محمود آنت روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اهمیت این طرح مهم، افزود: بازخوانی طرح جامع این پایانه مرزی تکمیل و نقشه ها آماده شده است و پیگیر تاییدیه ها برای برگزاری مناقصه هستیم.
وی گفت: پیش بینی می کنیم در ماه جاری مناقصه ها برای تعیین پیمانکاران برگزار و در آذر ماه جاری نیز عملیات اجرایی طرح ساماندهی پایانه مرزی دوغارون آغاز می شود.
معاون فنی راهداری خراسان رضوی بیان داشت: ارزش مناقصه ها در فاز نخست این طرح حدود ۲ هزار میلیارد ریال است که اگر بررسی های نهایی انجام شود طی ۲ هفته آینده برای مناقصه فراخوان داده می شود.
آنت اضافه کرد: در قالب طرح ساماندهی پایانه مرزی دوغارون اصولا بسیاری از تاسیسات موجود تغییر کاربری پیدا می کنند و از طرفی یک سالن مسافری با بیش از ۲ هزار متر مربع زیربنا و یک سالن تجاری نیز ساخته می شود.
وی اظهار داشت: باید توجه کرد مجموعه بزرگ پایانه مرزی دوغارون با تردد روزانه حدود پنج هزار مسافر و ۵۰۰ دستگاه کامیون در حین اجرای عملیات ساماندهی مرزی فعال خواهد بود و همین مساله اجرای عملیات عمرانی را سخت می کند.
به گزارش ایرنا، بر اساس اعلام وزارت راه وشهرسازی طرح جامع پایانه مرزی دوغارون به عنوان مهمترین گذرگاه مرزی ایران با افغانستان اسفند ماه پارسال در شورای ساماندهی مبادی ورودی و خروجی مجاز زمینی کشور به تصویب رسید.
پیش از شیوع کرونا سالانه ۲ میلیارد دلار صادرات، سه میلیارد دلار ترانزیت خروجی و ۲۰ میلیون دلار واردات از طریق مرز دوغارون بین ایران و افغانستان انجام میشد.
پایانه مرزی دوغارون در ۱۸ کیلومتری شهر تایباد و همجوار با کشور افغانستان، یکی از پنج گذرگاه مرزی زمینی برتر کشور است.
شهرستان ۱۴۰ هزار نفری تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.