یزد- ایرنا- معاون فنی مرکز بهداشت استان یزد در واکنش به مطالب برخی شبکه‌های اجتماعی مبنی بر شیوع شپش در برخی مدارس استان گفت: هر ساله با آغاز سال تحصیلی و ایجاد تجمعات آموزشی، شاهد افزایش موارد بروز و شیوع شپش هستیم اما در سالجاری تاکنون گزارشی در زمینه شیوع بیش از حدمعمول آن در مدارس استان دریافت نشده است.

دکتر مسعود شریفی روز چهارشنبه به ایرنا گفت: هنوز پوشش برنامه غربالگری شپش در مدارس استان تکمیل نشده و بر اساس بررسی هایی که تاکنون صورت گرفته شیوع بیش از حد معمول آن مشاهده نشده است و لذا انتشار هر گونه مطلب بدون منبع در این زمینه فاقد اعتبار است.

وی بیان کرد: برنامه مشترک حوزه بهداشت و درمان و آموزش و پرورش این است که در آغاز سال تحصیل طرح غربالگری شپش در مدارس دخترانه با اولویت مقطع ابتدایی انجام و اگر شواهدی مبنی بر وجود شپش اعلام شود، افراد مورد نظر برای معاینه و درمان به مراکز جامع خدمات سلامت ارجاع می شوند.

وی تاکید کرد: معاینه و درمان شامل دانش آموز و همه اعضای خانواده او می‌شود چون با درگیر شدن یک نفر، بقیه اعضای خانواده نیز با مشکل درگیر می شوند.

دکتر شریفی، بعد روانی درگیری با شپش را بیشتر از بیماری آن دانست و یادآور شد: ابتلا به شپش بیشتر بار روانی دارند تا زیان برای سلامتی؛ کسی که گرفتار شپش می شود قرار نیست به مشکلی حاد گرفتار شود.

وی رعایت بهداشت محیط و بهداشت فردی را در گرفتار نشدن به شپش مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: گاهی با دانش آموزانی روبرو هستیم که محل سکونت و وضعیت بهداشت محیط آنها مناسب نیست و حتی پس از درمان، چون دوباره به همان محیط بازمی گردند، باز هم مبتلا می شوند.

شریفی تصریح کرد: مبتلا شدن به شپش ویژه مناطق محروم نیست و حتی ساکنان مناطق مرفه نیز احتمال ابتلا به آن را دارند، در این زمینه مهمترین راهکار رعایت بهداشت فردی و محیطی است.

در مهر ماه امسال با توجه به نتایج غربالگری صورت گرفته ۲ هزار و ۸۰۰ دانش آموز مبتلا به شپش شناسایی شدندوی ادامه داد: بر اساس پایش های صورت گرفته در سال ۹۸ حدود سه هزار دانش آموز مبتلا به شپش در استان شناسایی شدند و در مهر ماه امسال نیز با توجه به نتایج غربالگری صورت گرفته ۲ هزار و ۸۰۰ دانش آموز مبتلا به این انگل شناسایی شده اند که با توجه به جمعیت ۳۰۰ هزار نفری دانش آموزان، آمار مبتلایان کمتر از یک درصد جمعیت جامعه هدف است و این به معنای شیوع این انگل نیست.

شپش، انگلی بیرونی هست که در روی سر و بخصوص پشت سر و پشت گوش، تخم‌گذاری می‌کند و به مو می چسبد و زاد و ولد می کند و این چرخه مرتب تکرار می شود هر چند در مناطق دیگر بدن هم می تواند رشد کند .

به تازگی برخی شبکه های اجتماعی یزد با پیش کشیدن موضوع آنفلوانزا و شپش، تعطیلی مراکز آموزشی و بخصوص مدارس را خواستار شدند.

مسوولان ذیربط معتقدند تعطیلی مدارس بعلت شیوع یک بیماری یا عفونت، شرایط و ضوابطی دارد و نمی توان بدون در نظر گرفتن این شرایط، مدارس را تعطیل کرد.