محمد محمد زاده روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: انگور مازاد خراسان شمالی در انبارها و سردخانه های فنی سایر استان ها ذخیره سازی و خارج از فصل عرضه می شود که این محصول بیشتر به نام سایر مناطق به فروش می رسد.
وی افزود: سطح باغات این استان بیش از ۴۸ هزار هکتار است که ۱۶ هزار و ۵۰۰ هکتار آن را تاکستان ها تشکیل می دهند.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی ادامه داد: میانگین کشوری تولید انگور در هر هکتار پنج تن و این شاخص در استان ۱۰ تن است که نشان از مزیتهای اقلیمی خاص و خاک بسیار مرغوب دارد.
وی تصریح کرد: خراسان شمالی در تولید انگور در باغ های دیم رتبه اول کشوری را دارد و از هر هکتار تاکستان دیم این استان ۷.۵ تن انگور برداشت میشود.
محمدزاده تلاش باغداران سختکوش و مجرب استان را موجب افزایش میزان عملکرد تاکستان های دیم خراسان شمالی دانست و گفت: کیفیت بالای خاک اراضی دیم استان، به ویژه در منطقه انگورخیز بدرانلوی بجنورد نیز در افزایش میزان تولید و عملکرد تاثیر چشمگیری دارد.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: پرورش انگور از قدیم در این خطه معمول بوده است که سازگاری خوبی با اقلیم منطقه دارد و تاکداران استان فراورده های متنوعی از این محصول تولید می کنند که بسیار بازارپسند است و کشمش، سرکه و شیره از آن جمله است.
وی تعداد ارقام انگور در استان را ۱۵ نوع عنوان کرد و افزود: انگور سلطانی، کلاهداری، یاقوتی، عسگری، خلیل، رعشه و ترکم چای از مهم ترین آنان است.
به گزارش ایرنا، سه کارخانه تصفیه و بسته بندی کشمش با ظرفیت سالانه سه هزار تن جذب و جذب مواد خام ۱۵ هزار تن و ۶ سردخانه فعال با ظرفیت نگهداری ۲۴ هزار تن محصولات کشاورزی در استان وجود دارد.
اولویت صنایع تبدیلی انگور
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: برای توسعه صنایع تبدیلی فراوری انگور شامل شیره، روغن کشی از هسته انگور، کشمش، سرکه و آبغوره است.
وی اظهارداشت: با توجه به اینکه ظرفیت موجود در منطقه و سرمایه گذاری لازم می تواند تحول شگرفی در مباحث اشتغالزایی، صادرات و ارزآوری ایجاد کند، مباحث صنایع تبدیلی و صادرات انگور و کشمش، توسعه بخش کشاورزی را به همراه دارد.
محمدزاده گفت: صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی در توسعه پایدار بخش کشاورزی و ایجاد اشتغال، بالا بردن کیفیت محصول، کاهش ضایعات و فراهم کردن بازارهای صادرات غیرنفتی از جایگاه ویژهای برخوردار است.
وی بیان کرد: خراسان شمالی با داشتن پتانسیل بالای تولید محصولات باغی، زراعی، دامی و شیلاتی به منظور افزایش کمی و کیفی محصول به توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی نیازمند است.
از مجموع ۳۴۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان ۱۴۸ هزار و ۶۶۹ هکتار اراضی زراعی و باغی آبی و ۱۲۷ هزار و ۱۱۱ هکتار اراضی زراعی و باغی دیم است، از مجموع باغ های استان ۱۰ هزار و ۳۰۰ هکتار دیم و ۳۵ هزار و ۴۹۶ هکتار آبی است.
استان خراسان شمالی از نظر تولید انگور در سطح کشور جایگاه ششم را دارد، پرورش انگور از قدیم در این خطه معمول بوده است که سازگاری خوبی با اقلیم منطقه دارد و تاکداران استان فراورده های متنوعی از این محصول تولید می کنند که بسیار بازارپسند است و کشمش، سرکه و شیره از آن جمله است.
انگور تولیدی استان از کیفیت بسیار مطلوبی برخوردار است و اقبال به این محصول در بازارهای جهانی نیز بالا است که باید با ایجاد زمینه های مناسب شرایط فروش آن فراهم شود.
از هر هکتار تاکستان دیم این استان ۷.۵ تن انگور برداشت میشود که این رقم حدود ۲ برابر میانگین کشوری آن است و عملکرد انگور آبی در استان خراسان شمالی نیز ۱۲.۵ تن در هکتار و برابر با میانگین کشوری آن است.