به گزارش ایرنا، مهدی کاظمی شامگاه چهارشنبه در نشست ستاد نوآوری، فناوری و اقتصاد دانش بنیان استان یزد، افزود: در کنار اخلاق و معنویت توجه به علم و پژوهش همواره از تاکیدات رهبر معظم انقلاب است و دشمنان با استفاده از بستر فضای مجازی هر دو مورد را هدف قرار داده اند.
وی ادامه داد: باید در عرصه علم با تکیه بر اندوخته های قبلی اما با رویکرد جدید فعالیت کنیم و در زیست بوم جدید، روند فعلی جوابگو نخواهد بود و باید به سمت برنامه های پژوهش محور و کارآفرین حرکت کنیم و پرورش خلاقیت در دانش آموزان یکی از مهم ترین اولویت هایی است که در سند تحول نظام آموزشی کشور نیز نام برده شده است.
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش گفت: زمینه تحقق کارآفرینی بین دانش آموزان به تنهایی توسط آموزش و پرورش محقق نخواهد شد و رهبر معظم انقلاب تاکید داشتند که همه دستگاهها موظف به همکاری هستند تا در راستای اجرایی سازی سند تحول بنیادین کمک کار آموزش و پرورش باشند.
کاظمی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: طرح شهید باقری در هنرستان های کشاورزی به منظور امنیت غذایی در حال اجراست و خلاقیت و نوآوری در تولیدات دانش آموزان رقم زده خواهد شد؛ همچنین امسال در کشور چهل هنرستان جوار صنعتی و کشاورزی افتتاح شد که دو هنرستان در استان یزد بود و همکاری و مشارکت بسیار خوبی در حوزه آموزش های مشارکتی انجام شده و پژوهش سراهای دانش آموزی نیز در مسیر توسعه این مراکز استفاده خواهند شد.
وی ادامه داد: باشگاه کارآفرینان نوجوان نیز با این نگاه شکل گرفت و جشنواره خوارزمی هم امسال با رویکرد ادامه فعالیت دانش آموزان برتر با کمک بنیاد نخبگان خواهد بود تا به سمت شرکت های دانش بنیان سوق داده شوند.
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش گفت: تقویت روحیه مهارتی در دانش آموزان باید بطور خاص اجرایی شود و بویژه در دوره متوسطه اول که توجه ویژه می شود و در هوش مصنوعی باید در بین ده کشور برتر دنیا قرار گیریم که مستلزم تلاش است و برای سال جاری کدنویسی را برای دانش آموزان متوسطه اول اجرایی خواهیم کرد.
کاظمی اظهار داشت : دانش آموزان در عرصه فناوری بسیار جلوتر از خانواده های خود هستند و باید در عصر جدید، تقویت شایستگی های نرم را در دستور قرار دهیم و لذا بیست پژوهش سرای جدید افتتاح شد که عمدتا در مناطق کمتر برخوردار است و در راستای عدالت آموزشی اتفاق افتاد اما رویکرد ما به سمت نوآوری و کارآفرینی تغییر یافته است.
مهران فاطمی استاندار یزد نیز در این نشست گفت: آموزش و پرورش نقش مهمی در بالندگی و پرورش استعداد دانش آموزان دارد و دولت هم اهتمام زیادی بر اجرای شعار سال دارد و تصویب نامه هایی نیز توسط وزارتخانه ها ابلاغ و ظرفیت های قانونی زیادی تدوین شده که ما وظیفه داریم اجرایی کنیم و البته نیاز به تعامل دستگاهها دارد که خوشبختانه در استان ما این تعامل بصورت بسیار خوب وجود دارد.
محمدعلی شاه حسینی معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری یزد نیز در این نشست گفت: یکی از جلسات ثابت و هفتگی استان که با حضور استاندار یزد برگزار می شود این نشست است و یکی از خروجی های این جلسات بحث بورسیه تحصیلی بود که برای اولین بار در کشور بورسیه تحصیلی برای دانشجویان با محوریت و تمرکز بر دانشجویان نخبه در استان یزد انجام شده است و هرگونه سرمایه گزاری در حوزه دانش بنیان استان یزد منشا اثرات بسیار زیادی است و قطعا در آینده حرف های زیادی برای گفتن خواهیم داشت.
محمد کاظم رحیمی نژاد مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد نیز در این نشست گفت: به منظور رشد خلاقیت دانش آموزی مسابقات نوآوری دانش آموزی برگزار می شود که امسال با پیشنهاد استاندار یزد مقرر شد در سطح ملی برگزار شود و سیزدهمین دوره آن طی تفاهم نامه ای که امروز به امضا می رسد، بصورت ملی برگزار خواهد شد همچنین هنرستان جوار معدنی در مروست و هنرستان جوار صنعتی در یزد راه اندازی شده و بعد از فارغ التحصیلی نیز توسط همین مراکز بکارگیری خواهند شد.
در پایان این نشست تفاهم نامه برگزاری مسابقات ابتکارات و نوآوری دانش آموزی بصورت ملی به امضای استاندار و معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش رسید.