به گزارش ایرنا از اسپوتنیک، برن در ماههای اخیر، چندین بار آلمان و دانمارک را از ارسال مهمات و وسایل نقلیه نظامی ساخت سوئیس به اوکراین منع کرده است اما به نظر میرسد تلاشهایی از سوی برخی از نمایندگان مجلس این کشور برای تغییر سیاست دیرین حفظ بیطرفی در حال انجام است.
کمیسیون سیاست امنیتی مجلس سوئیس در بیانیهای اعلام کرد: باید این احتمال را در نظر گرفت که کشورهایی که دارای ارزشهای مشترک با کشور ما هستند و در زمینه صادرات سلاح، سیاستهای کنترلی مشابه سوئیس را دنبال میکنند و از سوی دیگر کشور ثالث که قرار است این سلاحها به آن کشور صادر شود نیز همان معیارها را برآورده میکند، بتوانند از شمول قانون منع صادرات مجدد (سلاحهای ساخت سوئیس) معاف شوند.
بر اساس این بیانیه، اکثریت اعضای کمیسیون بر این باورند که این اقدام مغایر با اصل بیطرفی نخواهد بود و موجب رونق صنعت و توسعه فناوری کشور نیز خواهد شد اما اعضای مخالف کمیسیون معتقدند که مقررات فعلی ارزش خود را ثابت کرده است و نباید با دست بردن در آن، صلح و آرامش سوئیس را در معرض خطر قرار داد.
این کمیسیون قصد دارد در این خصوص بهنحوی عمل کند که تا حد امکان از رسیدن سلاحهای سوئیس به کشورهای در حال جنگ جلوگیری کند. بنابراین فعلاً این موضوع را مسکوت گذاشته و در آغاز سال ۲۰۲۳ یک بار دیگر آن را بررسی خواهد کرد.
این در حالی است که چند ساعت پیش از صدور این بیانیه، ایگنازیو کاسیس رئیسجمهور سوئیس برای چندمین بار از آغاز جنگ روسیه و اوکراین تاکید کرد که اگرچه برن شریک مهم کییف است اما به اوکراین تسلیحات نخواهد داد.
پس از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، کشورهای غربی به کییف تسلیحات و تجهیزات نظامی میدهند اما سوئیس بر اساس پایبندی به اصل بیطرفی، کمکهای مستقیمی را در اختیار اوکراین میگذارد که بهطور خاص برای اهداف بشردوستانه در نظر گرفته شدهاند.
با وجود هشدارهای مکرر مسکو به کشورهای غربی مبنی بر عدم دخالت در جنگ بین روسیه و اوکراین، اتحادیه اروپا، ایالات متحده و ناتو برغم آموزش سربازان اوکراینی، اعزام مستشاران نظامی و ارسال انواع تسلیحات جنگی و دادن اطلاعات جاسوسی به اوکراین، به طور مرتب ادعا میکنند که در این جنگ به نفع هیچیک از طرفین مشارکت مستقیم ندارند.