به گزارش ایرنا مهدی کاظمی روز چهارشنبه در جمع کارشناسان آموزش متوسطه ادارات آموزش و پرورش استان یزد افزود: یکی چالشهایی که در دوره متوسطه با آن مواجه هستیم مقوله آزمون سراسری است که در سالهای گذشته نظام تعلیم و تربیت را تحت تاثیر قرار داده است .
وی با بیان اینکه سیستم ارزشیابی در هر کشور، جهت دهنده است و مسیر آموزش را سیستم ارزشیابی تغییر داده و تعیین می کند اضافه کرد: متاسفانه کنکور، نظام و تعلیم و تربیت ما را به سمت خود کشانده و فضای کنکور به دوره ابتدایی رسیده است.
کاظمی خاطرنشان کرد: مصوبه اخیر کنکور شاید ایدهآل نباشد اما قطعا به مراتب از وضعیت کنونی آزمون سراسری بهتر خواهد بود.
وی با بیان اینکه در این مصوبه، توجه به برنامه درسی، حاکمیت آن، محتوای این برنامه و عمق بخشیدن آن به یادگیری دانش آموزان لحاظ شده و کمک خواهد کرد؛ تصریح نمود: در این مصوبه به اهمیت موضوع کتب درسی بیشتر توجه شده و قرار است سوابق تحصیلی با تاثیر ۶۰ درصد، ملاک پذیرش دانش اموزان در کنکور سراسری باشد با این توضیح که این مصوبه در کنکور ۴۰۲ اجرا نمی شود اما برای آزمون ۴۰۴ و ۴۰۵ اتفاق خواهد افتاد.
وی افزود: در خردادماه امسال سوابق تحصیلی برای پایه تحصیلی دوازدهم با تاثیر ۴۰ درصد را خواهیم داشت و در کنکور ۴۰۳ هم سوابق تحصیلی برای همین پایه به ۵۰ درصد می رسد.
کاظمی گفت: در سال ۴۰۴ سوابق تحصیلی در ازمون سراسری برای پایه های یازدهم و دوازدهم و در سال ۴۰۵ برای پایه های تحصیلی دهم و یازدهم و دوازدهم با تاثیر ۶۰ درصدی منظور می شود.
دانش آموزان برای آزمون سراسری، آموزش را رها می کنند و از همان ابتدا به دنبال تست زدن هستند که تست زدن قطعا یادگیری عمیقی نیستوی با بیان اینکه این مصوبه کمک زیادی به فرایند یادگیری دانش اموزان می کند تصریح کرد: دانش آموزان ، آموزش را رها می کنند و از همان ابتدا به دنبال تست زدن هستند که تست زدن قطعا یادگیری عمیقی نیست؛ با توجه به پژوهش های انجام شده ، عمق یادگیری دانش اموزان در علوم پایه افت کرده است زیرا آنها فقط فرمول حفظ می کنند .
وی گفت: ضریب در دروس عمومی در کنکور سال های قبل بین ۱۲ تا ۱۸ درصد بود ولی در کنکور امسال به ۲۶ درصد رسیده و تا سه سال اینده به ۳۰ درصد می رسد.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به آموزش دانش اموزان در رشته های مهارتی و با بیان اینکه اکنون ۴۰ هنرستان در جوار کارخانجات در سراسر کشور راه اندازی شده است؛ یادآور شد: امسال ۵۳۰ میلیارد تومان برای تجهیز هنرستان های استان ها تخصیص یافته و تا پایان سال ۷۰۰ میلیارد تومان دیگر اختصاص می یابد که ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد تومان آن ظرف ماههای آینده تامین میشود.
وی گفت: همچنین برای هنرستان ها طی ۱۵ سال گذشته چیزی بعنوان ردیف بودجه سرانه نداشتیم اما با پیگیری های صورت گرفته ۱۵ میلیارد تومان با این ردیف بودجه به هنرستان های استان ها تزریق شد.
به گفته وی رویکرد دولت سیزدهم عدالت اموزشی است و اکنون در دور افتاده ترین مناطق کشور کلاس های درس تشکیل می شود بطوریکه اکنون ۵۰۰ کلاس یک نفره در کشور داریم.
۵۰۰ کلاس یک نفره در کشور دایر استمدیر کل آموزش و پرورش یزد هم گفت: استان یزد با توجه به روحیه سخت کوشی و تلاش خود با حداقل ها بیشترین بهره وری را داشته اما مظلوم مانده است و معمولا در ارزیابی ها و تخصیص اعتبار و نیروی انسانی آن طور که شایسته بوده مورد توجه واقع نشده است.
محمد کاظم رحیمی نژاد اظهار داشت: صدرنشینی دانش آموزان ما در کنکور بعنوان نگاه مثبت دیده نمیشود در حالیکه در این موفقیت ۲ فاکتور تعهد معلمان و تلاش دانش اموزان نقش مهمی دارد.
وی ادامه داد: ما برای رشته های مهارتی، برنامه های مختلفی داریم که در این زمینه چند هنرستان در جوار کارخانه ها ایجاد شده است؛ کمبود نیروی انسانی در هنرستانها و فرسوده بودن تجهیزات از جمله مشکلات این مراکز در استان است.