به گزارش روز جمعه ایرنا، سایت النشره اعلام کرد که الیاس بو صعب نایب رئیس پارلمان لبنان به میشل عون رئیس جمهوری کشورش اطلاع داد که مذاکرات با هیات قبرسی به فرمولی برای اصلاح مرزهای دریایی میان دو کشور منتهی شده است.
برپایه این گزارش، بو صعب به عون اعلام کرده است که در راستای تکمیل دیدار صبح امروز وی با هیات قبرس، اعضای این هیات با «علی حمیه» وزیر کار و حمل و نقل لبنان و اعضای هیئت نفت دیدار کردند.
بو صعب گفت: در این دیدار موارد مطرح شده در جلسه بعبدا مورد بحث و بررسی قرار گرفت و فرمولی برای اصلاح مرزهای دریایی بر اساس مصوبه ۶۴۳۳ و تصویب نقطه ۲۳ در جنوب حاصل شد و دو طرف بر سر اجرایی کردن آن طبق روال قانونی موافقت کردند.
وی همچنین در این باره تصریح کرد؛ این فرمول در ناحیه شمال خط مرکزی میان لبنان و قبرس را مبنا قرار داده و قرار است که محل تلاقی خطوط پس از توافق لبنان و سوریه تعیین شود.
علی حمیه نیز پس از دیدار با هیئت قبرس در این باره گزارش داد: بحث درباره تصویب نقاط ۱، ۲۴، ۲۵ و ۲۳ سازنده و بسیار مثبت بود و در مورد نقطه شماره ۷ نیز گفتوگو شد.
وی اعلام کرد که این دیدار به نقاط مشترکی با قبرس دست یافته است.
حمیه همچنین ادامه داد: رؤسای سهگانه را در جریان جزسیات این نشست و نتایج حاصل شده قرار می دهیم و اواسط هفته آینده مجدداً با هیئت قبرس تماس گرفته میشود تا این پرونده و تمام نکات بین دو کشور تکمیل شوند.
وزیر حمل و نقل لبنان همچنین گزارش داد: با بازگشت مرزها از نقطه ۱ به نقطه ۲۳ موافقت شد و جزئیات مشخصی وجود دارد که با رعایت اصول حقوقی بین دو کشور بعداً بررسی خواهد شد.
نایب رئیس پارلمان لبنان صبح امروز از دیدار اعضای هیاتی از قبرس با رئیس جمهوری کشورش در بیروت و گفتوگوی آنها درباره پرونده ترسیم مرزهای دریایی میان دو کشور خبر داده بود.
الیاس بوصعب نایب رئیس رئیس پارلمان لبنان در این باره اظهار داشت: هدف از دیدار امروز با هیات قبرس، گفتوگو درباره موضوعاتی بود که بین لبنان و قبرس در خصوص پرونده ترسیم مرزهای دریایی به بن بست رسیده بود؛ چرا که در گذشته نظرات مختلفی وجود داشت و توافقی حاصل شد اما به نتیجه نرسید.
وی گفت: پس از تفاهم روز گذشته در مورد نقطه ۲۳ در خصوص مرزهای جنوبی، طرف قبرسی درخواست دیدار با ما را داشت. موضوع نرسیم مرزها به برخی وزارتخانهها نیز مربوط میشود و به همین منظور هیئت قبرس با «علی حمیه» وزیر کار و حمل و نقل دیدار میکند و برای حل و فصل موارد اختلافی میان دو طرف تلاش میشود.
بو صعب ادامه داد: همکاری با قبرس مانند همکاری با دولت دشمن (رژیم صهیونیستی) نیست و همین مسئله امور را تشهیل و تسریع میکند.
وی خاطرنشان کرد: میشل عون دستوراتی برای تسریع هر چه بیشتر در زمینه ترسیم مرزها داده است، بنابراین جلسه امروز برای قرار دادن کارها در مسیر درست بود. نکاتی که معلق باقی میماند موارد مربوط به مرزبندی در شمال است و به همین منظور ما بار دیگر خواستارارتباط با سوریه شدیم.
بو صعب همچنین تاکید کرد: ما فقط پس از توافق و تفاهم با سوریه پرونده قبرس را به سرانجام خواهیم رساند؛ زیرا این اتفاقی است که بین کشورهای دوست میافتد.
وی در این باره ادامه داد: با سوریه هیچ گونه سوء ارتباطی صورت نگرفته است، بلکه سوء تفاهم بوده و گاهی نوعی سرزنش بین برادران رخ میدهد. حتی اگر مشکلاتی وجود داشته باشد مسئله سوریه حل می شود؛ چراکه تماس میان عون و بشار اسد، رئیس جمهور سوریه بسیار مثبت بود و همکاری با سوریه وجود خواهد داشت.
هیات قبرس نیز در بیانیهای پس از دیدار با عون و بوصعب در کاخ ریاست جمهوری لبنان در منطقه بعبدا در بیروت تاکید کرد: لبنان کشور دوست قبرس است و مشکلی میان دو کشور وجود ندارد که قابل حل و فصل نباشد.
در بیانیه هیات قبرس همچنین آمده است: مذاکرات در مورد پرونده انرژی را ادامه خواهیم داد و باید سرمایهگذاریها را در این زمینه بیشتر کنیم.
لبنان پیشتر پیامی از وزارت خارجه قبرس مبنی بر آغاز گفت وگو در خصوص حل مشکلات مرزی میان دو کشور در سایه توافق بین لبنان و فلسطین اشغالی دریافت کرده بود.
بر اساس این گزارش، مشکلات مرزهای دریایی لبنان و قبرس تنها نیازمند تغییر مختصات و ایجاد نقاط جدید است.
لبنان پس از موفقیت در پرونده ترسیم مرزهای دریایی با رژیم صهیونیستی تلاشها برای دستیابی به توافقات مشابه با سوریه و قبرس را در دستور کار خود قرار داده است.