز از آبان ماه شروع می‌شد و در آذرماه به اوج خود می‌رسد، اظهار داشت: امسال شاهد این هستیم که بر خلاف روال سال های گذشته نشانه‌های رشد و گردش این نوع ویروس در جامعه از اوایل مهر آغاز شده و در هفته سوم مهرماه به نقطه اوج خود رسیده است.
تقیلو در ادامه به شباهت و تفاوت‌های ویروس آنفلوانزا با کرونا و سرماخوردگی ساده اشاره کرد و افزود: آنفلوانزا با بدن درد، سردرد و سرفه‌های مرطوب همراه با خلط و در بعضی مواقع  با بروز حالت تهوع و اسهال و استفراغ همراه است.
وی خاطرنشان کرد: این موارد از علائم بیماری آنفلوانزا بوده که در کرونا کمتر شایع است. ویروس آنفلوانزا از طریق سرفه، عطسه و در فاصله کمتر از یک متر قابل انتقال است، به ویژه در میان کسانی که از ماسک استفاده نمی‌کنند و شیوه نامه‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند به سرعت گسترش پیدا می‌کند.