بجنورد- ایرنا- عضو هیات علمی دانشگاه بجنورد گفت: اوج نخستین خورشید گرفتگی قرن جدید در منطقه "تکله قوز" خراسان شمالی ۷۱ درصد تخمین زده شد که به‌ عنوان بیشترین پوشش در کشور، امروز (سه‌شنبه) قابل رویت است.

سیدقاسم رستمی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: این خورشیدگرفتگی امروز در سراسر کشور قابل مشاهده است و زمان آغاز آن در روستای "تکله قوز" شهرستان مرزی رازوجرگلان خراسان شمالی ساعت ۱۳ و ۴۶ دقیقه و پایان آن ۱۶ و ۱۱ دقیقه خواهد بود.

وی با بیان اینکه میزان خورشیدگرفتگی به ۲ صورت محاسبه می شود افزود: میزان خورشیدگرفتگی امروز بر اساس مساحت ۶۱ درصد و بر اساس میزان ورود قطر ماه به سمت خورشید ۷۱ درصد در خراسان شمالی قابل رویت است.

عضو هیات علمی دانشگاه بجنورد ادامه داد: این پدیده نجومی در ایران همزمان با برخی نقاط دیگر جهان امروز(سه شنبه) به وقوع می‌پیوندد.

وی یادآور شد: بندر جاسک دارای کمترین میزان پوشش گرفتگی خورشید است و میزان پوشش کسوف در این منقطه حدود ۴۹ درصد است.

خورشیدگرفتگی (کسوف) زمانی رخ می‌دهد که زمین، ماه و خورشید در یک راستا قرار گیرند که این حالت مانع رسیدن نور خورشید به زمین می‌شود؛ خورشید گرفتگی به شکل‌های کلی، جزیی و حلقوی رخ می‌دهد که در هر یک از آن‌ها بخش‌هایی از خورشید را به اصطلاح می‌گیرد.

خراسان شمالی دارای ۳۰۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکمنستان است که بیشترین آن در شهرستان راز و جرگلان واقع است.

این شهرستان سه بخش و ۶ دهستان دارد و ۷۵ درصد جمعیت این منطقه روستایی هستند.

منطقه مرزنشین «تکله قوز» یکی از روستاهای مرزی توابع شهرستان راز و جرگلان است.