محمد جولانژاد جمعه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا با اشاره به اقدامات انجام شده در بخش های راهداری و حمل و نقل جاده ای خوزستان در نخستین سال دولت سیزدهم و همزمان با سالروز تاسیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای اظهار داشت: در استان خوزستان با برخورداری از ۶هزارو ۱۳۶ کیلومتر راه اصلی و فرعی ، چهار پایانه مهم کالا،۲ پایانه مرزی شلمچه و چذابه و همچنین ۲۴ پایانه مسافری فعال تلاش شد گام های موثری در بخش راهداری و حمل و نقل جاده ای برداشته شود.
وی با اشاره به جابجایی کالای اساسی از مبادی استان خوزستان به سایر نقاط کشور تصریح کرد : با توجه به اینکه بیش از ۶۰ درصد کالاهای اساسی کشور از بندر امام خمینی(ره) وارد کشور می شود، در این مدت حدود ۱۵ میلیون تن کالا به وسیله ۷۰۰ هزار دستگاه کامیون جابجا شده است .
وی ادامه داد : ترانشیپ کالا از پایانه های مرزی خورستان نیز در در این مدت روند مطلوبی طی کرده و در این راستا یک میلیون و ۳۹۴ هزارو ۷۷۲ تن کالا از پایانه مرزی شلمچه و یک میلیون و ۲۰۸ هزارو ۶۲۰ تن کالا از پایانه مرزی چذابه به عراق ترانشیپ شده است.
جابجایی بیش از چهار میلیون و ۳۷۹ هزار مسافر از مبدا خوزستان
جولانژاد اظهار کرد: در نخستین سال دولت سیزدهم در حوزه سفر و مسافر نیز تعداد چهار میلیون و ۳۷۹ هزارو ۶۷۱ مسافر با انجام ۶۹۵ هزارو ۱۳۱ سفر از پایانه های مسافربری استان جابجا شدند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای خوزستان با اشاره به صدور مجوز فعالیت یک شرکت مسافربری جدید توسط این اداره کل گفت: با توجه به تقویت زیرساخت ها در پایانه های مرزی خوزستان، تردد مسافران از این پایانه ها بیشتر شده و در یک سال گذشته سه میلیون و ۶۵۸ هزارو پنج نفر از پایانه مرزی شلمچه و ۸۹۴ هزارو ۲۲۳ نفر از پایانه مرزی چذابه تردد داشتند.
وی افزود: صدور ۳۸ هزار و ۹۱۴ پروانه عبور برای وسایل نقلیه سنگین، ایمن سازی ۱۰ مدرسه حاشیه راه ها، آموزش نکات ایمنی به ۲هزارو ۱۰۰ دانش آموز و ایمن سازی فیزیکی ۱۰ مدرسه با مجموع اعتباری بالغ بر ۵.۵ میلیارد ریال از دیگر اقدامات اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خوزستان در بخش ایمنی ترافیک معاونت حمل و نقل بود.
جولانژاد اظهار کرد: جابجایی کالا و مسافر در خوزستان از اهمیت بالایی برخوردار بوده و طی مدت یاد شده ۹۳۳ کارت هوشمند جدید برای رانندگان صادر شده است؛ همچنین در این بازه زمانی ، مجوز فعالیت سه مرکز سلامت شغلی رانندگان توسط اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خوزستان صادر شد.
اجرای ۱۰ هزارو ۸۰ میلیارد ریال پروژه در بخش نگهداری راه ها در خوزستان
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای خوزستان حمل بار بیش از حد مجاز را یکی از علت های خرابی جاده ها دانست و گفت: در همین راستا کشف اضافه بار توسط کارشناسان اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خوزستان همواره در دستور کار قرار دارد و طی این مدت کشف یک هزارو ۳۷۴ بار به تناژ چهار هزارو ۸۲۶ تن به ثبت رسید.
وی اظهار داشت : در نخستین سال دولت سیزدهم، ۱۰ هزارو ۸۰ میلیارد ریال پروژه در بخش های نگهداری راه ، نظارت بر ساخت راه های فرعی و روستایی، نگهداری ابنیه فنی راه ها و ایمنی راه و حریم در خوزستان اجرایی شد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای خوزستان افزود: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون در قالب ۱۱۰ پروژه ،۱۷۰ کیلومتر روکش آسفالت و ۴۱۱ کیلومتر لکه گیری هندسی در سطح شبکه راههای استان و ۱۲۰ کیلومتر ساخت راه های روستایی با مجموع هشت هزارو ۱۵۰ میلیارد ریال اجرا شده است.
جولانژاد از رفع ۱۳ نقطه پر حادثه در بازه زمانی یاد شده خبر داد و افزود: اجرای پروژه رفع نقاط پرحادثه نیز با اعتباری بالغ بر ۳۵۰ میلیارد ریال اجرایی شد.
مدیرکل راهداری و حمل ونقل جاده ای خوزستان گفت: در بازه زمانی یاد شده، اجرای سه هزارو ۵۵۱ کیلومتر خط کشی، احداث ۱۱.۲ کیلومتر نیوجرسی، ارتقاء ۱۳.۴کیلومتر گاردریل، احداث ۱۹.۱ کیلومتر روشنایی، نصب ۸۰ هزارو ۳۵۲ تابلو علائم، نصب ۱۱۸ هزارو ۴۰۰ بازتاب ایمنی، اجرای ۳۱۶کیلومتر شیار لرزاننده و نصب یک هزارو ۸۰۲ مترمربع تابلو اطلاعاتی با اعتباری بالغ بر۹۰۰ میلیارد ریال توسط اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خوزستان در سطح راه های استان انجام شد.
وی یادآور شد: با تخصیص ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار، طی یک سال گذشته استان خوزستان از۵۴ دستگاه دوربین نظارت تصویری، ۱۱۶ دستگاه تردد شمار ، ۴۸۰ دستگاه ردیاب خودرویی، پنج دستگاه تابلوی پیام متغیر، پنج دستگاه سیستم توزین و ۱۱۳ عدد دوربین کنترل سرعت بهره مند شد.
احداث مجتمع خدمات رفاهی در خوزستان
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای خوزستان عنوان کرد: در مدت یادشده تعمیرات اساسی ۲ پاسگاه پلیس راه با اعتباری بالغ بر ۴۰میلیارد ریال و یک مجتمع خدماتی رفاهی بین راهی با تخصیص۵۴ میلیارد ریال توسط بخش خصوصی و اعتبارات این اداره کل در خوزستان احداث شد.
جولانژاد یادآور شد: با توجه به اهمیت راهپیمایی اربعین حسینی(ع) و برگزاری آن پس از ۲ سال کرونایی، امسال و در سال نخست دولت سیزدهم با صرف اعتباری حدود ۲ هزار میلیارد ریال پروژه در مسیرهای منتهی به پایانه های مرزی خوزستان شامل اصلاح زیرساختی، تعمیر ساختمان و محوطه و زیباسازی اجرا شد.
وی در خاتمه خاطر نشان کرد : راهداری و حمل و نقل جاده ای در کشور از جمله بخش هایی است که با توجه به تأثیرگذاری مستقیم برروی جامعه، طی سال های اخیر و در دولت های مختلف همواره برنامه های هدفمندی را دنبال کرده است.