اهواز - ایرنا - رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ایذه با اشاره به بهبود وضعیت پسماندهای ایذه با ساخت سایت دفن زباله، گفت: تکمیل سایت پسماند و فرآیند تفکیک زباله باید در دستورکار شهرداری قرار گیرد.

احمد امیری روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا با اشاره به جانمایی و تصویب سایت پسماند ایذه، افزود: این سایت در منطقه مرغا، بعد از انجام کار مطالعاتی، مکان‌یابی شده و با کسب مجوزهای قانونی، از پارسال در حال بهره‌برداری است.

وی افزود: شهرداری ایذه در این محل سلول دفن زباله و حوضچه تخلیه شیرابه را احداث کرده است.

امیری اضافه کرد: طبق مجوز، مساحت این سایت ۱۷ هکتاربوده که به دلیل داشتن معارض به ۱۱ هکتار کاهش یافت اما با ادامه مخالفت‌ محلی، اکنون کار دفن پسماند در ۶ هکتار انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه دفن زباله در ایذه با رعایت استاندارد ملی انجام می‌شود، بیان کرد: مدیریت پسماند یک کار مداوم و مستمر می‌طلبد، بنابراین نظارت بر کار دفن پسماند نیز ادامه خواهد داشت و تاکید این است که شهرداری به سمت تکمیل این طرح حرکت کند.

امیری بر تکمیل دیوارکشی اطراف سایت پسماند و فضای سبز این مکان نیز تاکید کرد و ادامه داد: وضعیت پسماند در ایذه نسبت به گذشته بسیار بهبود یافته اما نیاز است که جمع آوری زباله نیز بر اساس اصول انجام شود و فرآیند تفکیک و جداسازی زباله در دستورکار قرار گیرد.

به گفته وی، میانگین تولید زباله در ایذه هشت تا ۱۱ تن در روز است.

رییس اداره حفاظت محیط زیست ایذه همچنین درباره مدیریت پسماندهای عفونی گفت: سلول دفن زباله مخصوص پسماندهای عفونی هنوز ساخته نشده و هم اکنون این زباله‌ها در کنار سلول پسماندهای عادی و با رعایت ضوابطی دفن می‌شود.

وی افزود: شهر ایذه یک بیمارستان و چند درمانگاه دارد و زباله‌های عفونی در بخش دولتی بی‌خطرسازی شده و توسط شهرداری جمع آوری می‌شود، اما بی‌خطرسازی واحدهای بخش خصوصی که بر عهده نظام پزشکی است، به دلیل نداشتن دستگاه بی‌خطرسازی و اتمام قرار در ماه‌های اخیر به یکی از مشکلات تبدیل شده است.

وی با اشاره به کشمکش‌ میان بخش خصوصی و دولتی در زمینه امحای زباله، اضافه کرد: در کارگروه مدیریت پسماند شهرستان ایذه مقرر شد این مشکل با همکاری شبکه بهداشت برطرف شود.

بر اساس این گزارش، شهر ایذه در شرق خوزستان قرار دارد.

دفن غیر بهداشتی زباله یکی از مهمترین معضلات شهرستان ایذه بوده که بیش از ۳۰ سال ادامه یافته بود که در سال‌های اخیر به تنش‌ اجتماعی منجر شد.

دفن زباله‌های شهری در اطراف روستای راسفند باعث اعتراض ساکنان مناطق همجوار و جلوگیری از تخلیه زباله در این زمین شد، بعد از آن زباله‌های شهر ایذه در کوره‌های قدیمی اطراف قبرستان روضه زهرای ایذه دفن می‌شد که این کار نیز با مخالفت مردم سرقنات و محله روضه الزهرا ایذه روبه رو شده بود.