به گزارش ایرنا، قطر کمتر از یک ماه دیگر میزبان جامجهانی است، یک میزبانی بزرگ برای کشوری کوچک که آنها را به کانون توجهات تبدیل میکند.
در حالی شمارش معکوس قطریها برای آغاز جامجهانی به هفتههای پایانی رسیده که علاوه بر چگونگی انتخاب به عنوان میزبان که حرف و حدیثهای زیادی پشت سر آن شنیده میشد. وضعیت نامناسب کارگران خارجی و مرگ آنها در قطر که در ساخت ورزشگاهها فعالیت داشتند، اعتراض گروههای حامی حقوق بشری را به همراه داشته است.
قطر به عنوان اولین کشور خاورمیانه که میزبان جامجهانی شد، به دلیل رفتارش با کارگران خارجی و قوانین اجتماعی محدودکننده مورد انتقاد شدید بینالمللی قرار گرفته است.کارگران خارجی ۸۵ درصد از جمعیت حدود ۳ میلیون نفری قطر را تشکیل میدهند.
این انتقادات که همچنان ادامه دارد، واکنش شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر را به همراه داشت.
شیخ تمیم گفت: قطر از زمان برنده شدن در مناقصه میزبانی جامجهانی ۲۰۲۲ با انتقادهای بیسابقهای مواجه شده است که برخی از آنها تهمت بوده است.
امیر قطر در یک سخنرانی تلویزیونی گفت: ابتدا با حسن نیت با این موضوع برخورد کردیم و برخی از انتقادات اولیه سازنده بود. در ادامه اما کمپین علیه قطر گسترش یافت و شامل خبرهای جعلی و استانداردهای دوگانهای شد که آنقدر شدید بود که متأسفانه برای بسیاری این پرسش مطرح شد که دلایل و انگیزههای واقعی پشت این کارزار چیست.
با وجود این انتقادها، دوحه آماده میزبانی رویداد جهانی فوتبال از ۲۰ نوامبر آغاز می شود، قطر انتظار دارد یک میلیون و ۲۰۰ هزار بازدید کننده در طول این مسابقات داشته باشد و این مسئله چالش لجستیکی و پلیسی بی سابقهای را برای این کشور کوچک عربی خلیج فارس ایجاد خواهد کرد..
البته شیخ تمیم گفت میزبانی جامجهانی «آزمایش بزرگی برای کشوری به اندازه قطر» بود.
او گفت:این چالش را به دلیل ایمان به پتانسیل خود پذیرفتیم تا این مأموریت را انجام دهیم و آن را به موفقیت برسانیم.این یک قهرمانی برای همه است و موفقیت آن موفقیت برای همه است.
او گفت که جامجهانی به قطر اجازه میدهد تا قدرت اقتصادی و نهادی و هویت فرهنگی خود را به نمایش بگذارد.