به گزارش ایرنا، لبنان بعد از آخرین انتخابات پارلمانی به دلیل اختلاف نظرهای سیاسی داخلی هنوز نتوانسته دولت جدید خود را تشکیل دهد و دولت پیشبرد امور به ریاست نجیب میقاتی عهده دار امور است. دوره ریاست جمهوری میشل عون رئیس جمهور لبنان نیز دوشنبه این هفته پایان می یابد و ادامه همین روند باعث خواهد شد که اصولا اختیارات نهاد ریاست جمهوری لبنان از روز دوشنبه به دولت پیشبرد امور این کشور محول شود که خود اساسا موقت بوده و اختیارات محدودی دارد. این امر بر پیچیدگی عرصه سیاسی لبنان خواهد افزود.
روزنامه الاخبار لبنان امروز شنبه در گزارشی به آخرین تحولات مربوط به روند انتخاب رئیس جمهور پیش از پایان دوره عون و روند تشکیل دولت این کشور و آخرین رایزنی ها و واکنش های سیاستمداران لبنانی نسبت به نزدیک شدن لبنان به ساعت صفر پرداخته و نوشته است: جبران باسیل رئیس جریان ملی آزاد و نماینده پارلمان از نجیب میقاتی نخست وزیر دولت پیشبرد امور این کشور خواست تا از ادامه مسئولیت عذر خواسته تا شخص دیگری مامور تشکیل دولت جدید شود.
جبران باسیل از میقاتی خواسته تا به ناتوانی خود در تشکیل دولت ائتلافی جدید اذعان کرده و از رئیس جمهور بخواهد تا خواستار تشکیل جلسه فوری از سوی پارلمان به منظور تعیین شخص دیگری برای مامور شدن جهت تشکیل دولت شود.
باسیل در گفت و گو با الاخبار خاطرنشان کرد: ما نخست وزیری داریم که هرکس با او تماس بگیرد،می گوید که مصلحتش اقتضا نمی کند دولت ائتلافی جدید تشکیل دهد و برخلاف قانون اساسی در نظر دارد در مرحله پس از پایان یافتن دوران ریاست جمهوری میشل عون به تشکیل جلسه های هیات دولت ادامه دهد.
باسیل هشدار داد: در صورت ادامه یافتن دوران نخست وزیری نجیب میقاتی ما با یک وضعیت منحصر به فرد مواجه خواهیم شد. ما با یک دولت نامشروعِ غیرقانونی مواجه خواهیم شد که مورد اعتماد فراکسیون نمایندگان مسیحی و پارلمان قرار ندارد و اکثر وزراء آن را تحریم خواهند کرد.
روزنامه الاخبار به نقل از منابع خاص خود نوشت که حزب الله نیز به اطلاع نجیب میقاتی رسانده که دو تن از وزیران وابسته به حزب الله در دولت پیشبرد امور لبنان، پس از ۳۱ اکتبر جاری ( پس فردا ) در هیچ یک از جلسات هیات دولت که میقاتی خواهان برگزاری آن شود، شرکت نخواهند کرد.
بر اساس این گزارش، حزب الله از دو وزیر وابسته به خود در هیات دولت خواست تا به عنوان اعلام همبستگی با وزیران وابسته به رئیس جمهور و جریان ملی آزاد در دوران خلاء ریاست جمهوری در هیچ یک از جلسات هیات دولت نجیب میقاتی حضور به هم نرسانند.
باسیل دیروز پس از دیدار با بشاره الراعی رهبر مسیحیان مارونی لبنان تاکید کرد: ما به هیچ وجه امکان ندارد دولت فاقد مشروعیت پارلمانی و مردمی را بپذیریم. برخی از مسئولان در حال سوق دادن کشور به سوی آشوب و بی نظمی هستند.
باسیل گفت: نجیب میقاتی نخست وزیر موقت (با به گفته باسیل) حمایت نبیه بری رئیس پارلمان و حمایت های خارجی در حال سوق دادن کشور به سوی خلاء سیاسی و ریاست جمهوری است.
همزمان با نزدیک شدن به روز دوشنبه امیدها نسبت به تشکیل دولت جدید بیش از پیش در حال کمرنگ شدن است. از سوی دیگر، نجیب میقاتی در حال آماده شدن برای سفر به الجزایر در اوایل ماه آینده میلادی جهت حضور و مشارکت در اجلاس سران اتحادیه عرب است. این امر نشان می دهد که وی موضوع تشکیل دولت جدید را پشت گوش انداخته است.
روزنامه الاخبار در ادامه با اشاره به سخنرانی امشب سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان و دیدار چهارشنبه گذشته وی با جبران باسیل نوشت: دو طرف در خصوص مرحله پس از خلاء در نهاد ریاست جمهوری و نحوه تعامل با آن به بحث و گفت وگو پرداختند.
به گفته منابع آگاه، دو طرف در این دیدار به ویژگی های رئیس جمهور آینده پرداختند؛ بدون آنکه وارد اسامی شوند. آنها همچنین اتفاق نظر داشتند که ائتلاف گروه ۸ مارس (حزب الله و هم پیمانان آن) نمی تواند تا ابد در جلسات مربوط به انتخاب رئیس جمهور جدید برگه سفید نشان دهد و باید با پشت سر گذاشتن مرحله سخت و دشوار، به نتیجه جدیدی دست یافت .
روزنامه الاخبار نوشت که حزب الله می خواهد بار دیگر در جهت نزدیک کردن دیدگاه ها میان همپیمانان خود به ویژه میان جریان آزاد ملی و جریان المرده و جنبش امل تلاش کند.
بر اساس این گزارش، رهبران لبنان بیش از پیش در حال نزدیک شدن به مرحله ای هستند که دیگر شکل گیری دولت ائتلافی جدید غیرممکن به نظر می رسد؛ مگر آنکه در ساعات آتی تحولاتی شکل بگیرد که باعث شود تا موضوع انتخاب رئیس جمهور جدید نسبت به تشکیل دولت در اولویت قرار گیرد.
در همین راستا، قبل از دیدار باسیل با بشار الراعی، هیاتی شامل نمایندگان فراکسیون حزب نیروهای لبنانی یعنی ستریدا جعجع و آنطوان حبشی و ژوزف اسحاق نماینده پیشین لبنانی با الراعی دیدار و گفت وگو کردند.
روزنامه الاخبار در پایان نوشت که بحث و گفت وگو در این دیدار حول محور انتخاب رئیس جمهور جدید تمرکز یافت و طی آن سمیر جعجع به اطلاع بشاره الراعی رساند که ژوزف عون فرمانده ارتش از نظر نامزد واقعی آنها برای تصدی پست یاد شده به شمار می رود زیرا به گفته جعجع، او تنها کسی است که می تواند با حزب الله رو در رو شود و او در این خصوص تجربه امیدوارکننده ای دارد.
این گفته جعجع درحالی مطرح می شود که اساسا گروه 8 مارس خواهان یک رئیس جمهور چالشی نیست بلکه تاکید می کند که رئیس جمهور آینده باید یک رئیس جمهور توافقی باشد. با این اوصاف، به نظر می رسد که لبنان با نزدیک شدن به ساعت صفر با پیچیده تر شدن بحران سیاسی در کنار بحران اقتصادی خود همراه خواهد بود؛ مگر آنکه تحول غیرمنتظره ای تا روز دوشنبه رخ دهد.