شهرکرد- ایرنا- مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری معتقد است که با توجه به شرایط آب و هوایی به خصوص سرمای زودرس، ۲ هزار کلاس درس این استان به سیستم گرمایش استاندارد نیاز دارند.

به گزارش ایرنا، دمای هوا در برخی از شب‌ها و روزهای پاییزی به زیر صفر می‌رسد و این استان را به عنوان سردترین استان کشور تبدیل میب کند؛ در این میان روشن کردن بخاری مدارس همه ساله یک نگرانی را برای خانواده‌ها به همراه دارد.

در گفت وگو با "کامران رهی " مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان چهارمحال و بختیاری به میزان استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس استان و اعتبار مورد نیاز برای تکمیل طرح‌های نیمه تمام پرداخته شد که در ادامه می‌خوانید:

ایرنا: چه تعداد کلاس درس در چهارمحال و بختیاری به سیستم گرمایشی استاندارد نیاز دارد؟

کامران رهی: هم‌اکنون سیستم گرمایشی ۲ هزار کلاس درس چهارمحال و بختیاری نیاز به استانداردسازی دارد، که استانداردسازی این تعداد کلاس درس نیازمند تامین اعتبار از سوی نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور و کمک خیرین است.

پارسال ۵۰۰ کلاس درس استان با اعتباری بیش از ۱۵ میلیارد تومان به سیستم گرمایشی استاندارد مجهز شد و پیش‌بینی شده که امسال هم یک‌هزار کلاس درس با اعتباری بیش از ۲۵ میلیارد تومان به سیستم گرمایشی استاندارد مجهز شود.

در طرح استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس سیستم بخاری سنتی به سیستم پکیچ، موتورخانه و یا بخاری برقی استاندارد مجهز می‌شود. 

ایرنا: هم‌اکنون چه تعداد کلاس درس از بخاری نفتی استفاده می‌شود؟

رهی: هم‌اکنون در پنج یا ۶ کلاس درس استان که بیشتر در مناطق دور افتاده و سخت‌گذر است و زیرساخت‌های لازم از جمله برق‌رسانی و گازرسانی به این مناطق انجام نشده از بخاری نفتی استاندارد استفاده می‌شود و در صورتی که زیرساخت‌های لازم به این مدارس ارسال شود، سیستم گرمایشی استاندارد نیز در مدارس نصب خواهد شد.

پیش‌بینی شده که استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس استان تا ۲ سال آینده تمام شود و اجرایی شدن این طرح نیازمند تامین اعتبار مورد نیاز از سوی نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور و کمک خیرین است.

ایرنا: با توجه به شیوع آنفلوانزا و افزایش آمار مبتلایان به بیماری فصلی و کرونا آیا برنامه خاصی برای تهویه مناسب هوای کلاس‌های درس در دست اجراست؟

رهی: هم‌اکنون با سرد شدن هوا باز گذاشتن پنجره و درب کلاس درس در مدارس انجام نمی‌شود و این امر باعث می‌شود که تهویه مناسب هوا در کلاس درس انجام نشود، که برای تهویه مناسب در فصل سرد سال نیاز به نصب دستگاه تهویه و یا فن در هر کلاس است.

برای اجرای طرح تهویه کلاس‌های درس پیشنهاد نصب فن به سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور داده شده است که برای اجرای این طرح بیش از ۱۵ میلیارد تومان برآورد هزینه شده و در صورت تامین اعتبار نصب فن و تهویه هوا در کلاس‌های درس اجرا خواهد شد.

ایرنا: در دولت سیزدهم چه میزان اعتبار برای تامین تجهیزات مدارس اختصاص داده شد؟

رهی: تخصیص اعتبارات به منظور تهیه تجهیزات برای مدارس و هنرستان‌های استان از ابتدای دولت سیزدهم افزایش داشته و در سال‌گذشته ۶۰ میلیارد تومان برای تهیه تجهیزات اختصاص داده شد که نسبت به سال‌های گذشته ۳۰۰ درصد افزایش داشته است.

امسال نیز پیشنهاد افزایش ۲۰ درصدی اعتبارات برای تهیه تجهیزات به سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز کشور ارائه شده است، که تاکنون به صورت مقطعی از محل اعتبارات طرح‌های نیمه تمام خیری ۶ میلیارد تومان و برای خرید تجهیزات تصیص داده شده است.

به گزارش ایرنا، درسال تحصیلی جدید بیش از ۲۳۰ هزار دانش آموز در مقاطع مختلف مشغول به تحصیل هستند.