تهران- ایرنا - «هنری کسینجر» وزیر امورخارجه اسبق آمریکا گفت روابط آمریکا و چین که در دولت قبلی آمریکا به ریاست ترامپ دچار تنش و اختلافات عمیق شده باید به مسیر درست بازگردد.

به گزارش روز شنبه ایرنا از خبرگزاری شینهوا، هنری کسینجر وزیر امورخارجه سابق آمریکا که شخصا در مذاکرات عادی سازی روابط چین-آمریکا حدود ۵۰ سال پیش نقش شایانی داشت در پیامی ویدئویی گفت روابط چین و آمریکا برای توسعه، پیشرفت و صلح جهان مهم و ضروری است و هر دو کشور باید با یکدیگر همزیستی کنند.  

دیپلمات قدیمی ۹۹ ساله آمریکایی در ادامه سخنانش گفت: «من با تجربیات خود می گویم هیچ رابطه ای در دنیا مهم تر و ضروری تر از روابط آمریکا و چین برای صلح و پیشرفت جهانی نیست.» 

وی افزود پیشنویس روابط چین-آمریکا که به مقابله همیشگی تبدیل شده است پیامدهای عملی به دنبال خواهد داشت. یکی از همین رویارویی ها از کنترل خارج خواهد شد تا وقتی که مسائل میان چین و آمریکا که در دولت پیشین دچار تنش و اختلاف شده بود در دولت جو بایدن تصحیح شود.  

او در پایان سخنانش خاطرنشان کرد اگر روابط چین-آمریکا به سوی روابطی مثبت و همکاری بیشتر سوق داده شود تمام دنیا از این موضوع قدردانی خواهند کرد.  

شی جین پینگ رییس جمهوری چین روز پنجشنبه اعلام کرد که پکن جهت یافتن راه‌هایی برای دستیابی به منافع متقابل، مایل به همکاری با آمریکا است. وی همچنین افزود یافتن راهی درست برای رابطه دوستی بر مبنای احترام متقابل، همزیستی مسالمت آمیز و همکاری برد- برد است که نه تنها به نفع دو کشور بلکه به نفع تمام جهان است.  

رییس جمهور چین با اشاره به اینکه جهان امروز آرام و صلح آمیز نیست، ابراز داشت که همکاری و ارتباط نزدیک‌تر بین چین و آمریکا به عنوان دو کشور مهم، به ثبات بیشتر برای جهان و بهبود توسعه و صلح جهانی کمک خواهد کرد.

وی همچنین ابراز امیدواری کرد که کمیته مزبور و تمام آنهایی که به روابط پکن و واشنگتن اهمیت می‌دهند و از آن حمایت می‌کنند، یک نقش فعال را ایفا خواهند کرد و روابط دو جانبه را به مسیر توسعه پایدار بازمی‌گردانند.

جو بایدن رییس جمهوری آمریکا نیز  ضمن ارسال نامه تبریک به کمیته ملی روابط چین و آمریکا، اعلام کرد که آمریکا به دنبال درگیری با چین نیست.

دو کشور چین و آمریکا بر سر مساله تایوان، روابط بین چین و روسیه و اخیرا اقدامات واشنگتن برای جلوگیری از فروش فناوری از سوی شرکت‌های نیمه هادی آمریکایی به شرکت‌های چینی، روابط را بین دو طرف تیره و تار کرده است.