قرچک - ایرنا - قرچک از جمله شهرستان‌های تک بخشی استان تهران است که توسعه متوازن آن را می‌توان در سایه توجه دولت به مناطق روستایی آن به خوبی مشاهده کرد و افزایش امکانات و خدمات ارائه شده، مناطق روستایی این شهرستان را به محیطی مناسب برای زندگی، کار، تولید و اشتغال تبدیل کرده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شهرستان ۲۷۰ هزار نفری قرچک از ۱۱ روستا برخوردار است که از این تعداد، ۱۰ روستا دارای شورای اسلامی و ۸ روستا نیز از دهیاری برخوردار است، روستاهایی که برخی از آن‌ها از جمعیت بسیار زیادی برخوردارند و نزدیکی این مناطق به شهرها و در هم تنیدگی بافت روستایی با مناطق شهری و امکانات مناسب این مناطق باعث شده تا بسیاری از افراد زندگی در روستا را به حضور در مناطق شهری ترجیح دهند.

در حال حاضر ۳۰ درصد از جمعیت شهرستان قرچک در مناطق روستایی سکونت داشته و افزایش امکانات عمرانی، رفاهی، خدماتی و فرهنگی موجب شده تا سکونت در این مناطق تفاوت چندانی با شهر قرچک نداشته باشد.

بخشدار قرچک در خصوص اقدامات صورت گرفته در این شهرستان از ابتدای امسال تا کنون به خبرنگار ایرنا گفت: دولت مردمی سیزدهم بر اساس وعده‌هایی که به مردم ارائه کرده، توجه به مناطق محروم، کمتر توسعه یافته و روستایی را در اولویت خود قرار داده و این امر را طی یکسال گذشته با افزایش خدمات به مناطق روستایی شهرستان قرچک، به منصه ظهور رسانده است.

مجید قیصرپناه افزود: اجرای طرح‌های معطل مانده از سال‌های قبل در مناطق روستایی قرچک، رفع مشکلات زیست محیطی، تأمین امنیت معابر روستایی، تأمین روشنایی معابر به منظور کاهش تصادفات جاده‌ای، تعیین تکلیف طرح‌های عمرانی برجای مانده از سالیان گذشته و اجرای برنامه‌های متعدد ورزشی و فرهنگی، از جمله اقداماتی است که طی یکسال گذشته در مناطق مختلف روستایی شهرستان قرچک انجام شده و رضایت روستانشیان را در پی داشته است.

وی اظهار داشت: از ابتدای امسال تا کنون و با اعتباری بالغ بر ۱۶۱ میلیارد و ۳۰۵ میلیون ریال، اقداماتی از جمله ۱۴ هزار و ۷۱۲ مترمربع زیرسازی، لکه گیری و آسفالت معابر سطح روستا، یکهزار و ۲۹۰ متر اجرای انهار روستایی، ۳ هزار و ۲۹۰ متر اجرای کفپوش پیاده رو، رفع خاموشی معابر، جابجایی ترانس و تیرهای برق، تهیه و نصب ۵ عدد برج نوری، کاشت یکهزار و ۶۴۹ اصله نهال، تملک و آزاد سازی ۱۹ هزار و ۸۲۲ مترمربع معبر، زیبا سازی، رنگ آمیزی جداول ۹ هزار و ۴۷۳ مترمربع دیوارها ومعابر سطح روستا، زنده گیری ۱۷۰ قلاده سگ ولگرد، آغازاحداث ساختمان دهیاری قشلاق اول، خرید و نصب ست ورزشی، تابلوی معابر، تابلو های تبلیغاتی، تابلوی راهنمای مسیر روستاها و تابلوی ورودی روستا، ایستگاه تاکسی، اجرای حفاظ و فنس کشی کانال های مجاور روستا به ۲۳۰متر، اصلاح شبکه آب شرب، حفر چاه، کول گذاری و ترمیم پل های روی انهار ولوله گذاری آب آشامیدنی، تکمیل، نگهداری، نصب پروژکتور، نصب دوربین پلاک خوان و تعویض آنتن های سامانه پایش و نظارت تصویری، لایروبی انهار، لایروبی و نگهداری کانل ها و مسیل ها، نظافت و رفت و روب عابر، حفظ و نگهداری فضای سبز و سم پاشی درختان و اجرای روشنایی جاده باقرآباد به صالح آباد انجام شده است.

صدور ۱۳۶ سند مالکیت در مناطق روستایی قرچک

وی اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون و با همکاری ادارات ثبت اسناد شهرستان‌های قرچک و پاکدشت و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان قرچک، ۱۳۶ سند مالکیت برای منازل روستایی بخش مرکزی قرچک صادر شده است.

قیصرپناه افزود: روستای قشلاق جیتو از توابع بخش مرکزی قرچک از نظر سرزمینی در حوزه استحفاظی این واقع شده ولی صدور اسناد مالکیت این روستا، در اداره ثبت اسناد شهرستان پاکدشت صورت می‌گیرد از این رو، تعامل و همکاری مسئولان دو شهرستان، از جمله مسائلی است که طی یکسال گذشته با جدیت دنبال شده به گونه‌ای که از ابتدای امسال تاکنون، در حوزه ثبت اسناد شهرستان قرچک، ۳۵۳ پرونده به منظور صدور سند مالکیت تشکیل شده که از این تعداد، تاکنون ۱۰۳ سند صادر شده و روند صدور سند مالکیت ۲۵۰ خانه روستایی در دست اقدام است.

بخشدار مرکزی قرچک گفت: در حوزه ثبت اسناد شهرستان پاکدشت نیز تا کنون ۸۵ پرونده تشکیل شده که از این تعداد، ۳۳ سند مالکیت صادر شده و برای ۵۲ پرونده دیگر، به زودی سند مالکیت صادر می‌شود.

احداث ساختمان دهیاری روستای محمدآباد پس از ۶ سال معطلی

وی از آغاز عملیات احداث ساختمان دهیاری روستای محمدآباد اعلا، به عنوان یکی از اقدامات ماندگار دولت در شهرستان قرچک یاد کرد و افزود: از سال ۱۳۹۶ تاکنون، برای احداث این ساختمان سه بار کلنگ‌زنی در مقاطع مختلف انجام شد که به دلیل برخی از مشکلات، این عملیات هیچ گاه آغاز نگردید.

قیصرپناه تصریح کرد: با رایزنی‌های صورت گرفته و هماهنگی‌های مؤثر مسئولان شهرستانی و استانی، وضعیت احداث ساختمان چندمنظوره دهیاری روستا با اعتباری بالغ بر ۶۹ میلیارد ریال اعتبار تعیین تکلیف شد و پس از انجام مناقصه، عملیات اجرایی آن آغاز شد.

وی گفت: انجام مناقصه جدید موجب شد تا هزینه احداث این ساختمان دهیاری، از ۹۰ میلیارد ریال سال ۹۶ به ۶۹ میلیارد ریال بدون کاستن از مساحت زیربنا و تغییر در نقشه کاهش یابد که از این نظر نیز اقدام موثری در صرفه جویی در هزینه‌ها صورت گرفت.

بخشدار مرکزی قرچک اظهار داشت: این ساختمان چند منظوره در دو طبقه و زیربنای ۴۹۲ مترمربع احداث شد و علاوه بر استقرار دهیاری، بخشی از آن به حوزه بهداشت و درمان و بخشی دیگر به فعالیت‌های فرهنگی اختصاص پیدا می‌کند.

آغاز عملیات تعریض محور قرچک – پاکدشت

وی افزود: دو شهرستان قرچک و پاکدشت، در مجاورت یکدیگر قرار دارند و با وجود توسعه صورت گرفته در هر دو منطقه، راه مواصلاتی دو شهرستان همچنان به صورت روستایی باقی مانده و این امر باعث بروز حوادث متعدد جاده‌ای به ویژه در محور جیتو به پاکدشت شده است.

قیصرپناه اظهار داشت: عرض کم، تاریکی مطلق در شب و اختلاف سطح با شانه خاکی باعث شده تا با وجود اقدامات صورت گرفته از سوی راهداری و حمل و نقل جاده‌ای و ایمن سازی منطقه، این مسیرها به جاده‌های خطرناکی تبدیل شوند به طوری که به گفته مسئولان راهداری روزانه بیش از ۷ هزار خودرو از مسیر جاده جیتو بین دو شهرستان قرچک و پاکدشت تردد می‌کنند که این امر، همواره موجب بروز حوادث متعدد جاده‌ای می‌شود.

این مسئول اضافه کرد: از مجموع ۴ کیلومتر طول این مسیر، یک کیلومتر در محدوده شهرستان قرچک و ۳ کیلومتر در محدوده شهرستان پاکدشت است که حریم ۱۲.۵ متری از وسط جاده (آکس جاده) باید به طور کامل رعایت شده و ساخت و سازی در آن صورت نگیرد.

وی ادامه داد: با توجه به اعتبار اولیه‌ای که برای تعریض این محور در حوزه شهرستان‌های قرچک و پاکدشت در نظر گرفته شده، جلسات تخصصی با حضور کشاورزان و مالکان طول مسیر برگزار گردیده تا با همکاری این افراد و رفع معارضین، زمینه تعریض محور قرچک به پاکدشت فراهم شود تا از بروز حوادث جاده‌ای پیشگیری گردد.

رفع مشکل زیست محیطی شهرستان قرچک پس از سال‌ها معطلی

قیصرپناه اظهار داشت: یکی از مهمترین معضلات زیست‌محیطی مناطق روستایی شهرستان قرچک، نهر فاضلاب روستای قشلاق جیتو از توابع بخش مرکزی است که سالیان متمادی، سلامت روستانشینان را با خطر مواجه کرده بود.

وی افزود: بخشی از نهر فاضلاب روستای قشلاق جیتو، در حوزه دهیاری و بخش دیگر در حوزه شهرداری است که با هماهنگی‌های به عمل آمده با شهرداری قرچک و همراهی مدیریت شهری و اختصاص اعتبار مورد نیاز، عملیات بهسازی این نهر آغاز شده و به زودی تکمیل می‌شود.

این مسئول یادآور شد: ۲۶۰ متر از این نهر در حوزه روستای قشلاق جیتو قرار دارد که با اختصاص اعتبار ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریالی، عملیات بهسازی آن آغاز می‌شود تا ضمن رفع مشکلات بهداشتی، از آبیاری اراضی کشاورزی با فاضلاب جلوگیری شود.

بخشدار مرکزی قرچک تصریح کرد: ۴۵۰ متر دیگر این نهر در حوزه شهر قرچک قرار دارد که توسط شهرداری اجرا می‌شود که با تکمیل آن، فاضلاب به خارج از منطقه فردیس منتقل می‌گردد.

برگزاری جشنواره بازی‌های بومی محلی و مسابقات ورزشی روستایی

وی افزود: به منظور افزایش شور و نشاط در مناطق روستایی، مسئولان شهرستان قرچک علاوه بر توجه به اجرای طرح‌های عمرانی، در حوزه‌های فرهنگی و ورزشی نیز اقدامات مهم و موثری را انجام داده‌اند که از جمله این اقدامات می‌توان به برگزاری جشنواره بازی‌های بومی محلی، مسابقات فوتسال داخل سالن و مسابقات فوتبال با عنوان جام پرچم در مناطق روستایی این شهرستان اشاره کرد.

قیصرپناه گفت: این مسابقات که بااستقبال پرشور روستائیان همراه گردیده ثابت می‌کند که اگر به استعدادهای ورزشی روستاها در کنار افزایش امکانات این مناطق توجه داشت، می‌توان زمینه را برای توسعه ورزش همگانی و قهرمانی و کشف و پرورش استعدادهای ورزشی فراهم کرد.

مقاوم سازی ۱۲۰ خانه روستایی در قرچک

وی همچنین از توافق انجام عملیات مقاوم سازی ۱۲۰ خانه روستایی با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خبر داد.

این مسئول اظهار داشت: قیصرپناه گفت: ۲۶۰ متر از این نهر در حوزه روستای قشلاق جیتو قرار دارد که با اختصاص اعتبار ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریالی، عملیات بهسازی آن آغاز می‌شود تا ضمن رفع مشکلات بهداشتی، از آبیاری اراضی کشاورزی با فاضلاب جلوگیری شود.

بخشدار مرکزی قرچک تصریح کرد: ۴۵۰ متر دیگر این نهر در حوزه شهر قرچک قرار دارد که توسط شهرداری اجرا می‌شود که با تکمیل آن، فاضلاب به خارج از منطقه فردیس منتقل می‌گردد.

اجرای۱۵۰ طرح اشتغالزا با مشارکت بنیاد برکت در مناطق روستایی قرچک

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته توسط بنیاد برکت در شهرستان قرچک گفت: فعالیت‌های حمایتی بنیاد برکت از توسعه فعالیت‌های اشغالزا در مناطق روستایی، از سال ۱۳۹۸ در شهرستان قرچک آغاز شده و این همکاری ثمرات بسیاری در حوزه اشتغال روستائیان که به جلوگیری از مهاجرت آنان به مناطق شهری منجر شده، به همراه داشته است.

این مسئول اظهار داشت: بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام طی سه سال گذشته با اختصاص ۱۱۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال تسهیلات ارزان قیمت، ۳۲۸ طرح در مناطق روستایی قرچک اجرا کرده که این طرح‌ها برای ۶۴۱ نفر به طور مستقیم شغل ایجاد کرده است.

بخشدارمرکزی قرچک از اجرای ۵۶ طرح در روستای داودآباد با اختصاص ۱۷ میلیارد و ۹۷۰ میلیون ریال و اشتغال ۹۳ نفر، ۲۷ طرح در روستای قشلاق دوم با ۸ میلیارد و ۹۳۰ میلیون ریال تسهیلات و اشتغال ۴۷ نفر، ۲۷ طرح در روستای امین آباد با ۱۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال و اشتغال ۵۴ نفر، ۴۳ طرح در روستای محمدآباد اعلا با ۱۴ میلیارد و ۷۳۰ میلیون ریال و اشتغال ۹۵ طرح، ۲۷ طرح در روستای قشلاق اول با ۹ میلیارد و ۲۳۰ میلیون ریال و اشتغاال ۵۲ نفر، ۲۷ طرح در روستای صالح آباد با ۱۱ میلیارد و ۹۵۰ میلیون ریال و اشتغال ۶۵ طرح، ۶۴ طرح در روستای قشلاق جیتو با ۲۵ میلیارد و ۷۳۰ میلیون ریال و اشتغال ۱۴۴ نفر و اجرای ۵۷ طرح در روستای ولی آباد با اختصاص ۱۶ میلیارد و ۳۷۰ میلیون ریال تسهیلات و اشتغال ۹۱ نفر به عنوان طرح‌های اجرا شده در مناطق روستایی قرچک طی سه سال گذشته یاد کرد.

قیصرپناه افزود: با پیگیری و هماهنگی‌های صورت گرفته، بنیاد برکت در سال جاری ۱۵۰ طرح اشتغالزا در حوزه کشاورزی، مشاغل خانگی، خدمات، صنعت و دامپروری در مناطق روستایی شهرستان قرچک اجرا می‌کند که با اجرای آن حداقل برای ۱۵۰ نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد می‌شود.

وی میزان تسهیلات ارائه شده از سوی بنیاد برکت به طرح‌های اشتغالزای روستایی را ۵۰ میلیون تا یک میلیارد ریال با نرخ سود ۴ درصد اعلام کرد.

شهرستان قرچک در ۳۰ کیلومتری جنوب‌شرق تهران واقع شده است.

برچسب‌ها