به گزارش ایرنا، والیبال ایران از سالها قبل درگیر معضل «مصلحتاندیشی» بوده است؛ معضلی که باعث شده تصمیماتی که در فدراسیون گرفته میشود بیشتر از آنکه بر اساس قوانین و مقررات باشد رنگ مصلحتاندیشانه به خود بگیرد. به خصوص در لیگ برتر والیبال که به محلی برای اتخاذ این تصمیمات تبدیل شده و هر سال انتظار میرود که دیگر خبری از چنین تصمیماتی نباشد؛ اما باز هم در روی همان پاشنه قبلی میچرخد.
لیگ برتر والیبال در شرایطی هفته ششم خود را برگزار کرد که به تیم مس رفسنجان که قرار بود به مصاف تیم نیان الکترونیک برود اجازه بازی داده نشد. دلیل این موضوع هم بدهی این تیم عنوان شد. در هفته اول لیگ برتر هم تیم مس نتوانست با فولادسیرجان بازی کند تا عملا ۲ باخت فنی ۳ بر صفر نصیب این تیم شود. با این اوصاف نماینده رفسنجان باید به خاطر ۲ باخت فنی از لیگ کنار گذاشته شود؛ اما به نظر میرسد فدراسیون والیبال قصد دارد با تصمیمی مصلحتاندیشانه مقررات را نادیده بگیرد تا تیم مس به هر شکل ممکن در لیگ باقی بماند.
پیش از این هم فدراسیون والیبال در خصوص تیم شهرداری ارومیه چنین تصمیماتی اتخاذ کرده بود. این فدراسیون بارها تاریخهایی را برای تیم شهرداری ارومیه به منظور مهلت پرداخت بدهیهایش اعلام کرده بود؛ اما وقتی خبری از پرداخت بدهیها توسط نماینده ارومیه نبود تاریخهای جدیدی اعلام میشد.
اظهارات محسن ترابی ، رئیس سازمان لیگ فدراسیون والیبال مصداقی برای تصمیمات مصحلتاندیشانه این فدراسیون است. وی پیش از بازی مس رفسنجان با نیان الکترونیک درباره حذف تیم مس رفسنجان از لیگ برتر مردان به دلیل حضور نیافتن در دو مسابقه، گفت: «در مورد ادامه حضور این تیم در لیگ و نتیجه دیدار هفته ششم کمیته انضباطی تصمیمگیری خواهد کرد. اگر کمیته انضباطی نتیجه این مسابقه (هفته ششم) را سه بر صفر به سود نیان الکترونیک اعلام کند، بر اساس آئیننامه از جدول مسابقات کنار گذاشته خواهد شد. البته کمیته انضباطی باید دلایل باشگاه را بررسی کند که آیا بازی نکردن این تیم با دلیل موجه بوده است یا خیر؟»
ترابی در شرایطی عنوان کرده که کمیته انضباطی باید دلایل باشگاه مس رفسنجان را برای بازی نکردن مقابل حریفش بررسی کند که این تصمیم را فدراسیون والیبال اتخاذ کرده بود و نه این باشگاه. از طرفی پس از پایان هفته ششم لیگ برتر والیبال که چهارشنبه هفته گذشته برگزار شد، مسئولان فدراسیون والیبال و سازمان لیگ هیچ واکنشی در خصوص اینکه سرنوشت تیم مس رفسنجان پس از شکست فنی در هفته ششم چه میشود، نداشتند.
به نظر میرسد هر طور که شده مشکل مس رفسنجان حل و یا شاید نادیده گرفته شود؛ اما سوال اصلی اینجاست که تا چه زمانی باید شاهد برگزاری لیگی بود که مصلحتاندیشی در آن رخنه کرده است و قوانینش به راحتی نادیده گرفته میشود؟ واقعیت این است که لیگ ایران تحت هیچ شرایطی ظریفی ۱۴ تیم را ندارد. جالب اینجاست که پیش از آغاز لیگ، صحبتهایی در خصوص ۱۶ تیمی شدن آن هم مطرح شده بود و حضور این تعداد تیم در لیگ هم بیارتباط به راضی نگه داشتن استانها نیست.